Ahojte, chcela by som poprosit nejake dobre rady čo ako svadobne menu vobec si s priatelom nevieme rady.
Čo dat ako predjedlo, hlavne jedlo.Prosim napisalo sa tu toho už neslutočne vela a stale nemam to prave.
Ahoj, my sme predjedlo nemali, lebo sme nechceli. Hneď sa podávala polievka - hovädzí vývar s pečeňovými haluškami. Bol neskutočný, ľudia si naberali aj viackrát. Nič sa nezvýšilo a ja nemám našťastie fotky s rezancami trčiacimi z úst. :) Hlavné jedlo sme mali také jednoduché, ale ľudia si veľmi chválili. Mali sme šťavnatú bravčovú panenku, zelené fazuľové struky na masle a cesnaku a opekané zemiaky. Fakt každý si jedlo chválil. :)
my budeme mat ako predjedlo sunkove rolky klasika :) potom hovadzi vyvar + domace rezance, a ako druhe jedlo budeme mat kuracie steaky+ bravc. steaky a ryza a hranolky, zeleninova obloha a kto bude chciet tak bude brusnicova omacka a tatarska osobitne :) neda sa vyhoviet kazdemu s menickom :)
My prejedlo nejde mať, bude teplo, budeme mať čo robiť, aby sme zjedli hlavné :) budeme mať hovadzý vývar ale ešte sme sa nerozhodli s čím, potom bude panenka s americkými zemiakmy a zeleninkou na masle / baby mrkva, mini kukurice, zelene struky / plus ešte na stoloch budu omáčky - nivová, dubáková a bylinková s medvedím cesnakom , každý si dá akú ľubi :)
My sme mali ako predjedlo bruschetty (s rajcinami, bazalkou, bylinky, trocha cesnaku, oliv. olej), vsetci chvalili, slepaciu polievku, hlavne jedlo- bravcove, hovazdie a kuracie na prirodno s ryzou a opekanymi zemiakmi, zeleninova obloha.
Zohladni obdobie roka/ sezonu, urcite zvaz restauraciu, kde je hostina. Napr. ak je to koliba, nepatri tam talianska kuchyna,ci susi. Treba respektovat priestor a v neposlednom rade schopnosti kuchara, aby si nebola sklamana. Treba skonzultovat,co su schopni vytvorit. Urcite treba brat na vedomie aj hosti, pozri sa na zoznam pozvanych a objektivne uvaz kolko mate mladych,kolko starsich. Ti prvi uvitaju invenciu,ti druhi tradicie. Tak treba zlozit aj jedalnicek. Do hlavneho chodu patri predjedlo, kvalitny vyvar a hlavne jedlo zo surovin,ktore su vseobecne v oblube v prevedeni,ktore si doma casto nerobime. Urcite do hl.jedla nedavaj 3 druhy mias a x druhov priloh na jednom tanieri. Toto je prezitok,kt. inde na svete nenajdes a skuseny kuchar by Ti toto mal obratom vyhovorit. Kucharske basics; cerstvost (nie polotovary), sezonnost surovin, menej je viac.
my mame svadbu tesne po vianociach, takze som vybrala uplne ine menu, ako je rezen alebo "vepro, knedlo". predjedlo rolka s prosutom a parmezanom, polievka klasika slepacia a hlavne jedlo chrumkava kacica na mede s baby zemiakmi. potom som vybrala uz len studene a teple svedske stoly. dokonca som tam pridala aj pirohy, co moze svadobne menu celkom prijemne sprestrit, aspon dufam...
My sme mali ako predjedlo vyber z talianskych syrov, prosuto a salat. Polievka bola hovadzi vyvar s pecenovymi knedlickami a zeleninou a hlavne jedlo sme mali kacacie stehno, gratinovane zemiaky a zelena fazulka.