Sva. menu

Ahoojte nevestičky budeme mať svadbu úplne obyčajnú, nie tradičnú. Takže žiadne tradície. Jednoducho sobáš, hostina. Sobáš chcem mať o 16:00. Hostina bude cca 17:30. Odporúčate dva chody alebo tri? Švédske stoly nechcem.
Odpovedať
Ahoj, ja urcite odporucam tri chody a podla mna nezalezi na tom, ci svadba je moderna alebo tradicna...ludia na svadbe sa chcu najest a z logickeho hladiska - tancuju, zabavaju sa a hlavne chlapy su hladny
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :) ....my mame tri chody, je to klasika teraz...každy to vytancuje, vypije si tak aby bol každý spokojný :)
Odpovedať
Ahoj, my sme to mali rovnako ako popisujes ... Sobas o 16tej, po nom hostina ... Vecera mohla zacat o 18tej (neviem presne, nepozerala som na hodinky :-) ) ... Bolo predjedlo, polievka, hlavne jedlo ... Novomanzelsky, rodicovsky tanec plus kolo .... Potom dezert ... Okolo 22-23 bola druha vecera a niekedy po polnoci kapustnica ... A fest mi prisla druha vecera zbytocna ... Ked nebudes mat ziadne tradicie (ani my sme nemali), kludne by som vynechala druhu veceru a kapustnicu dala mozno o 23tej ... Na stoloch je predsa furt nieco pod zub ;-)
Odpovedať
tri chody su uplne zbytocne....my sme mali sice malu svadbu,sobas o 14tej,hostina zacala cca 15:30..priniesli jedlo,,,,,potom pagace,zakusky a torta a dalsi chod sme mali okolo 21:30 a to sa jedlo malo a len kvoli tomu,aby sa nepovedalo......ostalo nam vela jedla,vsetci boli preplneni prvym chodom,zakuskami a tortou
Odpovedať
Fuuu dve mi napíšete že nie tri a dve že áno tri chody:-D:-D aaaaa pomoc :-D
Odpovedať
Inak ďakujem žienky :-o
Odpovedať
Profilova fotka
Tri chody sú podľa mňa zbytočne veľa. Bola som na svadbách, kde to bolo takto riešené a väčšina ľudí tretie jedlo už ani nejedla.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som mala najprv klasiku polievka a druhé potom išla pol sviečková pol chrenová- tie boli v misách a nakoniec sme mali švétske stoly(ale toho nebolo už tak veľa-kura, rezene, pečené mäso a ryža, zemiaky a šaláty) plus druhá večera- teda to čo ostalo. a skoro všetko sa zjedlo a čo ostalo tak sme sa stretli na ďalší deň posedeli, porozprávali. inak okolo 22:00 Vám neprišli známy a kamaráti?
Odpovedať
Profilova fotka
my to planujeme tie tak nejako podobne, ze co sa nezje tak potom pozveme na druhy den a dojeme to
Odpovedať
Bibka ber tak: v bežny den zjes 3 hlavné chody+ koláče +tortu +alkohol +voda+slané....veď aj žalúdok nejaký čas musí tráviť zjedené, takže ked si vezmeš, že svadba trvá od cca 17 tej do 4tej rana, to mas 9 hodin...suma sumarum je to vela 3 hlavne chody. Uplne staci si dat predjedlo, polievka, hlavny chod, kolace, slane, druhy chod az okolo 9-10 vecer, a po polnoci uplne uz staci kapustnica....to clovek bude travit az do dalsieho dna... ;)
Odpovedať
