Zmena obrúčok - po svadbe sa mi nepáčia

Ahojte baby. Mala z vás niektorá dilemu z obrúčok? Mne sa totiž po svadbe naše prestali páčiť. Sme ani nie rok po svadbe :) vybrali sme si strieborné, pretože sme chceli ušetriť, lebo manžel má hrubé palce, tak to by sme sa nedoplatili. Nenosíme ich často, iba keď chodíme von do spoločnosti. Kúpili ste si niektoré nové obrúčky keď sa vám prestali páčiť? Vďaka :)
Odpovedať
Ahoj, ja si myslím, že je to v poriadku. Vo všeobecnosti, nie každý si môže hneď v čase sobáša dovoliť kvalitné obrúčky, niektorí si vyberú štýl, ktorý nie je nadčasový a s pribúdajúcim vekom sú už nevhodné, prípadne tam môžu byť iné dôvody, ako strata alebo nemožnosť úpravy podľa zmenej veľkosti prsta. Moji budúci svokrovci sa brali, keď mali 20 rokov a nemohli si dovoliť veľmi kvalitné obrúčky, ktoré sa rokmi dosť opotrebovali, a tak si na výročie svadby, keď už mali na to prostriedky, kúpili nové. Takže ak to obaja cítite tak, že to bol trochu krok vedľa, tak v tom nie je žiaden problém, povedala by som. Proste to bola vaša svadba, je to vaše manželstvo, vaše obrúčky, vaša voľba. Vyberte si tak, aby si boli spokojní vy a nestarajte sa, či sa to robí často alebo nie. Dôležité je byť spokojný. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa je to normálne, mne sa dosť často mení vkus, mám to tak aj s oblečením a podobne. Nemyslím si, že obrúčky musia byť na celý život. Napríklad moji rodičia si kúpili po rokoch iné, lebo ich už boli nemoderné a nepáčili sa im.
Odpovedať
Profilova fotka
zmenila by som ale nové by som dala posvätiť poprípade ich zobrala na obnovu manželských sľubov, ktoré sa vo farnostiach vedia robiť pri národnom týždni manželstva počas omše :) aby to bolo znova ono ;-)
Odpovedať
@lenkolienka Neurazte sa, ale nie každý je veriaci a je to každého osobná vec, vôbec nevidím dôvod, prečo by to bez posvätenia nebolo ono. Je to symbol lásky a ich vzťahu, pripomienka dôležitého dňa v živote. Ja mať posvätenú obrúčku určite nebudem, nakoľko som nepokrstená ateistka a môžete mi veriť, že moja obrúčka nebude mať pre mňa o nič nižšiu hodnotu a bude to pre mňa "ono".
Odpovedať
Profilova fotka
@lillisun áno zabudla som doplniť ak sa brali v kostole. Ale písala som ze by som ich dala. Nehovorila som že nech dá. :-) každý vyjadrí svoj názor nie je potrebné za osobný názor kritizovať. Som si vedomá toho že je tu mnoho neveriacich.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@amalka147 Ahoj, my sme mali pôvodne tiež strieborné obrúčky , nosili sme ich presne rok od sobáša, ale stalo sa nám to, že nám spôsobili zdravotné problémy, teraz máme z chirurgickej ocele. Keďže sme sa brali v kostole a pôvodné boli posvätené, dali sme si aj tieto, nebol problém vysvetlili sme, čo a ako a ochotne nám kňaz vyhovel.
Odpovedať
Osobne som to zazila so snubnym prstienkom, tiez mam prakticky dva, kedze kedysi nebolo tolko penazi a priatel proste vzal taky, na aky vtedy mal a potom ked sa nam situacia trocha zmenila, my kupil taky, co sa pacil aj jemu
Odpovedať
Profilova fotka
@amalka147 nemenila by som ich. sice svadbu este len budem mat ale radsej dam hned viacej penazi a vyberiem si take, ktore sa mi budu pacit. predsa len tie obrucky su aj posvatene a su hlavne z toho dna, kedy cela svadba prebehla. isto budem k nim mat citovy vztah a ked sa na ne pozriem, tak si predstavim aj nas den D, kedy som svojmu drahemu povedala pred vsetkymi ANO!
Odpovedať
Profilova fotka
@cucca3 snubny prsten je nieco ine ako obrucky. Ja si neviem predstavit, ze by som uplne zmenila obrucku. A keby som aj moc chcela, tak isto by som ich tiez dala posvatit. Lebo to nie je len o obrucke ale o tom celom dni!
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež si to neviem úplne predstaviť, žeby som si menila obrúčku, len z dôvodu, že sa mi prestala páčiť, hlavne po tak krátkej dobe. Čo ak si ich zmeníte a tebe sa prestane páčiť znova po roku a povieš si, že tie predtým sa ti asi páčili viac. Nechajte si to poriadne prejsť hlavou. Je to symbol Vašej lásky a manželstva, vymenili ste si ich v ten deň na znak toho všetkého. Mne by to bolo ľúto, tie ďalšie by už nemali taký význam. Ja by som na Vašom mieste ešte počkala, dobre si to rozmyslela. Moji rodičia teraz riešia dilemu ohľadom toho,obrúčky nosia každý deň a sú riadne zničené, premýšľajú, že ich dajú roztaviť a urobiť si nové, ale z týchto, aby sa uchovala taká ta podstata toho celého :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Hmm neviem, podla mna sa obrucky nemenia. Ako isto by si po 20 rokoch mozno mala o nich inu predstavu, ale tak to sa asi neriesi. Osobne nepoznam nikoho, kto by po case menilo obrucky, lebo sa mu uz nepacia
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lallurita suhlasim s tebou! Aj ja mam taky nazor, ze obrucky by sa nemali menit!
Odpovedať
Profilova fotka
popravde som sa s tým ešte v živote u nikoho nestretla, že by chcel len tak meniť obrúčky.aby ti to ešte neprinieslo nešťastie do života. byť tebou si nechám tie čo máte
Odpovedať
V prvom rade, je to iba prsten, symbol manzelstva. Hodnotu a ,,zazracnu" moc tomu davaju ludia. Je to dar, ktory si davaju manzelia. Nezaruci stastie ani lasku, to je len na manzeloch samotnych, ako sa k sebe budu spravat. Ked sa vam nepacia, tak ich vymente, rovnako ako akykolvel iny sperk. Nebudeme o nic menej manzelmi ako predtym. Vela parom ani ziadne prstene nema a manzelia su rovnako plnohodnotni. Nikto o ich zmene ani nemusi vediet, aby nemali blbe keci. Je to len na vas a vasom vkuse. Ked chcete a mate na to financie, mozete ich menit aj kazdy rok, preco nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?