ahojte babky poznate niekto tradiciu vraj by zenich mal neveste kupit svadobne topanky a ona zasa jemu koselu? Co na svadbe kto plati? IP dakujem za radu.
este som to nepocula, my sme si pozicali a kupili vsetko spolu, nieco platila mamina, ale podstatne bolo, ze ma milacik videl v svad. satoch az v kostole, teda, saty sa mi podarilo utajit
ja som niekde citala a hovorili mi to aj moja mama a priatelova ze nevesta kupuje zenichovi koselu, tak som mu ju kupila, ale ze by zenich kupoval neveste topanky tak to neviem.
Ahoj,
aj u nas je zvykom, ze koselu by mala zenichovi kupit nevesta. ALe o topankach som este nepocula. KOselu vsak budeme pravdepodobne vyberat spolu, zaplatim ju vsak mozno ja. ;-) NO a kyticu urcite kupuje zenich, lenze vyberiem si ju ja!!! ;-)
ahojte, všetko je o dohode...ja som už počula aj také voľačo, že ženích platí hudbu a nevesta fotografa...ale na čo to takto deliť? podľa mňa je spravodlivé, ak sa všetko delí dvoma, veď aj celý život sa bude deliť dvoma, nie? :-D
a o tej kytičke som tiež počula, ale určite mu dám aspoň obrázok do ruky...moja predstava môže byť predsa len iná ako tá jeho 8-)
a košeľu kúpime spolu...aj topánky sme kupovali spolu ;-)
ahojte, my si tiez kupujeme veci spolu, ale ked som si bola kupit topanky s mojou buducou svokrou, povedala ze ich kupuje zenich a tak ich platila ona..., tak neviem ako to s tymi "tradiciami" je, my sa moc na tradicie nehrame...
babky dakujem. jasne ze platit vsetko na polovicu skor ma to zaujimalo koli poveram a tradiciam nie preto ze kto ju ma zaplatit. chcela som vediet ci v tom nieje nahodou nejaka tradicia napr. ako o satach, ze ich zenich nesmie skor vidiet.
ahoj.U nas je zvykom ze nevesta kupuje koselu zenichovi, svokrovi a pripadnemu bud.svagrovi a svokre a prip.svagrinej ma dat peniaze na latku na saty.Svokra bi zasa mala prispiet neveste na saty a zenich ma kupit kyticu a zaplatit obrucky a hudbu.
Su to strasne zvyky.Ja som im dala kazdemu obalocku s jemnym financnym prispevkom a svokra mi to zasa vsetko vratila v obalke na moje saty.
Kyticu ,koselu ,obrucky i zenichove topanky sme kupovali spolu.Keby som to nechala na manzelovi mohlo by to dopadnut katastroficky :-D
ahojte, co sa tyka tej kosele a zvykov okolo nej, tak u nas sa to robi tak, ze vo stvrtok pred svadbou sa donesie vsetkym chlapom v zenichovej rodine kosela (ktoru si ale samozrejme predtym vyberu) a vsetkym zenam v jeho rodine nejaky dar (tiez to kedysi boli peniaze na latku, ale to sa uz teraz nerobi, teraz staci parfem)...no a toto vsetko nie je len tak na sucho, ale je to sprevadzane takym mensim divadielkom :-D a miesto svadobnej kosele sa dava zenichovi najprv taka dotrhana a popisana kosela s odkazmi od kamaratov a znamych... :-). Je to celkom fajn zabava a pritom nejde o to kto tu koselu kupi, ale o tu srandu.
Ja som bola tiež veľmi prekvapená, keď mi kamarátka povedala, že ženích má kúpiť neveste topánky a nevesta ženíchovi košeľu.predtým som o tom nepočula.
Ale veď je to jedno, najmä keď sa svadba dáva na polovicu alebo, keď ako my si ju celú v podstate platíme samy. Každý kúpi niečo. Veď v živote to tiež bude presne tak. ;-)
Ja som podla tradicie kupila zenichovi koselu, ktoru som aj sama vybrala, aby bola prekvapenim a pre istotu aj koselu po polnoci :-) zenich kupoval obrucky, ktore sme ale vyberali spolocne a kupoval tiez svadobnu kyticku, ktoru som tiez vybrala a zabezpecila ja :-) v ostatnom sme isli tak nejako na polovicu. A ze by zenich mal kupovat neveste topanky, som nepocula...
mne topanky kupila mama bez mojho vedomia...koselu si kupil zenich sam...ja som mu kupila vestu s viazankou a vreckovkou... neviem tradicie ohladom kupovania sa ma nejak netykaju :)
my sme si nas svadobny outfit zabezpecili kazdy sam, samozrejme ja som vyberala oblek, koselu, topanky s nim, vsetko mal pozicane zo svadobneho salonu, ako darcek som mu kupila manzetove gombiky;
moje saty, topanky, sperky, korunku a zavoj mi zaplatila moja maminka a popolnocne saty mi kupil moj drahy + ako darcek som dostala nausnice.