Čo ste po svadbe oľutovali z finančného hľadiska?

Nevestičky, ktoré ste už po svadbe, zaujímalo by ma, čo ste po svadbe oľutovali z finančného hľadiska. Do čoho by ste už toľko financií neinvestovali a za čo by ste si boli ochotné po svadbe priplatiť? Aká bola najvačšia hlúposť, ktorú ste si na svadbu kúpili? Po svedba sa pohľad zmení a príde trošku vytriezvenie, tak by ma zaujímal váš názor.
Odpovedať
1
2
Ahoj. Tuho premyslam nad tvojou otazkou, ale nenapada ma nic, co by som neskor olutovala, ako vyhodene peniaze. Dost som spekulovala uz pred svadbou a vela veci nakoniec vypustila, tak mozno aj preto. Nie vsetko bolo sice presne podla nasich predstav, ale to boli veci, ktore sme nevedeli vopred predvidat, ovplyvnit.
Odpovedať
Ja nelutujem vobec nic. Pred svadbou som si premyslela, co naozaj potrebujem a co je totalna zbytocnost. Na svadbe sme sice velmi nesetrili, ale aj tak mi pride hlupe vyhadzovat peniaze napr. na farebnu metlu s lopatkou, svadobne pohare a hluposti, ktore uz nikde nepouzijem. Castokrat su to aj tak gycove predmety. Hostinu sme mali na peknom mieste a mali tam aj normalne vyzerajuce stylove pohare, aj sa nasla nejaka normalna metla a lopatka....
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tak isto neolutovala ani korunu za nic, nemyslim si, ze sme mali zbytocnosti :)
Odpovedať
Ahoj, ja možno topánky... Od začiatku som mala predstavu, že jednoducho použijem biele lodičky, ktoré som už mala doma, veď ich pod šatami aj tak nebude vidieť. Lenže niekoľko mesiacov pred svadbou mi rodina (vrátane nastávajúceho) pri zmienke o topánkach naznačila, že tie lodičky sa k svadobným šatám nehodia, sú príliš obyčajné na takú príležitosť... Tak som si nakoniec kúpila krásne svadobné saténové topánky, však sa predsa chcem ženíchovi páčiť :-) No a teraz mi topánky skoro za 70 EUR už rok trčia v krabici a neviem, čo s nimi, lebo ich nemám kde využiť. Keby som sa mala rozhodovať znova, tak idem asi skôr do nejakých iných, ktoré by sa dali ešte aj inokedy obuť.
Odpovedať
Profilova fotka
@portobelle Ja by som urcite investovala viac penazi do fotografa a kameramana. Nehovorim, ze nemame pekne fotky, ale urcite by mohli byt aj omnoho lepsie a video to iste. A urcite by som viac casu investovala k najdeniu dobrej kadernicky. Moj uces bola najhorsia vec na celej svadbe |-|
Odpovedať
My sme boli "triezvy" uz pred svadbou a hned sme si vytriedili zbytocnosti.. Pre mna napriklad je zbytocne gravirovane pohare za 40-50 e a preto sme si kupili jednoduché a pekné za 4 e.. Tak isto su pre mna zbytocne zlate obrucky preto mame z chirurgickej ocele atd atd.. Nezda sa to ale na takychto drobnostiach sme dokopy usetrili po zratani viac ako 1000 e.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja lutujem len, ze nam cely den prsalo :D ale to sa zas nedalo velmi ovplyvnit
Odpovedať
Ked som videla v cislach nas rozpocet v septembri (svadbu sme mali v novembri), vela veci som okresala...jedno co ma mrzi su saty po polnoci- mala som zasa korzetove snurovacie saty(urcite by som si dala nieco lahke volne) no a este som si mala dat na noc nieco na ukludnenie aby som sa poriadne vyspala...celu svadbu som bola nevyspata a uz som len cakala za ranom kedy budem moct odpadnut do postele....spala som totiz dokopy len nejake dve hodky....rano som vstavala ku kadernicke, behacky atd...Takze na noc pred svadbou urcite odporucam aspon Persen:-))))
Odpovedať
Nam cenu navysilo jedlo a obrucky. Ale zas sme ine veci vypustili a vyrovnalo sa to. Mame kamarata fotografa (naozaj je kvalitny), tortu nam pecie jedna pani, ktora to ma ako zalubu, vypustili sme kapelu.... Skor sa bojim tych drobnosti....nezda sa to, ale nazbiera sa to. A to sa vsetko snazim robit sama a kupujem veci z ali alebo z druhej ruky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja skoro vsetko . Ľutujem ze som si vybrala fotografa akeho som si vybrala . Mohla som ho mat o polovicu lacnejšie a fotky lepšie . Ľutujem ze som nechcela kameramana ... Nakoniec sme mali rodinného priateľa ale video je len take nekvalitne . Ľutujem ze som si nenaplanovala vsetko tak ako som chcela . Jedinú vec co neľutujem bola svadobná Agentúra ktorá nám robila výzdobu . Naozaj to stalo za tie peniaze .
