Aký je naj kostol na svadbu v Bratislave?

Baby ktory kostol v Bratislave na vydavanie je podla vas ten naj? mohli by ste mi ukazat nejake fotky?diky
Odpovedať
1
2
viki, ak si popozeráš toto fórum, tak tu nájdeš veľa tém, kde sa diskutovalo o kostoloch v BA.. a samozrejme v svadobných albumoch nájdeš aj fotky zo svadieb ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
viki, ja by som si na tvojom mieste vybrala ten, ktorý je mne blízky...ak si tam chodievala často na sv.omše a tak...podľa mňa je jedno, v akom kostole sa sobášiš...veď v každom je krásne.
Odpovedať
na to akej corkvi patri ti je asi jedno ci nie? ;-) my sme mali vo velkom evanjelickom na panenskej
Odpovedať
Profilova fotka
tessa, to je dobre.. naozaj, ten co ti je srdcu blizky a ked az tak nechodis do kostola, tak podla vkusu: dom sv. martina modry kostlik trojica frantiskansky je tiez celkom pekny milosrdny - na snp (je tam asi 30 anjelikov) alebo na kalvarii - v horskom parku - je trosku moderny, ale krasne prostredie.. alebo notre-dame - pri redute - mensi.. a najlepsie je si to ist obehat.. :-) aj blumental je pekny - hlavne je svetly...
Odpovedať
ja by som ti poradila spytat sa farara na kalvarii ci by sa nedal sobas urobit obrad aj v tej dakovnej "jaskyni" vonku to je podla mna skvele miesto ale musi byt na to pocasie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to je dobry napad.. fakt - treba sa opytat - tam to musi byt naozaj pekne...!
Odpovedať
aj ked som ateista to miesto som mala rada podla mna tam najkrasia svadba moze byt v zime potme ked su sviecky vsetky zasvietene a vonku je tma ale to len v pripade ze to bude kratka svadba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
juj, v zime by som zamrzla... ale romantika by to bola :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no, najkrajsi a najlepsi... to je veeelmi subjektivna kategorizacia :-N napriklad ja, mierne profesionalne zdeformovana =-) , v poslednom case ocenujem viac moderne kostoly. co mnohym nepripada velmi romanticke. a tiez som si brala "inoverca"-kalvina, ktori napriklad kostoly takmer vobec nezdobia, takze ocenil "nas" jednoduchy novy kostol v karlovej vsi (katolicky) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hviezda, ked sa rozhodnes mat svadbu v kostole, tak ti je snad jedno v ktorom, podstatne, je, ze ju mas v kostole. Kazdy ten kostol je niecim pekny a niecim iny ako tie ostatne! A ja by som sa rozhodovala podla toho, ktory mi je fakt srdcu blizky, kedze som veriaca osoba! To bol moj nazor! Ty mas svoj, neberiem ti ho!
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj tessa - ved ja som s tebou suhlasila...!!! asi som sa zle vyjadrila, takze sa na mna nehnevaj... ja som napisala, ze ano, ten co je kazdemu srdcu blizky - ja by som sa nevedela sobasit v uplne "cudzom" kostole - jedine, ze by som prave odisla do ameriky a za tyzden sa vydala, tak tam by som asi nemala srdcu blizky... a podla mna to podstatne JE, aby bol sobas tam, kde sa kazdy citi dobre.. ale su aj ludia, ktori nechodia do kostola, chcu to mat len pre "paradu".. a tak si vyberaju kostol podla historie, poctu anjelikov, bielo-modreho zafarbenia.. :-) mne bol "moj" srdcu blizky, ale manzelovi bol iny, a tak som ustupila ja.. ten "jeho" mi ale cudzi nebol.. a bol aj pekny :-) ikke: a aka bola vyzdoba (pocula som, ze krasne zdobia kostolik..) a hra na organe..? bol tam syntak, alebo ste to mali gitarove..?