takže my máme čosi podobné, sobáš o 16.00, takže prvé jedlo cca o 17,30-18,00, takže dávame iba predjedlo, polievka, hlavný chod-servírovaný na tanieri, cca 21,30-22,00 torta a potom ďalšie jedlo o 23,00-00,00, druhé jedlo bude v misiach, nechceme servírovať na taniere, nech si každý dá kedy bude chcieť, ak niekomu bude chutit o 2,00 ráno, tak mu to zohrejú. z vlastnej skúsenosti viem, že nikto nemá dva žalúdky a ženy máloktoré niečo v noci zjedia. samozrejme zákusky a slané bude na stole, stále niečo budú pohadzovať, ja si myslím, že viac ako 2 jedlá je veľa a nikomu nechutí dojedať po svadbe ešte týždeň svadobné jedlá, maximálne jeden deň. (sestra a brat mali svadbu a potom pes mal zvyšky ešte 10 dní.)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame sobas o 14:30... potom hostina...a potom svedske stoly a nakoniec kapustnica... napriek tomu, ze som presvedcena, ze svedske stoly sa ,,len´´ rozrypu a kapustnice sa nik ani nedotkne sa bojime, aby nebolo malo :-D ...planujeme totiz pokracovat v neformalnej oslave este aspon 1-2dni :-D (svadba min.150 ludi)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zuzi_k tak to budete dlho oslavovat :D
Odpovedať
Profilova fotka
@bibka94 My sme mali tiez sobas o 16h. A mali sme hlavnu veceru cca o 17:30, potom druhu veceru (pecene prasiatko) o 21:00 a okolo polnoci trocha kapustnice. Myslim, ze dve vecere su ok a potom staci uz len kapustnica pre chlapov a pre ludi, ktorym pomoze trocha vytriezviet :-p
Odpovedať
no a presne v tomto ja vidím obrovskú výhodu švédskych stolov. žiadne špekulovanie či málo, či veľa, po hlavnej večeri si každý zoberie kedy má chuť, na čo má chuť......
Odpovedať
Profilova fotka
ja po uz osobnych skusenostiach so svedskymi stolmi som proti a to preto že je to straasne plytvanie jedlom, dopredu nevieme naplanovať kolko sa čoho zje a čo ak sa nahodou skor zje nejake jedlo a ľudia potom aj tak nebudu mať na výber. Preto sme sa rozhodili, dame hlavnu večeru, druhu veceru cca o deviatej a tretiu popolnočnu kapustnicu. To druhe jedlo sme vymysleli tak, že dáme dva druhy mäsa na misu a na druhej mise bude príloha, zemiakovy salat alebo ine zemiaky a nieco lahsie, toto dostane kazdy na stol a mozu si vybrat co budu chciet :) potom si myslim, že toho jedla neostane až tak vela a ked uz tak to nebude z desiatich druhov jedal :)) samozrejme ak nieco ostane podojedame dalsi den :)
Odpovedať
Profilova fotka
si mala zlu skusenost, aku?
Odpovedať
my mame obrad o druhej uz a kym sa dostaneme k hostine tak budeme podavat kolace a chlebiky ale tak aby sa nejako nasi hostia neprejdli veceru mame naplanovanu na taku 18tu cca (predjedlo, polievka a hlavne jedlo) okolo 22hej planujeme teply raut a nechame si poradit coho kolko, mame 100 hosti z toho dost velkych chlapov a tanecnikov takze podla mna bude sa jest dost ked sa bude tancovat od nejakej 19tej a to sa bude ako pozname nase rodiny :D takze planujeme urcite teply raut kde budu rezne, studene misy, kapustnica, salat a nejake zemiaky alebo ryza :) my sme na svadbach tiez zvykli jest okolo tej desiatej/jedenastej takze to urcite neodpriem mojim hostom a kazdy si naberie kolko chce :) mame klasiku, ktoru ma kazdy rad a kazdy si tam co to najde :) a my tak isto :)
Odpovedať
Profilova fotka
@matulka91 jedla budete mat veru habakuk :-)
Odpovedať
@nella44 tak ked si predstavim chlapov z jednej aj druhej rodiny plus kamarati, tak maju velku spotrebu :D ale ja som tomu rada ludia budu tanocvat pit a aj jest sa bude ziadat a kto uz len vladze cely vecer tlacit kolace? treba sa poriadne posilnit :) a zas nebude to tam na kila :D nechame si poradit svadby v takej kapacite ako mame my tam robievaju takze musia vediet ako to chodi :) bude z kazdeho rozku trosku :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?