Šitie svadobných šiat. Stihnú to do svadby?

Babule, myslíte si, že v svadobnom salóne, kde aj šijú šaty stihnú ušiť za 6 týždňov...presunul sa nám termín.Lebo mám pocit, že keď takto na poslednú chvíľu pôjdem šaty obhliadať, tak že už budú len tie obyčajné. A keď Vám aj šijú tie šaty, Vy sa nebojíte, že to nebude ono alebo že Vám nebudú sedieť? Je to predsa trošku risk, no a ak si zálohujete nejaké v tom salóne ešte, určite sa platí záloha /myslím tak pre istotu, že by sa nepodarili tie šité/ Poradíte mi, však?
Odpovedať
Profilova fotka
Chcela som si dat sit, ale priznam sa ze som sa zlakla presne toho co Ty a nakoniec som si ich zarezervovala v salone.. Istota je gulomet..
Odpovedať
ja som sa toho tiez bala, ale bola som v 4roch salonoch, v kazdom na mna mali max dvojo siat (vel. 34) aj to prisernych, takze to ma uistilo ze tudy cesta nevede. dala som si sit saty aj na stuzkovu, sama som si ich navrhla a tato ista krajcirka mi ich spravila na mieru a take ake som chcela...takze som spokojna a tesim sa na ne :-D ale s tym pozicanim by som si nebola taka ista ze uz nebudu mat, mozno na teba niekde nejake krasne cakaju, ved teraz je tolko salonov ze az ;-) sup popozerat aha, est esom xela, ze ja na september by som si musela saty zajednat uz daaaaaaaaavno, a stava sa ze su po case znicene a tak...ty sa toho bat nemusis kedze svadba je zarohom 8-)
Odpovedať
No neviem, musím všetko "pre" a "proti" zvážiť a rozhodnem sa, prípadne ešte asi pobehám tie salóny, ale keďže som chorá a ešte tak 10 dní budem, tak budem mať čo robiť aby som to ozaj o tých 6 týždňov stihla, inak s inými vecami nebudú problémy, len tie šaty a potom účes a make-up. U nás nie sú na tieto dorobky krásy bohvie aké šikulky, ale zasa ísť ku kaderníčke a vizážistke do Blavy, t.j.cesta 1 hodinu, to sa mi tiež nebude chcieť, nechcem byť otrávená. Tak uvidím a ešte sa niekde popýtam.
Odpovedať
Profilova fotka
aktak daj kontakt ;-) :-D
Odpovedať
katy, a preco za 6 tyzdnov, ved mas este 10 tyzdnov a to je dost dlha doba.. za tu dobu sa urcite daju usit saty.. mozno by bolo dobre, keby si videla ine saty ktore usili, apon by si videla ako kvalitne siju.. ale ak sa bojis, tak v prvom rade pobehaj vsetky mozne salony a potom uvidis, mozno sa ti niektore budu pacit.. ak si chora a nechces behat, tak mozes zatial pozriet na internete,pripadne obvolat nejake salony a opytat sa ako to vyzera so satami na tvoj termin.. mas nejaku konkretnu predstavu o svojich satach aj akej farby by mali byt ? lebo ja som zhanala cisto biele a tych nemali az tolko ako napr. maslovych, lebo ze tie su teraz moderne...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som bola vo stvrtok na odobrati mier u krajcirky. za tyzden tam pojdem na skusku. tiez mam bobky ako to dobadne, ale myslim, ze to bude fajn... krajcirka zrejme pochopila co chcem. a dala som si usit u nej aj popolnocny ohoz. ako bude tak bude. ;-)
Odpovedať
No ja si myslím tiež že bude lepšie obehať najprv všetky salóny, pôjdem kuknúť do Brna, prípadne do Blavy, uvidím, ako to dopadne, prinajhoršom si dám ušiť v salóne Belissima. Ale ja myslím že záleží aj od toho aké číslo mi padne, ja mám veľkosť tak 38-40, som takej ramenatejšej športovej postavy, trochu takej chlapčenskej, tak druhá vec je tá, či v takých princeznovských šatičkách nebudem vyzerať smiešne. Musím sa rozhýbať, lebo zatiaľ nemám skoro nič vybavené, okrem miestnosti. To je zle, ja stále ešte zháňam toho starejšieho a tak kvôli tomu nič nevybavujem, lebo ak nebude žiadny volný, tak sa svadba asi konať nebude. To ma dosť štve, pretože termín sa blíži a ja stále stresujem. No a u nás sa to proste bez starejšieho nerobí. Tak asi tak, proste zhon, až sa mi chce z toho občas plakať...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj katy80, tiez som mala strach zo sitia, ale riskla som to. objavila som saty, ktore mi vyrazili dych a tak som si ich dala usit :-D myslim, ze 6 tyzdnom staci, ja som im zadavala zakazku tusim 8 tyzdnov pred svadbou a este som nemala ani skusku (len jednu na meranie). a zarucuju mi usitie nacas. nemam strach, uvidime ako to dopadne, pocitam s tym, ze sa im podaria :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som mala šité šaty na stužkovú a povedala som si,že nikdy viac... Vyzerali akokeby ich šilo 5-ročné decko. Asi mala krajčírka(ináč že vraj výborna)zlý deň. šaty som si požičala v salóne z novej kolekcie la sposa, sú krásne, len sa bojím že do 2.7. budú už vyzerať dosť obnosené... škoda že sa nevydávam v apríli.... :-S