Odpovedať
Profilova fotka
hviezda, ja som vyzdobu nejako nestihla vybavit, proste som na to uz kapacitne nestacila :-D mali sme kostol ozdobeny len velmi jednoducho, bolo to cez letne prazdniny, takze to bolo take skromnejsie. ale nikomu to tam nechybalo. inak tamojsi brat stanislav je fakt dekorater par excellence, taku vyzdobu ako urobil minuly rok na jedny primicie v tomto kostole, tak to bolo fakt uuuzasneee! je tam maly organ a niekolko organistov. syntak by som nechcela ani za nic. radsej nech je ticho :-D no a gitara, ked si zozenies, mozes mat co chces... :-) a vraj tam bol uz aj greckokatolicky sobas.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ty si mala ticho cez svadbu?
Odpovedať
Profilova fotka
aaale nieeeee, mali sme organ! :-D hrala na nom moja byvala skorospoluziacka, ktora tu zhodou okolnosti bezne hrava :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aby sme sa rozumeli, ked sa povie syntak, tak sa vo mne ozve take ze umcaca umcaca :-o :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ka osobne by som sa v modrom kostolíku ani v Dóme nevydávala... nepáči sa mi komerčnosť a masovosť svadieb. Tiež preto, že sú vykričané tým, že sú slavne a vydávala sa tam polovica "osobností" slovenska. Kostol tak pre mňa trochu stráca punc kostolu, keď si tam obrad sobáša kúpi ktokoľvek. Nieže by sme my boli zrvona príkladom katolíckej rodiny, to nie, ale aj tak to vnímam takto. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ikke: ten syntak som spomenula, lebo si spominala, ze je tam moderny kostol... to je fajn, ze ti hrala skorospoluzicka.. to si mala potom asi co si si vybrala a za dobru cenu ;-) madeleine: kto rad chodi do domu do kostola, lebo tam chodieva bezne a ma k nemu vztah, tak preco nie... iste, ja som tam povodne tiez nechcela mat svadbu, ale moj drahy ano.. ale nic sme tam nekupovali.. vyzdobu sme si zaobstarali samy, organistu sme si vybavili- ten domsky je vymakany, to ze profesionalnemu organistovi zaplatis, je normalne - ved su to jeho vedomosti, cas.. proste aj taky organista moze mat day-off - hlavne pocas dna, ked "normalne" omse nie su.. pred asi pol rokom tam bol este taky starsi fararko, ktory bol taky nijaky.. ale uz je tam novy, aj novy kaplan a ti su ok. a iste - mne sa to tiez nepaci, ked sa niekto berie v dome alebo v inom kostole, lebo "je to tam pekne" a nema vztah ani ku viere, ani ku cirkvi ani ku kostolu samotnemu.. takze tak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hviezda, tak v tomto s tebou suhlasim! Tato tema ma uz poriadne zarazila len tym nazvom :Najkrajsi a najlepsi kostol v Bratislave...ja nechapem ludi, ktori si zvolia svadbu v kostole len preto, lebo je to stylove! Lebo to tam lepsie vyzera a pak po sobasi (resp.aj pred nim) do kostola ani "nepachnu"...Je nieco ine, ked aspon 1 z nich je veriaci a obaja sa dohodnu na tom, ze chcu mat sobas v kostole, to chapem! Ale kvoli stylovosti...to mi je proti srsti! A k tomu kostolíku a hudbe...Ja som sa vydávala v dedinke pri Leviciach a keďže som 13rokov spievala v mladeznickom spevokole, tak mi na svadbe hrali oni...bolo to dost moderne ladene, nespievame choraly ani nic podobne, mlady svizny a zaroven pekny styl ;-)
Odpovedať
