Doklady potrebné na svadbu -Maurícius

ahojte,rada by som sa konečne dopátrala ako to je s dokladmi potrebnými na svadbu-Maurícius.Agentúra tvrdí,že netreba vybavovať apostilu.Na strane druhé na úrade mi tvrdia opak.......Maurícius už vyžaduje aj vyššie overenie,apostilu. Kto to máte za sebou,prosím poraďte mi. srdečná vďaka :-)
Odpovedať
Ahoj.. my sme mali svadbu minulý mesiac ale doklady som zatial neriesila :) .. apostila je na druhej strane sobášneho listu ktorý dostaneš na Mauríciu.. treba to dať preložiť a potom odovzdať na matriku v trvalom bydlisku, ktorá to pošle na špeciálnu matriku do BA..
Odpovedať
Na nase doklady apostilu nepotrebujes, na mauricijsky sobasny list ano, ale to dostan3s automaticky.
Odpovedať
mám na mysli overenie rodného listu.......doklad potrebný na svadbu. Každý si to dáva pre ISTOTU overiť tu na SK.aby ho náhodou tam nezaskočili (v našom prípade jeden slovák,druhý čech) /radník nám tvrdí,že potrebujeme overené RODNÉ LISTY+apostilu. Sobášný list neriešim.ďakujem
Odpovedať
@vvladkaa ďakujem,ano to som vyčítala v pokynoch ohladom sobášného listu.
Odpovedať
@zuzankaaa1983 ďakujem. Ale mám na mysli pred svadbou doklady-rodné listy
Odpovedať
@italy2 rodny list len das preložiť prekladateľovi zapisanemu v zozname MS SR a to je vsetko. Apostila sa od roku 2013 nevyžaduje. Brali sme sa tam tento rok v marci a vsetko v pohode, aj tam, aj tu, co sa týka uradov. Inak je tu aj skupina aj niekolko tem ohladom svadby na Mauriciu, tam je toho popisaneho viac.
Odpovedať
@vvladkaa super ,ďakujem za info.
Odpovedať
@vvladkaa platí to aj v prípade čechov? neviete?
Odpovedať
@italy2 to neviem isto, ale boli sme s Čechmi na miestnych uradoch a mali podobne doklady ako my. Ale v agenture budu vediet na 100 %. Cez ktoru idete?
Odpovedať
@vvladkaa cez BM. Ale sranda je to,že nám priamo úradník tvrdí,že treba R.L. dať overiť a až potom preložit...tak sme s toho už na nervy
Odpovedať
@italy2 my smw boli tiez cez BM. A aky uradnik? Akoze mauricijsky? Inak najprv si vypytas na matrike novy rodny list ( nemoze byt starsi ako tri mesiace v den sobasa), ten si das overit u notára a tu overenu kópiu Ti uradne prelozi prekladatel. To sa posiela e-mailom na Mauricius a original potom predlozis tam.
Odpovedať
@vvladkaa tu na SK sa nás pýtal do ktorej krajiny ideme, a že musí mať aj vyššie overenie pre M. Na SK je to jednoduchšie-na jednom mieste,ale v CZ sa overuje len v Prahe.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@italy2 ako som uz pisala, kedysi to bolo treba, koncom roka 2013 sa to zrusilo. Ries tieto veci s p. Walterom a nie s nasimi úradníkmi, ktori niektori ani nevedia, kde je Mauricius ( nasa skusenost na matrike, ked sa pani pytala, ci je Mauricius Mauretania :) )
Odpovedať
@vvladkaa to je pravda.díky za odpovede
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
My odporúčame našim klientom vyžiadať si na Slovensku nové rodné listy, aby mali menej povinností potom na Mauríciu a apostilu na ne netreba, hoci matriky Vám budú tvrdiť opak .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?