Koho si vybrať za svedka?

Poraďte mi, prosím ... svadbu máme o 3 týždne a ja stále neviem, koho si vybrať za svedka. Mojou úplne prvotnou myšlienkou bol môj brat - to bolo ale predtým, ako medzi nami vznikol konflikt, ktorý dodnes nie je doriešený, napriek tomu, že v bežnej komunikácii fungujeme normálne -vídame sa tak raz za dva týždne. Tento konflikt sa však týka aj môjho nastávajúceho - oni dvaja sa odvtedy nemôžu vystáť, nekomunikujú. Pokusy o zmierenie (na môj podnet) boli neúspešné (brat sa hrá na urazeného). Moje srdce akosi nedokáže akceptovať, že človek, ktorý má problém s mojím budúcim manželom, mi má ísť za svedka na našej svadbe. Kameňom úrazu je to, že sa obávam, že sa moja mama nahnevá, ak to nebude on. Raz mi spomínala, že určite by sa potešil (to bolo tuším tiež pred konfliktom), keby som si ho vybrala. V celom spomínanom konflikte stojí mama na bratovej strane. Mojou voľbou by bola moja birmovná - sesternica môjho ocka - a moja spriaznená duša už od detstva za každých okolností. K čomu by ste sa priklonili?
Odpovedať
Profilova fotka
K sesternici...ma to byt blizky clovek.. mama to pfezijea co sledujem tak vacsinou nevesta ma svedkynu a zenich svedka,tak to mozes tak odovodnit :)
Odpovedať
@lubka5884 ahoj, urcite si vyber sesternicu-svedok je casto zaroven hlavny pomocnik pre nevestu, tak zena ti viac pomoze-prezliekanie, organizovanie, atd. Mimochodom, vy ste neodovzdaváli tlacivo s menami svedkov?My uz mesiace pred svadbou sme to odovzdali.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubka5884 no, ja mam krstneho a drahy ma sestru, mena svedkov sme nahlasovali uz davnejsie, aj sme zapisnicu spisovali, potom nastala taka situacia so sestrou,ked neskutocne klesla v nasich ociach a najradsej by sme ju tejto funkcie zbavili, ale uz je vsetko zapisane, nahlasene a nakoniec sme sa dohodli, ze to nejako prezijeme a nebudeme to menit, nemame na tie papierovacky momentalne vobec cas. tie vztahy su teraz dost napate a myslim, ze keby sme jej povedali, ze za svedka proste nejde, tak by sa tie puta uplne pretrhli a to zas nechceme, takze.... ale je to iny pripad no... drzim palec pre spravne rozhodnutie :-)
Odpovedať
no ja mam kamaratku, a drahy ma brata, mena svedkov sme nenahlasovali pri podavani ziadosti
Odpovedať
ja som mala sestru, manžel brata, minulý týždeň sme boli na svadbe kde svedkami boli krstní rodičia nevesty a ženícha- vraj je taký zvyk u nich, takže podľa mňa by si mohla mať birmovnú- hlavne keď brat nie je stotožnený s vašou svadbou...
Odpovedať
@sslavulka neodovzdavali sme ziadne tlacivo, nikto sa nas na svedkov ani nepytal. My mame sobas na matrike, mozno ak vy mate v kostole, tam su ine poziadavky.
Odpovedať
@diamontko ak by bolo uz meno nahlasene, pravdepodobne by som konala ako vy, aby sa situacia prave tym nevyostrila este viac. Mne vsak este ostava moznost volby, lebo zatial som nikoho neoslovila.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze tvoj brat, ked ma problem s tvojim nastavajucim, by nemal byt svedok. :-)
Odpovedať
@lubka5884 ahoj, ano, tak asi to bude ten dovod, ze my sme mali v kostole obrad.
Odpovedať
Ďakujem vám za názory, myslím, že mám rozhodnuté. Nech pri mne v tento deň stojí niekto, kto NÁM zo srdca praje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubka5884 teraz si to presne povedala! :-)
Odpovedať
@lubka5884 obcas clovek musi spravit to, co chce nehladiac na nikoho ineho, takze v tomto pripade na maminu neber ohlad.. aj mamina mojho nastavajuceho predychala, ze jeho svedkom bude kamarat a nie brat... vsetko chce svoj cas, ale isto to bude ok ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@1martincanka1 Dakujem :)
Odpovedať
@lubka5884 tvoj nastavajuci ma nejaky problem s tym,ak by bol svedkom tvoj brat? Ak by to jemu vadilo,tak zvaz sesternicu, ale inak no neviem, konflikty su bezne a svadba iba raz. Svadba by mala byt oslavou lasky a laska odpusta. Stale moze nastat situacia,ze sa brata spytas a povie nie,ze je urazeny, tak v tom pripade si mozes povedat ok, nemam energiu na jeho truc, nechce, bude iny, kto chce. Neviem o co ide, ale rozlisuj,co je dolezitejsie,co ma aku prioritu a ci je lepsie zivit konflikt alebo ist dalej
Odpovedať
@maria117 aj moj nastavajuci ma s nim problem - v skratke by som to opisala tak, ze ja som sa snazila vyriest isty problem s mojou mamou a bratom. Bratova reakcia bola pre mna ako facka. Precital si to aj moj buduci manzel a za to vsetko, co mi tam brat povedal, u neho jednoducho skoncil. Nedalo mu to a bratovi tiez napisal nieco, za co sa on citi teraz urazeny a caka ospravedlnenie. Musim podotknut, ze ja som od mojho brata slovicko prepac tiez nepocula, aj ked uznal, ze to prehnal. Takze pre pokoj rodine sa snazim v beznom zivote na to zabudnut. S mojou mamou su oni "silna dvojka" a povedala by som, ze nikto z mojho okolia ma nevnima takym sposobom ako oni, rovnako aj spominany problem vidia tak len oni a komukolvek inemu to popisem, tak len krutia nad nimi hlavou. Tento konflikt zacal takmer pred 4mesiacmi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám najlepšiu priateľku, drahý najlepšieho priateľa a birmovného v jednom :) Ževraj sa u nás dávajú birmovný rodičia, ale tak ja mám v rozhodnutí jasno. Chcem , aby priateľka od detstva stála za mnou :-)
Odpovedať
Ja budem mať za svedka svoju krstnú :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?