Ako ste riešili svadobné dary?

Profilova fotka
Nevesty/manzelky piste nech mam prehlad:))) Svadobnu listinu pod tym myslim,zoznam darov,ktore pytate od hosti..Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali priamo na pozvankach napisane ze si nezelame darceky, ale ak by ludia chceli nieco dat tak sme si pytali cestovne poukazky na svadobku,nakoniec sme ich dostali len 2 a ostatni hostia nam dali hotovost. nazbierali sme skoro 5000eur :-D
Odpovedať
Profilova fotka
pripajam sa s dovolenim :-) tinulincek - to je krása - 5000 eur, to musis mat velku rodinu! mozem sa spytat na tie cestovne poukazky? tie dve co ste dostali, to boli nejake poukazy z cestovky na urcitu sumu na dovolenku? alebo priamo cely zajazd?
Odpovedať
Tiež plánujeme k pozvánkam pridávať "itinerár", kde bude napísané, že si želáme ľubovoľný finančný dar :-) teda okrem iného :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme tiež uvažovali nad tým, že doma už všetko máme a lepšie by boli peniažky ale bojím sa, že naši hostia sa urazia....... ako to napísať aby to neznelo zle ....??? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme nedávali nijaký zoznam, každý z rodiny sa pri osobnom pozývaní automaticky opýtal či chceme hmotné alebo finančné dary. Samozrejme chceli sme finančné :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak to dúfam že aj nás sa to nudú pýtať :-D
Odpovedať
@timeab ono sú nato kadejaké veršíky, ale mne prídu dosť hlúpe. my plánujeme tam zmosta do prosta napísať niečo ako: "v prípade, že nás poctíte svadobným darom, poteší nás akýkoľvek finančný príspevok" alebo čosi podobné :-) Asi zrejme pred tým v skratke vysvetlíme, že máme zavedenú domácnosť už viac ako 6 rokov, preto nás peniažky potešia asi najviac :-) Nemyslím, žeby sa niekto urazil. Ak niekto nebude chcieť dať, tak donesie, ja neviem, poháre. No čo už, svet sa nezrúti. Ale väčšina to pochopí, myslím si :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ešte si to asi premyslíme. ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja myslím, že aj pre hostí je ľahšie dať finančný dar, nemusia rozmýšľať čo kúpiť, či sa vám to bude páčiť alebo či to potrebujete.
Odpovedať
Profilova fotka
@z.junasova asi máme rovnaký názor- len aby ho aj hostia mali :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@pani_fabianova my sme si pytali poukazky z cestovky Kuoni, je to svajciarska cestovka s dlhou tradicou, a jedna mala hodnotu 100 libier a druha 50libier, takze nie, nie celu dovolenku. praveze sme mali dost malu svadbu, aj s dodavatelmi nas bolo iba 49, ale hostia boli stedri, nemuseli si platit za ubytko a tiez aj rodicia prispeli, lebo za svadbu platit nemuseli. x
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja odporucam to kedze to same budem davat:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my tiez nechceme ziadne dary, nakolko uz spolu byvame a mame vsetko co nam treba... a moja rodina to vie...a ked mate s rodinou dobre vztahy (ja mam), tak nie je problem im aj povedat, ze si nezelate darceky, ale radsej financie... a super sposob je aj to napisat, ako je vyssie uvedene :-)
Odpovedať
My sme spolu nebyvali pred svadbou, ale taketo sme nemuseli riesit, podla mna dnes uz nikto nekupuje dary, ale dava peniaze skor. A ak, tak ked sme boli pozyvat sa nas pytali co by sme chceli, potrebovali, tak sme povedali len ze nic nam netreba, ze budeme radi ak pridu. Dostali sme len jeden vecny dar - zehlicku a to od mojho brata, poradila mu to mamina, nechceli davat peniaze. A potom kuchynsku supravu tanierov (ktoru som si sama vybrala) od kolegov z jednej roboty a priborovu sadu od kolegov z druhej roboty, ale to som tiez povedala na rovinu, nechcela som aby nam davali peniaze. Inak fakt ani jeden vecny dar a to sme mali 80 hosti + 30 gratulantov.
Odpovedať
Profilova fotka
no moja babaka isla na svadbu ich synovcovy a doniesli take priserne drahe brusene pohare ze sak oni uz su spolu dlho a maju vsetko a nedala si vysvetlitze tie peniaze za tie pohare by vyuzili oni lepsie...ach a oho sa bojim ze mi podonasaju vsetky babky kraviny a ja sa s tym budem musiet teperit do uk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?