Ako sa robí odčepčenie pri účese bez závoja ?

Profilova fotka
ahojte nevesticky, tak moja otazka znie, pozeram ze hodne z vas tu ma uces bez zavoja, ako ste teda riesili odcepcenie? moze byt rozdiel v tradiciach, ale u nas sa dava dole neveste zavoj a zenuchovi pierko a ja by som chcela uces bez. nejake napady, rady , skusenosti? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj TIGI, ja zvazujem 3 alternativy: 1. Odcepcovat sa bude len korunka a na hlavu dostanem cepiec 2. Na tento moment si zavoj poziciam a pripnem, inak ho na svadbe nebudem mat. 3. Obzeram sa po takom zavoji, ktory by aj ku ratkym vlasom vyzeral dobre, pretoze by som ho velmi chcela, ale zase nie za cenu, ze ho budem mat na hlave ako´prilepeny´ Skor sa priklanam k alternative č.2 :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj mati, ja zvazujem nieco podobne ako mas alternativu c.1. chcem mat nejaky kvet vo vlasoch al. niecó podobne. tiez mam objednane dievcata zo suboru ktore ma bude odcepcovat, tak neviem, aby aj mali co. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze je to v pohode, ak daju dole z hlavy len kvietky alebo korunku. Videla som dokonca aj to, ze nevesta nemala na hlave ziadne ozdoby, dali jej len cepiec. Myslim, ze aj tak ide o to, aby ti dali nieco na hlavu a nie dole z hlavy a aj to ako to volame ´odcepcenie´ je podla mna nespravne. Je to bud zacepcenie alebo cepcenie. Pretoze ides pod cepiec, nedavaju ti ho dole. Takze ak budes mat folklorny subor a cepiec, vsetko je OK. A hlavne je aj tak to, aby sa to teba pacilo. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tigi - http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... Ja tiez este tuto vec nemam doriesenu, zavoj nechcem na 100% a do vlasov len drobnucke ozdobky - neviem si predstavit, ze mi to tam bude o polnoci niekto vyberat, asi by som sa bala, aby sa mi nepokazil uces. U nas sa zvykne neveste iba dat dole zavoj a nic sa jej ani zenichovi uz na hlavy nedava ... tak neviem, aky nahradny program si vymyslime o polnoci ...
Odpovedať
kocky, trosku vas opravim - nie je to odcepcenie ale zacepcenie, nakolko sa sice sklada zavoj resp. vienok ale zaklada sa mladej pani cepiec na hlavu; takze kludne sa moze robit aj bez zavoja, dat dole nejaku ozdobku co budes mat na vlaskoch (korunku, sponku) a zalozit cepiec prip. satku ;-) a samozrejme zenichovi snat pierko (my sme zabudli :-D , davali sme ho dole az pri tancovacke so svadobcanmi :-D )
Odpovedať
Profilova fotka
emjee - ano, mas pravdu. Ja som asi taky komplikovany pripad - chcem mat iba drobne ozdobky v ucese a nechcem, aby mi davali na hlavu ani satku ani cepiec - proste to sa u nas nezvykne, ani sa mi to nepaci a bala by som sa, ze sa mi pokazi uces ... najradsej by som cele cepcenie zrusila, no neviem, ci sa mi to podari ..
Odpovedať
majcik sak ked sa ti nepaci tento zvyk, tak ho tam nedaj, proste si zatancujes s milacikom posledny taniec a pojdete sa prezliect do popolnocnych a mas to....sprav si to podla seba :-)
Odpovedať
majcik ved staci ked drahemu daju dole pierko, nemusia ti davat nic na hlavu, ked nechces ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem ... dúfam, že sa mi to podarí zrealizovať tak, aby som bola ja aj ostatní spokojní ...
Odpovedať
Ahoj majcik, ja som cele odcepcenie zrusila lebo tiez nechcem zavoj.
Odpovedať
Profilova fotka
Bobika - ako to planujes spravit o polnoci? Proste len sa jednoducho pojdete prezliect alebo nieco ine tam este vsuniete?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?