Svadobné šaty - je lepšie kúpiť, požičať či ušiť?

Ahojte, zatiaľ som si nezisťovala nič o svadobných šatách. Čo je najlepšie, dať ich ušiť, kúpiť alebo požičať? Známe mi spomínali, že požičanie šiat stojí viac ako kúpa.
Odpovedať
Profilova fotka
To záleží od toho, v akom meste budeš vyberať, do akého salónu pôjdeš a v neposlednom rade, akú máš predstavu a nároky. Ja som napríklad mala predstavu o princeznovských šatách konkrétneho strihu, lebo viem, že mi sedí. Čo som pozerala ceny požičovného, začínali niekde okolo 350€ a pokračovali pomaly k štvorciferným sumám, čo sa mi zdá nehorázne za šaty, ktoré máš na sebe pár hodín, kopa neviest ich mala pred tebou (aj keď sú vyčistené, materiál sa opotrebuje) a ešte musíš dávať pozor, aby si ich nezatrhla / nezašpinila,... O kúpe šiat zo salónu ani nevravím :-D. Takže som nakoniec prehľadala internet, hlavne túto stránku a našla som asi tri šikovné krajčírky, ktoré mi moje vysnívané šaty ušijú do 400€ už so spodničkou a závojom (len pre info, šaty, čo som si vyhliadla, stoja 1800€, za požičanie chcú 690€). Pozerala som aj prácu krajčírok, posielali mi veľa fotiek a sú fakt šikovné, aj recenzie na ne sú len pozitívne, takže neváham. Budú to len moje šaty, žiadna ich nebude mať predo mnou, nebudem sa musieť strachovať, že čo urobím, ak ich zatrhnem... a po svadbe ich ešte môžem za povedzme tretinovú sumu predať a aspoň časť nákladov sa mi vráti. Ale je to iba môj názor, netvrdím, že je správny a všetko ostatné je zlé ;-)
Odpovedať
ja som si kupila tu v bazariku, sadli mi akoby boli vyrobene presne pre mna :) a velmi sa tesim ako si ich v sobotu obleciem :) pozicanie som ani nezvazovala kvoli vyssie spomenutym dovodom :)
Odpovedať
ja som si síce kúpila nové( jednoduché),ale tu na bazáriku predala a nevesta bola velmi spokojná-tiež jej sadli.Myslím si,že na tú chvílu netreba tolko investícií,ale je pravda, ktorá po čom túži a chce.Samotné požičanie som tiež nezvažovala. :-D Tu na bazáriku sú naozaj krásne šaty a predsa vačšinou idú do iného mesta 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Plne suhlasim s @baska17, moj nazor je presne ten isty a presne tak som to aj urobila, ze som si dala usit saty u krajcirky s odporucaniami na tejto stranke a vyjde ma to este menej ako najlacnejsie saty, co som si skusala v salone.. budu len moje, nikto ich predo mnou nemal, presne podla mojej postavy a mier, mozem si ich nechat ozdobit presne ako chcem a nemusim riesit, ak sa s nimi nieco pocas svadby alebo foteni stane a pripadne ich potom predam alebo si ich necham ako nostalgicku pamiatku :) takze ja osobne odporucam usitie alebo pripadne skus pozriet uz raz pouzite z bazara (tie su cenovo este vyhodnejsie) ako @mirka8866 spomina, mozno to Ta tiez oslovi, ak nemas problem, ze ich uz niekto pred tebou mal a paci sa ti material, strih a zdobenie (ja som trosku vymyslava a ziadne neboli uplne dokonale idealne :D).. snad aj moj nazor pomoze pri rozhodovani ;)
Odpovedať
Profilova fotka
ja si osobne myslim ze usitie na mieru je najlepsie a vobec to nie je drahe, osobnu skusenost este namam s usitim ale tiez si davam usit, mozes si vybrat ake chces, kombinaciu napr viacerych obrazkov a ked ides na skusky si mozes este povedat co popripade poupravit, preto to vidim ako najvhodnejsiu alternativu z tych troch :-)
Odpovedať
ja som si daval sit u slovenskej navrharky a vyslo to do 300e aj so specialnou modrotlacou. Ale nie su to bezne saty, su ludovy styl. Nikdy sme sa nevideli a iba som poslala miery. Sadnu uzasne. Najdes v albume u mna aj s linkom na sashe
Odpovedať
Profilova fotka
@baska17 Ja som tiež za princeznovské a tiež za ušitie, len mi robia starosť krajčírky. Napadla ma jedine Natasha Azariy ;-),aké máš ešte tipy?
Odpovedať
Profilova fotka
@katka4692 Ja som zatiaľ tu na mojasvadba.sk našla mojanjelik1, najsvadba a potom ešte anelli. Všetky vyzerajú byť šikovné :)
Odpovedať
Profilova fotka
@soave ahoj!!! Tvoje šaty sú úžasné...objavila som ich na Sashe a absolútne nás aj s drahym oslovili. My by sme to chceli ako popolnocne, ... Látku mas asi od Modrotlač ramada, ten je od nás....tak dufam..že sa podari
Odpovedať
Najprv som chcela pozicat ale 350e platit 2x som uz nechcela.ten moj vyhlasil ze fotit sa chce v iny den niekedy poobede.takze pozicovne padli.dala som si nacenit satky co sa mi pacili u krajcirky 580e.uf vysoko nad mojim limitom.tak som prehladavala uz iba bazare ci tu ci na bazos.sk napokon som nasla asi 50km vzdialenom meste satky ake som hladala a sla som pod limit, takze som mala aj na lodicky,bolerko,nausky,ozdoby do vlasov.saty sedia super kedze su na zips aj snurovacku tak netreba nic presivat,len spravne stiahnut.a bude zo mna princezna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nečítala som všetky príspevky ale : išla som do salonu, oči zaslzeli pri tých cenách, nehoráznosť čo pýtajú za požičanie. potom si našla krajčírku ktorá mi ušije šaty za 250! eur. a nie nejaké obyč! dlhá vlečka, kvalitne materiály, závoj, bolerko. Všetko ako sa na správnu nevestu patri ! takže odporúčam si nájsť dobrú krajčirku a dať si ušiť.
Odpovedať
@svadbadad dakujem. latku mi dala robit krajcirka. Ja som si iba povedala co chcem:-) Ona vsetko vybavila a poslala do Nemecka. myslim, ze popolnocky by boli tiez vyborna vec od nej. Strih sme viac menej vymysleli spolocne cez viber:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?