tak tessa aj ja plne suhlasim tiez to neznasam ked mi sestrenica povedala ze sa brali v kaplnke v kastieli lebo je to tam pekne ked som im povedala ze to je dobra blbost tak povedali ze babkam na tom zalezi no moja babka keby zila tak by ju asi trapilo ze nemam sobas v kostole ale aj tak by som to neurobila kvoli nej lebo si myslim ze keby som sa s nou porozpravala a vysvetlila jej ze by to bolo klamstvo tak by to pochopila ;-) a naozaj jedina pricina kedy by som sa bola ochotna vydavat v kostole tak jedine ze by mojku na tom zalezalo (ale v aj to len preto ze mne by naozaj nevadilo ani keby moje deti boli v vzdelavane v katolickej viere ak by som mala takeho partnera ak by som s tymto nesuhlasila tak by som to neurobila lebo bol by to zaciatok manzelstva v klamstve) ale nadstavajuci je ateista ovela silnejsi ako ja ;-) tak to su len polemiky ale na druhej strane ak naozaj veria a zalezi im na viere ale chcu to mat v inom kostole ako do ktoreho chodievaju tak to nikomu nezazlievam preto mi ani nazov tejto temy nerve usi ja to zas tak beriem ze viera je o viere a nie o kostoloch mala som kamaratov ktorym naozaj na viere zalezalo a nevynechali by nedelu bez kostola (okrem zavaznych dovodov) ale hoci boli grekokatolici chodili kazdu nedelu do rimokatolickeho lebo bol blizie a podla nich bol boh len jeden tak na tom nezalezalo ;-)
Odpovedať
dorotka: grekokatolici a katolici si navzajom uznavaju aj sviatosti aj omse aj aj. :-) Takze tam problem nie je. Tesa: suhlasim, neznasam pripady neveriacich, ktori chcu mat svadbu v kostole, "lebo sa to nosi" a potom frflu, ze na ake trapne poucenia to musia chodit a ake problemy im ta strasna cirkev robi. Vobec nechapu vyznam uzavretia manzelstva v kostole, viera a cirkev su pre nich len posmesky. Ale cirkevny obrad, to by chceli. .. nie vsetci su taki samozrejme. My sme mali na vyber 1)Salezianov na trnavke.. pekny jednoduchy kostol maly ale trojlodovy. - chodila som tam ako stredoskolacka - drahy ho zatrhol, lebo vraj posobi socialisticky a nebol by to dobry dojem pre jeho neveriacu stranu. 2) Blumental.. krasny velky kostol - brali sa tam nasi aj dedusko s babickou - ale zda sa nam rtrochu neprakticky, nikoho tam nepozname, moze byt problem s parkovanim a tak. 3) Sv. Vincent na Tomasikovej. Moderny, PRAKTICKY, pekny a zaujimavy. k sv. Vincentovi som chodila do skoly, takze tam opat nejaky vztah je. A tento kostol vyhral.
Odpovedať
Tak ja som si vybrala kostol podla mojho srdiecka, pretoze ten ktory sme mali je mne naj srdcu blizky. Ale je to aj kvoli panovi fararovi, ktory je tam neskutocne dobry clovek. Moj manzelik je neveriaci, ale svadbu tiez chcel mat v tomto kostoliku, pretoze na tom sidlisku - hned vedla kostola vyrastal :-) Taktiez nasa mala svadba by vyznela vo velkom dome dost komicky, takze toto bolo akurat a vsetci sme mali taku rodinnu atmosferu. Viem jedno, ze krst nasho babatka bude opat v tomto kostoliku s tym istym fararkom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
rebeka - uplne suhlasim a mna idem potom este napalit, ze "kolko to len stoji"... to ze v zrkadlovej sieni vysolia 15 tisic len taky fukot, to je v pohode, ale dat na vyzdobu a pripadne udrzbu kostola, organistovi, tak to je fakt "hrozne"... pritom kostolnik, tetuska, co vyzdobuje a organista su normalny ludia, ktori maju v sobotu aj ine veci na robotu ako pripravovat kostol na svadbu. je to sidce urcite krasna cinnost, ale ked si predstavim, ze by som mala kazdu sobotu pripravot kostol na svadbu 3 hodiny a potom sa ma niekto ani neopyta "co som dlzny".. tak to je take..
