ake zaujímave predjedlo ste jedli alebo videli? chceli by sme nieco nenarocne ale sunkova salama sa mi zda dost fádna...
mozno nejak zvlastne nazdobena by este usla ale ak o niecom viete tak dajte vediet (aj obrazky by bodli)
diky
hnerieta3: podla mna je to hlupost, prave predledlo patri na oslavach k bontonu, slavnostna polievka je samozrejmost ;-)
yukaya: taka broskynka plnena hydinovym salatikom s opecenym sendvicom by bohla
:-D
moznosti je vela - ja mam vyskusane: paradajka plnena hydinovym salatom, vysmazana spargla - nemala velmi uspech ;-), vysmazany ostiepok, hrianky s natierkou z husacej pecene - vyborne, zavarana broskyna plnena neviem cim...
Ak by vam to pomohlo, nase prvé predjedlo bolo uhorkovo-paprikové gaspacho, druhé predjedlo bolo carpaccio z mladej cukiny, piniovych orieskov, parmezanu a olivového oleja a ako tretie predjedlo sme mali tatarsky biftek z lososa, bazalky a zelé.
Svadba bola 1.jula, 34 stupnov, velmi dobre to padlo....
nó, ja som jedla na kamoškinej svadbe broskyňu plnenú tuniakom a neviem čím plus nejaká obloha..a my sme mali krém z kuracej pečene, hrianku a oblohu ;-)
keď sme my dohadovali menu, tiež sem vymýšľali kadečo možné, aby to nebolo veľmi nudné. A nakoniec sme skončili pri samej klasike...prevádzakárka nám trošku reálne otvorila oči, že špecialitky nie každému chutia. Napr. tie nátierky - že sa stáva, že ak nechutí niekomu nátierka a zamaže si od nej šunku, už nezje nič. Potom je takto úplne vyhodených veľa tanierikov...ak je pekne naaranžovaná šunka, zeleninka atď., máte istoru, že to bude chutiť každému
Ja len toľko...trošku praktickejší pohľad :-p
my máme kuraciu perlu (kuracie prsíčka na studeno s artičokmi a ešte nejakou zeleninkou) podávanú vo vysokých pohároch na stopke, ozdobené rukolou a citrónom a k tomu čerstvo napečené bagetky, alebo croissanty a pre vegetariánov verzia s minimozzarelou a parmezánom
ked sa dava polievka nedava sa predjedlo? to je co je za bonton , to pocujem prvy raz,,,sa dava najprv aperitiv, potom studene predjedlo, polievka, teple predjedlo, hlavne jedlo este aj to sa rozdeluje podla druhu masa atd,,,no je mi jasne ze takto to robi malokto, tolko vela chodov, ale tak by to malo byt podla bontonu ;-) ;-)