Čo odpovedať kňazovi na otázku prečo svadba v kostole?

Profilova fotka
myslím to tak, že keď sa Vás opýta farár prečo práve v kostole...
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa keď si veriaca, tak nemáš mať problém odpovedať na túto otázku
Odpovedať
Profilova fotka
hmm no tak ja by som povedala, ze preto, lebo si chcem vysluzit sviatost manzelstva, je to pre mna tak dolezite a spravne a chcem aby sme boli manzelmi navzdy a aj pred Bohom... ... chapem uplne aj tych co sa chcu brat v kostole preto, ze je to pekne...ale toto nie je stastna volba.. uvadzat takyto dovod. mam znameho, ktoreho naozaj knaz odmietol ked toto povedal...takze ak si chcete usetrit problemy, treba byt trosku takticky, logicky ... nesuhlasim s ludmi, ktori sa na to hnevaju, svadba v kostole predsa nie je vynutitelna, nikde na nu nie je ukotveny narok, napr. tak ako krst, argumenty, ze cirkev moze byt rada, ze ma ovecku a nevyzadovat pri svadbe ci krste dietata, nejaku snahu, ako pripravu, pripadne prirpavu rodicov ci dietata pred krstom.. to je smiesne, pokial viem na kazdej fare si knaz urcuje podmienky a je to tak spravne..ked tak treba skusit inu faru ... neviem nic o tom, zeby cirkev bola zufala a hladala ovecky, aspon katolicka cirkev..
Odpovedať
S manželom nie sme katolíci len na papieri a to pre nás nebolo len uzavretie manželstva, ale vyslúženie si sviatosti manželstva. Ak by sa ma to pred dvoma rokmi opýtal kňaz, tak odpovedala by som asi toto. A v kostole asi preto, lebo sme si túto sviatosť vykonali navzájom nie len pred ľuďmi, ale pred Bohom. A pre nás to bolo to najdôležitejšie. Hádam je to takto aj u Teba, tak preto uvažujete o svadbe v kostole. Veľmi súhlasím penn, cirkev nevyhľadáva ovečky, ale ovečky sa utiekajú k Bohu ...
Odpovedať
Mna sa take daco farar vobec nepytal...jedine co chcel vediet, je ci budeme deti vychovavat v krestanskom duchu, dame ich pokrstit, ci mame nejake tajomstva pred sebou, ktore by mohli ohrozit nase manzelstvo a take podobne veci.
Odpovedať
Pretože chceme spečatiť svoje záväzné rozhodnutie "žiť spolu v zhode s božím plánom" pred Bohom :-D
Odpovedať
Profilova fotka
staci povedat, ze ste veriaci a svoju sviatost manzelstva chcete uzavriet pred Bohom.
Odpovedať
Profilova fotka
Nás sa takéto niečo farár vôbec nepýtal a to sme s drahým neboli v kostole ani nepamätám a poslednú spoveď môžem rátať na desať rokov a viac. Len nám povedal, že ak nechodíme do kostola, tak by sme mali začať a potom tie otázky, čo sú v žiadosti, čo sa musí spýtať.
Odpovedať
Profilova fotka
habdula a to su ake? zatial sme ziadost nevypisovali :-)
Odpovedať
Treba odpovedat to co clovek citi-aj to ked mozno odpovies ze nevies-mozno to bude knaz ktory sa o tom s tebou porozprava a mozno sa vela dozvies ty aj tvoj nastavajuci- ja som za uprimnost.
Odpovedať
Presne, kto vie úprimne prečo do toho ide, vie na to zodpovedať. Pred viac ako polrokom sme chodili na snúbeneckú prípravu a na prvom stretku sa nás to pýtali. Každý odpovedal inak ale krásne vystihol podstatu. Ja som povedala, že preto, lebo "sami túto náročnú "cestu do neba vo dvojici" nezvládneme, preto potrebujeme Božie požehnanie a pomoc. Preto veriaci si túto sviatosť vysluhujú pred Bohom - prosia ho o silu vydržať a vytrvať vo všetkých podmienkach manželského sľubu (jednota, nerozlučiteľnosť, vernosť, byť otvorení založiť si rodinu, viesť deti k viere). Bez Boha sa to nedá zvládnuť - predsa sme len slabí :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?