Čítanie počas obradu - viete mi pomôcť?

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či náhodou neviete, odkiaľ sa dá čerpať čítanie počas obradu okrem samotnej Biblie. Hľadám totiž jedno konkrétne, ktoré som raz počula, ale nevesta mi nevie povedať, čo to presne bolo (a nemá to ani na videu). Bibliu som prehľadala a nenašla som :D Pointa bola v tom, že manžela jednej ženy uväznili a ona sa buď dala uväzniť spolu s ním alebo si sama stanovila domáce väzenie alebo také čosi, lebo jednoducho prijala že to čo zažíva muž spolu s ním zažíva aj ona... také čosi. Nespoznávate to niekto, alebo nemáte nejaký nápad, kde by som to našla? :):) Rétorika bola klasická, akoby to bolo z listu, nebol to určite príbeh zo života rozprávaný kňazom len tak ako príklad (ako mi to vnucujú niektorí). Ďakujem:)
Odpovedať
no, v prvom rade, ak chceš svadbu v kostole, s omšou, tak iné, ako čítanie z Biblie, neprichádza do úvahy; po druhé - nemohol to byť nejaký vymyslený príbeh? a nebola to skôr kázeň po čítaniach?
Odpovedať
Profilova fotka
Nuž, ono to bola svadba v kostole s omšou, tak neviem odkiaľ to mohlo byť. Bolo to podľa mňa druhé čítanie. Preto som to hľadala v biblii. Kázeň bola spojená s malým princom... :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali take citanie z biblie a bolo to kam pojdes ty, pojdem aj ja, je to kniha rut, kapitola 1 odsek 16 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem, pozrela som si to hneď, ale nie je to ono. Bolo to o uväznení, to si pamätám. Ale fakt ďakujem za tip!:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?