Odpovedať
jediné zbytočne vyhodené peniaze boli za závoj (nepoužila som ho) a vankúšik pod prstienky. Ten bol úplne zbytočný, mali v obradnej sieni krásny podnos z kryštálu. Iné neľutujem nič :-)
Odpovedať
@portobelle Ako uz dievcata pisali, v predsvadobnom "osiali" sa Ti zda vsetko hrozne dolezite ;-) Ale urcite nevyhadzuje peniaze na take zbytocnosti ako metlicka s lopatkou, rekvizity na fotenie (nebodaj fotobudka), vankusik pod obrucky, gravirovane pohare, darceky pre hosti (dostanu snad vysluzku, nie..?) Investuj do dobreho fotografa, jedla, siat, topanok a kvetov.... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nelutujem ale ze vobec nic, vsetky peniaze ktore sme do svadby investovali boli dobre investovane peniaze a my sme si vdaka tomu uzili krasny den na ktory budeme do konca zivota spominat:-)
Odpovedať
@segga Presne moj nazor na svadbu ktora ma caka o 18 dni :D Darceky pre hosti nebudu dostanu vysluzku :) aj tak by to zapado niekde prachom a pod. Gravirovane pohare?? naco este ich nemam ale urcite si kupim obycajne :) Vankusik pod obrucky? na co ved v kostole to dava pan farar na tacku, Rekvizity ma nastastie fotograf, Metlicka? snad take nieco tam bude :D V podstate mam sikovnu aranzerku co zabezpeci uplne vsetko, catering to iste, dj a pod. Fotograf priplacam lebo chceme krasne portretne fotografie v klude po obrade napr. pondelok Topanky svadobne som tiez nekupovala naco nikdy to uz neobujem tak som si nechala moje oblubene ivory lodicky :) a kupila biele converse o ktorych som snivala vzdy :) Celkovo som asi divna ale mam pocit ze to nejak vobec neriesim a to je to co som chcela V praci riesim vybavujem projektovo zastresujem vsetko nechcem este linajkovat si vlastnu svadbu a uz vobec nie sa kvoli nej zruinovat mna a mojich rodicov :)
Odpovedať
Mi sme podbradniky mali ale nedali sme(ale to som si sama aj tak vysila) milovaný nechcel. Topánky pod polnocne som mala uz roky v skrini využila som tie. Saty po polnoci som aj olutovala aj nie. Dala som za ne 200libier mohla som najst aj lacnejšie. Foto kamera priplatit ale dajú sa najst aj za normalnu cenu. Zupan na pripravu? Blbost mala som tuniku bielu. Skusala som 3vizazistky. Za jednu som dala 20e.a hrôza. Ta za 9eur ma super nalicila. Poháre sme kupili set 6ich za par korun priviazali stuzkou. Vyrezavany melon? Wtf. Svokra zohnala ale aspon potyzdni sme ho zjedli :) nevesta nepotrebuje kabelku ani nic podobne nebude mat volne ruky. A ja som mala hore izbu. Na WC som kupila deodoranty naplaste intimky a nechala som to na okne nakoniec na krabicu nebol cas a nechala.. Nahrdelnik ktory som vobec nevyuzila zbytočne ..
