50% záloha za hostinu 5 mesiacov pred svadbou?

Profilova fotka
Baby, mam jednu otazku ohladne zalohy, co ste museli dat restike vopred. Tiez od vas pytali az 50 % z predpokladanej ceny hostiny? To mam uz teraz vytasit 40 000, 5 mesiacov pred svadbou? Je to dost vela penazi a nevonia mi to velmi.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky ja som davala 20 000 zalohu a potom mesiac pred svadbou doplacam 30 tis. a to bude hostina mimo BA a poznaju nas tam
Odpovedať
ja teda budem platiť všetko až po svadbe ;-) ak chcu zalohu treba na nich isť tak že budeš požadovať dokonale prepracovanú zmluvu so všetkými podmienkami
Odpovedať
my sme zaplatili zalohu 4tis a ostatne az po svadbe, ale stretla som sa s tym ze po castiach sa zaplati svadba, pokial je dobra zmluva tak by som sa toho nebala
Odpovedať
od nas chceli v jednom hoteli 70% z predpokladanej ceny hostiny. bolo to cca 8 mesiacov pred svadbou s tym,ze potom ak by sme zrusili ten termin vratia nam len cast ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
my platime vsetko az po..nic dopredu po nas nechcu...
Odpovedať
v hoteli, kde budeme mat hostinu tak vzali od nas zalohu 100 Sk na osobu. to je take normalne lebo vsade chceli zalohu. ved aj oni musia mat nejaku zaruku,ze clovek nerusi miestnost den pred svadbou ;-)
Odpovedať
my sme ´teraz mesiac a pol pred svadbou platili 20.000,- Skk - zvysok sa dopalti az po hostine a vyuctuju nam len realnu spotrebu, cize nie nas predpokladany odhad, ale len to, co skutocne skonzumujeme...
Odpovedať
Profilova fotka
Guiri - to sa mi vidi vela, my sme platili zalohu 3 000 pri zajednavani restauracie, vyuctovanie podla skutocnej spotreby sa robilo ku koncu hostiny nad ranom alebo keby sme chceli, spravia nam to aj v pondelok po svadbe.
Odpovedať
My sme davali 5000 sk ako zalohu pri zajednani terminu vsetko ostatne az po svadbe ani slovko nepalo o plateni vopred, takisto je dohodnute ze nam rano pripravia ucet a spolu s izbami sa to naraz uhradi, takze uplna pohodicka ...
Odpovedať
Profilova fotka
No, tak teraz je to zlozite, lebo tieto sviatky prideme na SR kvoli upresneniu detailov. Oni su velmi mili a ustretovi, len teraz ked zacne rec o peniazoch, tak neviem ci im naznacit ze to je vela tak dopredu .... Kazdopadne sa musim opytat, ako to je s presnym udanim poctu porcii, lebo ak teraz ratame 50 porcii, co ked tyzden pred svadbou ochorie 5 ludi na brusnu chripku a nebudu moct prist. To akoze potom vyhodim nejakych 7 tisic do vzduchu?Co ma vlastne taka zmluva obsahovat ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ja som platila zalohu Sk 5000,-- na svadbu s svadbu mam v juli. Je to zaruka aj pre restauracii, alebo hotel ze pridete, ze si nezarezervujete 10 hotelov a potom 2 tyzdne pred svadbou sa rozhodnete kde pojdete a ostatnym to pre istotu ani nepoviete. A je to zaruka ja pre mna, ze aby ma nahodou nevypinkali. Pracujem v jednom hoteli v Tatrach na marketingu a my berieme zalohu 50 % z predpokladanej celkovej sumy. Ak chcu mozu ju zaplatit aj 2 tyzdne pred svadbou, ale zavazna rezervacia, ktoru im nemozme zrusit je az po zaplateni. Takze nech sa rozhodnu svadobcania ako chcu. Ludia su hocijaky, ktory chcu prist na hotel. Takze sa ani necudujem, ze skoro vsetci z tejto brandže berieme zalohy. A s vyuctovanim svadby je to u nás tak, že nápoje sa účtuju podla spotreby a pocet porcii jedla podla toho, kolko ludi nahlasia den vopred.
Odpovedať
ahoj, my sme tiez platili cca. 50% pred svadbou a zbytok mame zaplatit do tyzdna po svadbe, tam uz zauctuju presne vsetko co sa vypije..... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahoj guiri, ja som 6 mes. pred svadbou mala zaplatit cca. 100 sk na osobu (80-90 osob) ale zaplatila som 10000sk, aspon trochu mame s krku, vyuctovanie bude az po. Asi zalezi na jednotlivych restauraciach:)
Odpovedať
Profilova fotka
to guiri: záloha 10 000,- Sk, mali by sme ju niekedy v najbližšej dobe uhradiť. Dododni si upresnenie hostí týždeň-dva pred svadbou s tým, že ešte deň pred svadbou môžeš zavolať a niekoho odhlásiť-dohlásiť. Jedna porcia by nemala nikoho zabiť.
Odpovedať
ahojte. my sme dali 10 % (4500) tento tyzden a potom mame dat tusim 80 % tesne pred a zvysok douctuju podla realnej spotreby.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme platili 5000 Sk pri zajednavani, to bolo asi 10 mesiacov popredu a ostatne az "po" v pondelok rano ;-)
Odpovedať
aha - a pocet porcii staci upresnit tri dni pred hostinou - vobec s tym nie je problem.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme neplatili nic, vsetko az po svadbe... Ale keby to vyzadovali, zaplatili by sme...
Odpovedať
je normalne ze sa plati zaloha, ale 50% 5 mesiacov pred svadbou mi zda byt moc.. my sme platili nejakych 10 000 ako rezervaciu a stacilo to. v kazdom pripade nech ti aj na zalohu vystavia doklad. co ma obsahovat zmluva? no vsetky potrebne udaje, na ktorych ste sa dohodli...priblizny pocet hosti (definitivny sa urcuje par dni pred hostinou, to je jasne), zostavenie menu, pri bufete najlepsie aj gramaz, casove rozpatie, vsetky ostatne poplatky (satna, prenajom saly, nadcasy casnikom, vyzdoba), co si mozete doniest vlastne, zlavu pre ubytovanych hosti alebo zlavu na parkovanie...cokolvek co je dolezite :-N
Odpovedať
ja som platila 10 000SK zalohu a doplacat budem az po hostine, kedze sa nevie dopredu, kolko alkoholu sa a nealka sa vypije :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My sme platili 30 000 pol roka pred svadbou, nakolko bolo vela zaujemcov na nas uzasny termin a riaditel to musel mat fixnute, ale beriem to tak ako to je....mame od toho doklady a ked to muselo byt, tak co uz :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Ak ma byt termin zaväzny pre obe strany, tak je to v poriadku. Ale je dobre sa jasne dohodnut v zmluve, aby pri nejakej zmene nedoslo potom k navysovaniu... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
v nasej sale sa dava preddavok 2-3 mesiace pred svadbou cca 10.000,- Sk...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme platili pri podpise zmluvy 25 %, potom tak 4 mesiace pred svadbou ďalších 25% a ostatné sa platilo do týždňa po svadbe, po spočítaní aktuálnej spotreby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?