Dve svadobné torty pre 130 ľudí

Ahojte, v lete budeme mať svadbu s počtom hostí cca 130, pani cukrárka mi povedala, že to sa ani nedá jednu tortu spraviť, že by som musela mať 2 torty trojposchodové. Ako ste to vy riešili, ktoré ste mali tak veľa hostí? Naozaj ste mali 2 torty? Mne to pripadá zvláštne mať 2 svadobné torty.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to sprostosť 😁 sama som piekla na jún do stanu tortu o váhe cca 25kg pre 150ľudí... Čiže čiže dôvod bude iný prečo to povedala 😉
Odpovedať
@bolarazjedna robila som pre 115 ľudí torty dve, ale tak, že na jednej sme sa s nevestou dohodli na trojposchodovej a tá druhá bola ako prekvapenie, mne bolo jasné, že tá asi 12 kg nemôže stačiť, tak v polovici krájania sme priniesli druhú (na svadbe sme boli), ako prekvapenie, súvisela s povolaním nevesty a ženícha Na inú svadbu s podobným počtom ľudí som robila tortu s váhou asi 18 kg - na tej sme sa dohodli s nevestou a ešte jednu dvojposchodovú, ktorú dala upiecť krstná. Nepáčilo sa mi to, lebo boli štýlovo úplne odlišné, tá druhá sa nehodila k výzdobe, ani k ničomu, ale rešpektovala som ich želanie. Ale myslím si, že 20 kg torta bude určite stačiť, nie každý si z nej totiž dá - niektorí nemajú radi sladké, majú diétu, sú prejedení všetkého možného. Prípadne som už videla aj také riešenie a páčilo sa mi, že bola trojposchodová torta a k nej dve jednoposchodové v rovnakom štýle, s rovnakým zdobením. Prípadne svadobná torta plus stojan a na ňom cupcakes alebo minitortičky zdobené v rovnakom duchu ako torta. Tie dve torty sa mi zdajú ako najmenej vhodné riešenie.
Odpovedať
@bolarazjedna Mozno len tvoja cukrarka nema kapacitu a vybavenie na to aby upiekla jednu velku tortu. V zahranici pecu bezne aj 5 a viac poschodove obrovske torty. Musia byt riadne vystuzene, su tazke na prevoz a tazko sa s nimi manipuluje, ale da sa upiect torta aj pre 500 ludi ;) Nemusis mat 2, hladaj cukrarku, ktora vie upiect velku tortu :)
Odpovedať
Vymen cukrarku..Bola som na X svadbach kde bolo nad 100 hosti a vzdy bola torta len 1/ ako hlavna torta ktora sa krajala pre kazdeho /u nas sa kraja torta po hlavnom jedle a roznasaju casnici pred kazdeho,ci chce ci nie jeho vec,ale pocet porcii sedi na pocet osob.
Odpovedať
podľa mňa by si sa mala poobzerať asi po inej cukrárke. asi len nevie spraviť až takú veľkú tortu - asi tak nejak by som to povedala. no 3 poschodová torta s váhou okolo 20/25 kilo by mala v pohode stačiť
Odpovedať
tak ja neviem mozno sa to da ale ona nema na to take kapacity aby taku velku upiekla. podla mna to ale nie je taka katastrofa :) ved zacnete krajat jednu a druhu vam uz dokrajaju casnici :)
Odpovedať
@liviana58 fúú, tak určite nebudú krájať 130 porcií oni dvaja, by im ruka odpadla...
Odpovedať
Profilova fotka
Heh to by som chcela vidieť ako by nevesta so ženíchom mali krájať tortu celú. To za nich potom vybaví personál, no myslím si, že by stačila aj jedna väčšia torta, len proste nie každá cukrárka má asi také kapacity
Odpovedať
Profilova fotka
@bolarazjedna Dobrý deň, tieto torty boli u nás vyrobené pre cca 110-120 hostí, zvládneme aj vyššie ak by ste mali záujem a s dopravou samozrejme :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?