Náuka pred sobášom

Profilova fotka
Nevestičky, ktoré ste už absolvovali tie náuky v kostole, z coho to pozostava ? co sa tam robi ? treba si aj nieco zopakovat ? dakujem za info :))
Odpovedať
my sme to absolvovali asi s ďalšími asi 7 - 8 pármi a iba sme počúvali ako keby prednášku, na konci sme sa zapísali, že sme sa zúčastnili. boli sme takto 2x 3/4 hodine. týžden pred sobášom sme sa ešte boli s farárom dohodnúť, ako si to v kostole predstavujeme, ako pôjdeme k oltáru a či bude on sľuby predčítať a my odpovedať, alebo to chceme čítať my. takže nič hrozné :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anshelia dakujem :) snad to bude fajn :)
Odpovedať
@janusa139 ono je lepsie si to zistit v tej konkretnej farnosti (ak napises kde to je, mozno tu bude niekto kto tam bol tiez), lebo vsade sa to robi inak. V zasade sa preberaju veci ohladom sviatosti manzelstva teoreticky a potom aj prakticky o priebehu obradu a niekde aj psychologicke aspekty a planovanie rodicovstva, podla toho ako to maju. Ja som bola na vikendovom kurze v bratislavskom UPeCe takze taku klasicku "nauku" som neabsolvovala. Ale viem, ze niekde je to na viac stretnuti a niekde na menej. Mali by ti to u vas vo farnosti povedat :) Zopakovat si nic nemusis, podla mna z toho nikde neskusaju, su to informacne stretnutia aby ste vedeli do coho idete...
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 my sme mali 9 stretnutí po 2 hodiny. a pre nás boli skvelé. pracovali sme na sebe a museli sme sa o veľa veciach rozprávať. pokojne by som si ich zopakovala :)
Odpovedať
@janusa139 my sme boli cez www.domanzelstva.sk boli to tri dni: pia- nedela, (riesili sme to tymto sposobom kvoli km). Bolo super, pacilo sa i manzelovi, i ked on cirkev prave nemusi. Bolo to formou prednasok,rozhovorov a aktivit. Ale nikto nas neskusal,ci vieme prikazania al modlitby ;-) Urcite sa ale dohodni najskor so sobasiacim,aku ma on predstavu ci poziadavky,ale bude to v pohode,myslim,ze jeho ulohou nie je robit vam prekazky.
Odpovedať
ahoj my sme to mali 4x nauky po hodine v kostole, tiez s viacerymi parmi, nic sa nas nepytal, len prednasal, trikrat farar a raz gynekologicka a potom sme len potvrdili ucast a podpisal nam taku karticku nauok a bolo to. Nic hrozne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?