Obchodovanie so šatami z Aliexpress

Ahojte. Zháňam vysnívané svadobné šaty už dlhšiu dobu. Preto si aj pravidelne prezerám ponuky na predaj šiat tu na stránke. Nemyslím tým bazár. Ale príde mi dosť nefér, že viaceré obchodníčky nakupujú šaty z Aliexpress-u a tu ich potom ponúkajú o minimálne 100€ viac. Viaceré šaty som našla priamo na Aliexprese ešte aj s rovnakým obrázkom. Dosť ma to nahnevalo. Keďže tu bolo aj viacero diskusií, ako odporúčate, či neodporúčate kúpu takýchto šiat. Keby som chcela takto riskovať, objednám si ich priamo z Číny a o 2/3 lacnejšie. Takto mám len nedôveru voči obchodníčkam. Čo si o tom myslíte?
Odpovedať
Je to uz uplne bezne, uz mas normalne e-shopy, ktore takto predavaju veci objednane z ali alebo z wishu a davaju si tam strasne prirazky a potom sa stavaju take veci, ze ani nevyzeraju tak ako na obrazku lebo tam stahuju fotky z ali.
Odpovedať
preto netreba hneď kupovať prvú vec čo vidím, keď si väčšinou pozrieš veci z tých e-shopov tak zistíš odkiaľ sú už len podľa tých obrázkov a podľa toho ako vyzerajú
Odpovedať
Profilova fotka
Vyhoda nakupu u obchodnikov na Slovensku je, ze nakup uz spada do europskej legislativy a teda mate rovnake prava a zaruky ako Ste zvyknuta. V Cine je to uplne o niecom inom. Neraz som si objednala tovar, ktory prisiel uplne iny alebo teda, mal nejake naznaky podobnosti, no bola to uplna katastrofa a s niektorymi sa proste dohodnut neda. Ak mate nervy na nekonecne cakanie a potom este nekonecnejsie diskusie a ziadosti o vratenie penazi, chodte do toho. Ak mate moznosti ich najprv vidiet naozaj na zivo (obchod samotny, pripadne feedbacky na stranke pod ponukou) a pozdava sa Vam to, chodte do toho. Inak by som sa na to vykaslala. Da sa kupit mnozstvo krasnych kvalitnych siat za super peniaze aj na slovenskom bazare a mate istotu, ze su to kvalitne saty, pretoze znacku poznate. ;)
Odpovedať
ja sa nad takym niecim uz ani nepozastavujem... je to bezna vec a prakticky kazdy obchod takto funguje. nakupia za lacno a predaju zo slusnym ziskom
Odpovedať
@daraaa8 tak si kúp o 2/3 lacnejšie z Číny a nedumaj prečo si SK obchody a bazárikové predajkyne prihadzujú na tovar (btw. je to normálna a úplne bežná vec, alebo si myslíš, že aj v obchode rožky kupuješ za výrobné náklady???
Odpovedať
Dara, asi chápem, o čo Vám ide, tu nejde o to, že či a koľko si prihodia, to je samozrejme účelom podnikania - zisk, ale ide o to, že človek sa spolieha, že dostane to, čo je na obrázku a nie je to tak, dostane nekvalitný šit. V tomto je to nefér, nie v prihadzovaní si percent na zisk. A z tohoto potom plynie naozaj nedôvera voči internetovým predajcom.
Odpovedať
@daraaa8 Ale tak keď niekto zháňa šaty za 150€,tak čo čaká. Niekomu na svadobných šatách až tak nezáleží, lebo chcú ušetriť.Čomu sa čudujem. Mne osobne vadilo dať aj za požičanie šiat, ktoré už malo xy neviest, boli zničené neustálim skúšaním a čistením, min 600€ a viac. Preto som si objednala úplne novučké šaty anglickej značky, ktoré sú Made in Europe a sú krásne. A nech že mi teraz visia v skrini :)
Odpovedať
Profilova fotka
Cena šiat na Alim nie je konečná cena za šaty, ktorú zaplatíte. Treba prirátať poplatok v colnom konaní a to DPH a Clo. Plus poplatok prepravnej firme, ktorá vás v colnom konaní zastúpi - a to dosť mastný. Tieto poplatky šaty predražila aj o 50%.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono to je tak povediac normalna vec, kazdy obchodnik si nieco musi prihodit, aby zarobil a mohol dalej objednavat a predavat. Je jasne, ze mas pravo si vybrat kde a za kolko si tu danu vec predsa kupis. Ja by som sa nad tym nejak nerozculovala
Odpovedať
@abaska vy ste to jediná pochopila ako to myslím. Nejde mi o ich zisk. Ale že predávajú nekvalitný tovar
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?