On(Krst,Prijmanie,Birmovka) Ona(Veriaca ale nepokrstena a češka) svadba v kostole?

Profilova fotka
Ahojte chcem a opýtat, priatel je slovák kresťan zo všetkými náležitosťami. Ja Pochadzam z krestanskej rodiny kde su všetci pokrstení a všetci veria ale ja niesom pokrstená z dovodu že ma nechceli nikde pokrstit pretože moj otec je už raz rozvedeny a z mojou mamou síce žiju 23 rokov ale niesu zosobášený no a k tomu všetkému pochádzam z čiech. Preto sa chcem opýtat ako prebieha a či sa vobec dá obrad v kostole?. ja sa chcem nechat pokrstit atd. ale bojím sa že by som to do buduceho roka nestihla. Dakujem za Vaše odpovede
Odpovedať
@akledka ahoj...keď sa dáš pokrstiť, tak by Vás mali zosobášiť v kostole...poznám taký pár, kde to bolo naopak, ona veriaca, pokrstená...a on nepokrstený a taktiež bol z ČR...samozrejme nejaký čas pred krstom chodil na náuky a musel sa učiť :)
Odpovedať
Profilova fotka
viem aj sa samozrejme pokrstit chcem lebo veriaca som celý život len proste krst nemam ale stihnem to do buduceho Juna?
Odpovedať
@akledka ja som stihla krst,prva svate aj birmovku az 3m...a to tomu neverim, takze vsetko sa da
Odpovedať
Profilova fotka
wow tak to dost rýýchlo...
Odpovedať
@akledka to určite stihneš, ja som myslela, že svadbu plánujete oveľa skôr, že sa bojíš, že nestíhaš :) len choď pre istotu čím skôr za kňazom :)
Odpovedať
@akledka v niektorý kostoloch Vás zosobášia aj keď nemáš krst prjímanie a birmovku
Odpovedať
Profilova fotka
@akledka presne ako hovorí veronika, ak aj nestihneš, zosobášia Vás aj tak, len je to trochu papierovačka navyše, lebo sa musí písať na biskupský úrad aby Vám povolili sobáš, ale v zásade sa nič vážne nedeje. a nielen v niektorých, v každom jednom by Vás mali tak či tak zosobášiť, samozrejme je to aj o tom kňazovi... Je super že sa chceš dať pokrstiť! :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?