Odpovedať
figiflower, nemyslím šitie šiat u hocijakej krajčírky, ale viem že v salóne Belissima ak nemajú také čo si cez internet v ich ponuke pozrieš, tak Ti ich ušijú ale nič navyše neplatíš, proste ako za požičanie šiat. Tak myslím, že s týmto by problém nemal byť, to si vyberieš z ich po, nič nové pre nich, to nie je ako keď prídeš s obrázkom a ona kuká na to vyjavene a hovorí si pre seba: to snaď zvládnem... Tak to by som neriskovala. A ja by som strašne chcela šaty so zvonovými rukávmi ale bojím sa že mi bude na konci júna horko a budem sa potiť a smrdieť, šak toľko hodín v tom istom a stále tancovať, no neviem, neviem... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D :-D katy80 tak to je pekne :-) viacere tu mame strach ze pomrzneme v aprili v korzetoch a ty si na tom presne naopak. chces dlhe rukavy v juni :-) no, zalezi ci sa zvyknes velmi potit alebo nie. ale ved tie rukavy budu prievzdusne, ci nie? a po pol noci sa neprezliekas?
Odpovedať
alenka to vieš, keď si ja niečo zmyslím, tak to musím mať, som už raz taká. Ale to som už vzdala, nebudem môcť mať tie šaty, lebo bohužiaľ sa dosť potím, mám to v rode. A tak si vyberiem asi úplne bez rukávov, len tak na prsia, len neviem či mi budú sedieť, lebo mám dosť široké ramena a takú dosť športovú postavu. A samozrejme že sa prezlečiem ale až o jednej vnoci kým ma očepia a také tie riekanky okolo toho a tanec s každkým, to aj hodina ubehne. Ale aké budem mať šaty po polnoci to ani len netuším ,ja totiž nemám ešte vybrané žiadne ani svadobné. Musím máknuť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojteeee kde v presove siju svadobne saty....
Odpovedať
Ahoj, aj mna by to celkom zaujimalo, takze sa budem tesit na tipy :)
Odpovedať
Ahojte! Viem, že na túto tému je veľa článov, ale mám konkrétnu otázku: Nepoznáte človeka, ľudí, salón, ktorý by zodpovedne a krásne ušili svadobné šaty cca do 8týždňov, najlepšie z Oravy (prípadne aj iné mestá), tak aby ušitie bolo lacnejšie ako požičanie svadobných šiat na jednu noc. Jedná sa o takéto šaty, ktoré sa mi veľmi páčia: http://www.mojasvadba.sk/albu/view.ph... Pomôžete veľmi veľa. ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Baby ja uz na tom pracujem, zhanam kvalitne krajcirstvo po celom Slovensku, par ludi sa mi uz ozvalo, dam vam vediet...
Odpovedať
Ahoj a mas už aj vybraté ake šaty by si chcela?
Odpovedať
Profilova fotka
Zhanam kvalitne krajcirstvo kde by mi vedeli usit tieto saty za nejaku rozumnu cenu. Ak mate nejake navrhy tak mi napiste do ip, jedna sa o saty pronovias model rima
Odpovedať
Ahojte baby uz nieco mam, sitie v Hurbanove, v Sp. Vlachoch, na Zahori v Sastine a v Ziline. Napiste mi do IP, z ktoreho salonu chcete kontakty, poslem Vam. Vsetky vyzeraju kvalitne. ;-)
Odpovedať
@dobravila Ahoj :-) ja uz vybrate saty mam, myslim si, ze na usitie su velmi komplikovane ale verim, ze sa najde niekto, kto to dokaze.. nemam ich zavesene vo fotoblogu, lebo obrazok ma iny format a neslo mi to tam pridat...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
a co v polsku? nemate nejaka skusenosti s krajcirstvamii v PL?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
nebala som sa ze mi nebudu sediet. skusala som taky strih a sedeli mi. bala som sa len toho ze nebudu ako na obrazku :D ale bala som sa zbytocne ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?