Ďakovanie rodičom, ak nie sú vzťahy najvrelejšie

Profilova fotka
Ahojte dievky,začala som rozmýšlať keďže som tu videla veľa ďakovacích basničiek a aj fotky kde sa robili príhovory (mňa by to asi inak ani nenapadlo ale zase je pravda že sa patrí) problém je v tom že ja nemám s mojou mamou (nevlastnou) nijak vrelé vzťahy a s otcom sme tiež taký formálnejší...vlastne okrem deda a babky so všetkými v rodine a nechce sa mi hovoriť "mamička moja najdrahšia ďakujem ti za všetko čo si ma naučila a ako si sa mi venovala...a blablabla" už len preto že to nieje celkom pravda a nechcem klamať na vlastnej svadbe a ešte k tomu si myslím že by to i tak vyznelo dosť neúprimne. No ale tým pádom neviem čo mám povedať..poradťe prosím niečo také formálnejšie hlavne viac k ocovy a také aby to neznelo preafektovane ani chladne...lebo ja už vážne neviem... :-|
Odpovedať
@dorenika dakovanie jednoducho vynechaj.
Odpovedať
ahoj, riešim podobný problém, konkrétne s otcom dosť zlé vzťahy a mama už nežije. predbežne uvažujem tak, že na tom príhovore spomeniem pekné veci ešte z detstva kedy to bolo ako tak OK a takticky vynechám čo sa dialo potom. skús možno aj ty nájsť zopár vecí, ktoré by si mohla úprimne povedať a tie povedz. príde mi to jednak úprimnejšie a jednak vhodnejšie než sa trápiť vymyslenými klamstvami....koniec koncov je to tvoj deň a to by mal pochopiť každý, že podstatné je aby si bola šťastná ty a nie otec alebo osoba xy ;-)
Odpovedať
mam ten isty probem, okrem dedka si to prakticky nikto nezasluzi, preto toto cele vynecham, prihovor budu mat len svedkovia o mne a snubencovi/manzelovi....ziadne dakovania ani nic
Odpovedať
Profilova fotka
Jasné, vynechať. Ani ja to nebudem robiť a to sa s rodičmi ľúbime. Chcem sa vyhnúť slzavému údoliu ktoré pri tej časti vždy nastane. Ak budeš mať starejšieho tak on by mal povadať pár slov, ale nič srdcervúce. Skúsený starejší sa s tým už isto stretol.
Odpovedať
Nuz podla mna nemozes hovorit nieco, co nebude vystihovat realitu a hlavne to, ako to naozaj citis. Na druhej strane, pocut ocenenie od dcery, navyse verejne, musi rodicov potesit, nech su vztahy akekolvek. Ide len o to, aby si si nasla formu a slova, ktore budu vystizne. Nemusis predsa hovorit ziadne bezne klise. Mozno nemusis vobec hovorit. Mozno najdi nejaku uplne inu formu vyjadrenia... Napriklad ze im nieco verejne das, alebo ze pre nich vyrobis kratke dakovne video a pustis ho na svadbe. Proste treba prestat uvazovat o tom, ze "ako sa to ma robit" a najst nieco co viac sadne tebe. A ako pise @radka292 je fajn spomenut si na to, co sa ocenit da a za co sa podakovat da. Ak nie ste vo faze, ze sa cisto nenavidite, tak by si nieco mohla najst. Podla mna dakovanie na svadbe je urcene na to, aby ste sa "ritualne" rozlucili, pretoze teoreticky, odchadzas od rodicov k manzelovi. Co je velky krok. Dobre, ze o tom pises, toto budem musiet poriesit nejak aj ja. Ja volam na hostinu iba otca. Ale i tak viem, ze som vdacna za mnoho veci aj mame. Len si neviem predstavit, ze by som ju tam mala. Vztahy su tak zle/zamrznute, ze sa vobec nekontaktujeme.
Odpovedať
ja by som to vynechala alebo len oficialne ze DAKUJEM>>> a dovi dopo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?