Aké plnky sa hodia na hlavnú svadobnú tortu?

Prosím odporučte mi, aké plnky sa hodia na veľkú svadobnú tortu? Aké sú možnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne, ake chutia vam dvom :-) my budeme mat kakaovu piskotu a cokoladovu plnku s visnami... mnaaaam... torticka bude stavnata a vyborna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame spodnu cast: doboska, lebo vraj musi ta je vraj najpevnejsia, druhe poschodie:: ovocna so sahacku, tretie poschodie: punc :)
Odpovedať
@ivana_herichova také, aké vám chutia, ale keďže je na svadbe viac ľudí, tak väčšinou robím torty s dvomi, tromi plnkami, aby si každý našiel to, čo má rád. Prípadne iná plnka torta, iná plnka cupcakes. Najobľúbenejšie sú u mňa tvarohovo-šľahačková s akýmkoľvek ovocím, alebo šľahačkové, s mascarpone, čokoládové, karamelové, vanilkové, výborná bola parížska s lesným ovocím. Sú rodiny, ktoré majú obľúbený napr. nejaký zákusok, bez neho si nevedia predstaviť žiadnu udalosť v rodine a chcú mať túto chuť aj v torte. Robila som už takto čokoládovú a kokosovú plnku, alebo tortu - korpus a plnka ako metrový koláč, alebo slonie slzy......je milión možností, len keď je 40 stupňov v tieni ako pred rokom začiatkom augusta 8-) , tak by som asi nevolila tortu s čokoládovými ozdobami, ale plnka čokoládová v pohode. Vyber dve, tri, ktoré máte najradšej a chutiť bude. :-)
Odpovedať
my mame polovicu visnovo-cokoladovu a druhu malinovu-vanilkovu :)))
Odpovedať
Profilova fotka
Spodne poschodia musia byt pevne, preto sa robia z maslovych kremov. Takze tam si mozes zvolit cokoladovu, karamelovu, orieskovu, kokosovu, vanilkovu, kavovu,... resp. kombinacie..... my sme mali tusim ze coko-orechy-rum. A najvrchnejsie poschodie teoreticky moze byt aj z lahnsieho kremu - tvarohoveho napriklad s ovocim. My sme mali visnovu :-)
Odpovedať
Jeej dakujem vám za rady :) potrebovala som si urobit prehlad, pretoze ja by som chcela praveze nieco lahsie, ale kezde torta musi byt aj pevna, aby nespadla, musi byt aj kremova-coho sa trosku obavam. Ak mate nejake napady na plnku-sem s nimi :-p . Dakujeem :)
Odpovedať
Ja do svadobných dávam plnky varené nad parou , parížsku šľahačku , karamelovú s varenej šľahačky , všetky sú nadstavované maslom , maslo keď stuhne tak pekne drží tvar torty , a keď sa torta dobre vystuží tak neklesne ani o milimeter . a v týchto horúčavách nedávam ani ovocie do plnky , nemám potom strach, že by sa ovocie pokazilo . Ale každá cukrárka robí tak ako je zvyknutá a má to odskúšané .
Odpovedať
Svadbu máme na konci septembra, to by už mohlo byť chladnejšie... bojím sa mať veľmi krémovú tortu, preferujem niečo ovocnejšie a ľahšie... 8-)
Odpovedať
@dandul129 Podľa vlastnej skúsenosti viem , že koľkokrát sa ani neujde neveste a ženíchovi zo svadobnej torty , čiže aj keď si vyberú tú svoju obľúbenú plnku tak ju ani neochutnajú . ;-)
Odpovedať
My sme mali 4 poschodovu a mali sme kazde poschodie ine: cokoladove, orechove, ovocne a karamelove :)
Odpovedať
@ivana_herichova nemusí byť krémová, kľudne môže byť celá šľahačková, ak sa správne vystuží, nič sa nestane ani poschodovej. U mňa je top krém tvarohovo-šľahačkový,niekto ho volá aj pribináčik s akýmkoľvek ovocím, najlepšie s lesným ovocím, s tou som mala minulý mesiac dva krát ten problém, ktorý opisovala @elamaslakova - torta nestačila 8-) , na počet ľudí síce bohate, ale skoro všetci chceli dupľu. Nemusíš sa báť, že sa jej niečo stane, robila som už aj trojposchodovú a tento krém bol v spodnom poschodí, ale aj v celej torte - mrkni môj album. Ak ho cukrárka nerobí, recept na nete nájde, nie je to nič zložité a je ľahký, lahodný. Dávam aj teraz bez problémov tvaroh, šľahačku, jogurtové krémy, ovocie, plním deň pred svadbou, takže sa torte nič nemôže stať, pretože je v chladničke, prevážaná v boxe a nevesta je upozornená do kedy ju treba zjesť. Ak budeš mať tortu napr. trojposchodovú, je lepšie dať spodné poschodie iné a de ďalšie rovnaké, lebo to horné je najmenšie a keď z tej plnky chce viac ľudí, má smolu....hlavne nech vám chutí. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mať tri poschodia , jedno bude parížsky krém s lesnýmy plodmy, druhé bude karamelové s banánmy a tretie citronowé...Proste každému podla chuti ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?