Oddá nás farár v prírode? Koho je potrebné zohnať?

Ahojte, planujeme svadbu v prirode. Oddá nas farar alebo oni oddavaju len v kostole? Ak nie farar, koho potrebujeme zohnat?
Odpovedať
Profilova fotka
No. Pokiaľ viem, katolícke sobáše sa ešte kedysi dali v prírode na posvätnej pôde, ak si si požiadala o výnimku u biskupa alebo kdesi takto. Chodilo im však veľké množstvo žiadostí a pravdepodobne aj z tohto dôvodu to úplne zrušili, takže momentálne by mala byť možná iba svadba v chráme. Mimo chrámu ťa oddajú len na matrike, aj to len na mieste, ktoré je ľahko prístupné (napr. na Gerlachovskom štíte ťa neoddajú a pod.). Neviem, či sa robia v dnešnej dobe ešte výnimky, mne to bolo vysvetlené tak. Manžel známej bol protestant a tí mali svadbu v parku, neviem, či v protestantských cirkvách je to iné alebo sa s nimi dá dohodnúť, alebo to bola iba výnimka potvrdzujúca pravidlo.
Odpovedať
Katolícky sobáš je možný len v kostole, alebo kaplnke. Civilný môžeš mať hocikde, a myslím, že aj evanjelický, alebo kalvinsky, ale nie som si istá.
Odpovedať
Ahoj :) Ak chces cirkevnu,tak cirkev bratska je stym OK.Ak ti staci "normalna" tak musis ist na matriku,pod ktoru patri miesto ktore sa ti paci a zistit,ci su ochotny tam prist( nie vsade chcu ist ale 9 z 10 ano).Pokial pod to miesto patris( ako adresou) tak uz len vyplnis ziadost a zaplatis poplatok.Pokial pod to miesto nepatris,ides na svoju matriku a poziadas o oddelegovanie sobasa a zanesies papier na druhu matriku :)
Odpovedať
neviem, no podla mna by to musela byt bud vysvatena poda, alebo teda civilny sobas, ktory moze byt tak povediac hocikde. treba sa na to popytat priamo farara
Odpovedať
myslim si, ze nie...
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chcete vonku musí to byť vysvätene miesto nejaká kalvaria alebo také niečo ak farar ináč sa takto robia obrady iba ako civilné čiže pride niekto z matriky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?