Odpovedať
podľa mna kalvária....jednoznačne:O) ja by som sa tam, keby som sa v Blave,
Odpovedať
ajana ale ved mas pisanu blavu a aj si mi hovorila ze to bude v blave zmenili ste to? budes sa vydavat na orave?
Odpovedať
Profilova fotka
tak neviem ci tu autorka temy viki105 vobec odvtedy bola :-) ale my sme tiez z drahym obiehali, mojko bol uz na zaciatku rozhodnuty pre Trojicu, lebo tam chodime ale ja som este chcela kuk nieco mensie utulnejsie. Neviem ci do kostola chodis, ale ked nie tak v skratke dojmy: Blumental i Dom poznam a mne sa javia veelmi velike na svadbu, i ked budeme mat veelmi vela hosti:) ,Na kalvarii mala kamoska a ta ganila ze su tam osarpane steny , co bolo vidno na fotkach, ktore potom retusovala :-) :-) V modrom kostoliku ako ja viem je strasne vela svadieb, takze som pocula ze jedna je vnutri dalsia na schodoch a tretia caka pod schodami :-D :-D , Co ma velmi ocaril su kostiky (Milosrdni)- ale je to malicky kostolik a je dost pri dennom svetle tam tma. Este oproti Tescu su Ladislavov a o kus dalej este jeden, tak ten sa mne pozdaval uuuuplne najviac , prave som zabudla komu je zasväteny:((( No ale ked sme vysli von tak sme sa prebudili...:) lebo pred kostolom je len chodnicek a hned cesta s elektrickami, tak ja ani neviem keby sme sa fotili tak by asi fotograf musel stat na trati :-( :-D alebo pri gratulaciach by sme zatarasili chodnik a ostatny okoloiduci.....ale neviem je krasny.... no ale napokon sme sa teda vratili na povodny scenar a mame svadbu v sv. Trojici, neviem ci si veriaca ale je to asi fakt jedno v ktorom, my budeme mat este jedneho knaza kamarata a to ma najviac tesi...budeme mat osobnejsiu svadobnu omsu a to potom az tak na mieste nezalezi....:) ako tu bolo napisane hlavne ze si poviete slub (ano) pred Bohom.
Odpovedať
Profilova fotka
najkrajší a najlepší kostol.. prepáčte, ale to je o čom?? pripadá mi to, ako keď sa Lakatošová vydávala.. chcela mať ceremónie vonku a nikto ich nechcel zosobášiť, len pravoslávna cirkev.. tak súhlasili =-) nezdá sa vám to (prinajmenšom) čudné? aj keby to mal byť ten najkrajší obrad zo všetkých na svete, tak sa nebudem sobášiť podľa toho, kde je to krajšie :-S mne stačí, že som katolíčka, drahý je evanjelik a sobáš bude "u nich".. (viem, že som odbočila od témy, ale nedalo mi..)
Odpovedať
Profilova fotka
Ajana, no ja som tiež bola v tom, že to bude v BA, zmenili ste to? Alebo len šifrovane píšeš? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
dadulienka, no neviem, ci mozes mat svadbu u alzbetiniek (to je ten dalsi kostol pri Ladislavovi a tecsu. alzbetinky su radovy kostol a v tych sa moc sobase nezvyknu robit (nerobia sa u jezuitov, u kapucinov, tusim ani u frantiskanov). ine je to ak je kostol farsky a zaroven patri radu (frantiskani v karlovke alebo tusim aj "trojicny" na zupnom nam. to len tak na okraj...
Odpovedať
Profilova fotka
ikke ja som si aj myslela ze nie, ale je velmi pekny. My uz mame na isto Trojicu ....
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, aj my mame Trojicu na margo coho mi nas fotograf povedal, ze je to dost tmavy kostol hl. na video.. Ono osobne si vsak myslim (ako uz baby pisali vyssie), ze na kostole zalezi az v druhom rade..a fotky sa daju vzdy upravit, alebo pouzit blesk, podstatny je ten slub a nie kt. kostol je "IN".
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?