Odpovedať
Profilova fotka
Taktiez skoro nic nelutujem, mozno nejake drobnosti ktore si svadobcania ani nevsimli ale mne to spravilo radost ze som to mala, ale v podstate ked si to vezmem tak nelutujem vobec nic co som mala na mojej svadbe:-)
Odpovedať
ja už by som si nedávala šiť popolnočky a už vôbec nie dlhé a siahla by som po krátkych z konfekcie, vzhľadom na to, že popolnočky za 130 eur som na sebe potom nemala ani raz a krátke šaty by som využila aj do roboty, inak neľutujem ani cent :-)
Odpovedať
@mony970 Nie...si uplne normalna...ja ked som povedala, ze nebudem davat darceky hostom, tiez som bola za divnu. Sa pytam - naco? Mam doma asi tri a tie co som nezjedla (napr. perniky - a to aj pri nich boli niektori zhrozeni :-D ) skoncili niekde v pivnici.. :-| Investovala som do super fotografa (aby boli spomienky), do starejsieho/DJ (aby bolo veselo) a topanok (aby bolo pohodlne) ;-)
Odpovedať
Baby tak aspon viem naco si mam davat pozor aby som to nemusela potom lutovat :-)
Odpovedať
Zobrala si mi otázku z úst :) presne niečo take som tu chcela napísať aj ja :) my napr nebudeme mat darčeky pre hostí, Podbradníky, poháre a ine pre mna nepodstatne zbytočnosti :) asi najdôležitejšie je papanie nech hostom chuti, zábava teda dj a miesto na tancovanie, kazdy sa pak doma teší z výsluzky a aby sme sa my dobre citili tak pekne a pohodlne šaty či oblek plus makeup a vlasky. A fotky su vecne a budeme ich ukazovať Raz našim vnucatkam, tak treba si pozrieť pracu fotografov, lebo nie vzdy platí co je drahé to je dobre :)
Odpovedať
Profilova fotka
Baby Ja nic :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zmenila by som kameramana a kadernicku
Odpovedať
Profilova fotka
@portobelle Ja by som si kúpila len lacnejšie popolnočné šaty, mala som dlhé biele, ale neviem či ich ešte využijem... A inak nič. Neriešila som podbradníky, ani vankúšik, metlu či lopatku, darčeky pre hostí som vylúčila - rozdávala sa vyslúžka, žiadny candy bar - tort, zákuskov či ovocia bolo aj tak dostatok + bola aj zmrzlina, taktiež žiadne rekvizity na fotení neboli, poháre sme si kúpili také aké do budúcna využijeme - bez gravírovania a takzvanú prvú pomoc som mala pre seba, žiadne koše na WC-kach. Viac sme investovali do jedla, DJ a fotografa. A do obrúčok :-)
Odpovedať
sme sa o tom s drahym prave rozpravali ... a neprisli sme na nic, co by sme vyslovene lutovali ... mozno jedina vec, ktoru by som urobila inak je, ze by som za nas dala svetelnu stenu ... nepacia sa mi ziadne spojene srdcia a neviem ake ine vycackane gycoviny za hlavnym stolom, ... avsak ta svetelna stena vyzera naozaj carovne :-) kazdopadne treba mat priority a vykaslat sa na nepotrebne veci, potom nebudes mat dovod nic lutovat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme olutovali hlavne to že sme svadobčanom platili ubytovanie na tri dni. Resp. sme sa zhodli na tom že to bolo zbytočné, a stačilo im zaplatiť len jednu noc, alebo žiadnu.
Odpovedať
napríklad na svadbe známej sa stalo, že síce mali nakúpené vlastné nealko, povedali, že kto by chcel, môže si niečo vziať aj z baru, mali tam nealko v skle ako v reštikách, aj za vyššiu cenu, a nakoniec to dopadlo tak, že ten účet z baru bol neskutočne vysoký, vlastné nealko a džbány s vodou ostávali :) neskôr to oľutovali, ale netušili, že by ten účet mohol až tak narásť, preto to nejak extra počas svadby nekontrolovali ... takže taký postreh z jednej svadby :)
Odpovedať
@portobelle my sme si tiež čo sa dalo robili sami - oznámenia, menovky, komplet výzdobu.. Ja mam rada prirodny styl a napr aj vyzdobu sme mali zito - zadarmo doplnene par kvietkami od kvetinarky a posobilo to krasne :) Ale samozrejme ako sa kazdemu paci :)
Odpovedať
Zdravím, ja som oľutovala, že sme si na celú svadbu volali harmonikára. Bol tam zbytočný, nakoľko málo hral a vôbec by tam nechýbal. A určite by som si zavolala fotografa aj do sály aspoň do pol noci. Nespoliehala by som sa, že niekto spraví zábery. Pri tancovaní a dobrej nálade na to nie je čas ;-)
Odpovedať
@kataruska321 Toto presne bola vec, na ktoru som si ja povedala, ze urcite nechcem drahe. Vedela som, ze biele svadobne topanky vobec nikde nevynosim a preto odmietam davat vela penazi za ne. Topanky som si kupila za 18 eur, bola som s nimi spokojna a teraz som rada, ze ma nestali nekrestanske peniaze :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majtanka222 presne tak rozmyslam aj ja, obrucky mame kupene z chyrurgickej ocele, saty mam z Aliexpress a sadnu mi ako uliate, lodicky su jednosuche ktore vyuzijem aj po svadbe, proste na detailoch sa da krasne usetrit. hlavne ak si celu svadbu platim sama a vidim tie rozdiely, ked kamaratka mala obrucky za 750eur a teraz ju koli praci ani nemoze nosit, a druka kamaratka kupila 80eurove svadobne topanky ktore jej zavadzaju v skrini teraz.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?