Svadba na Silvestra - máte skúsenosti?

Babuľky, chcem sa opýtať. Plánujeme svadbu na 31.12.2016. Chceme byť už svoji tohto roku, a keďže nemáme moc času, do pôstu to asi nestíhneme. Ten začína od polovice novembra. Preto sme sa bavili a zhodli, že to dáme na posledný deň v roku. Svadbu plánujeme malá, max 30-35 ľudí... Chceli by sme sa zosobášiť v kostole, a potom ísť s našou rodinou - najbližšou na večeru. Má niekto skúsenosť so svadbou v tento termín?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@matulikm nie som si celkom istá, či takýto termín je v kostole možný... pýtala som sa na svadbu v adventnom období (šieste výročie by nám padalo na 3.12. 2016 a chceli sme ten dátum), no kaplán nám povedal, že štandardne sa v advente (čo nie je síce pôsť) a cez vianočné obdobie nesobáši, takže sa skúste opýtať priamo na fare pri kostole, kde by ste chceli mať sobáš :-)
Odpovedať
@zuzu108 No práve preto sme sa zhodli na tom Silvestri, keďže my - veriaci máme od polovice novembra advent (pôst), ktorý ale končí 24.12.2016. Takže 31.12.2016 sa už môžme v pohode zosobášiť. Len som chcela vedieť, či je tu niekto, kto mal v ten deň svadbu, alebo bol na takej. Neplánujeme svadbu vo veľkom štýle. Ani všetky tie ceremónie- to nie. Chceme si v kostole povedať áno, a potom ísť na pohostenie do reštiky. Obrad by sme chceli mať o 14:00 a večer by sme ako mladomanželia chceli ísť do Tatier.
Odpovedať
Profilova fotka
@matulikm nie je to síce už advent, ale počíta sa to do vianočného obdobia (liturgické obdobie od 24. decembra do 6. januára) - vtedy tiež neviem, či je možné v kostole sobášiť...
Odpovedať
@zuzu108 U nás - teda takto, aspoň u nás je to možné...Ale to myslím záleží na farárovi. U nás je to aj tak, že máme takých, ktorí ťa nezosobašia ak už snúbenci spolu žijú pred svadbou, iní zase s týmto problém nemajú. Veľa záleží na farárovi. Náš je v pohode, zlatý, milý...ja len že či to nie je odveci mať svadbu na Silvestra.
Odpovedať
Profilova fotka
@matulikm tak nad tým by som si už hlavu vôbec nelámala, či je niečo odveci/ neodveci - to je výsostne vaša vec :-) brala by som to akurát ako ďalší dobrý dôvod na oslavu :-) len by som sa bála, či už ľudia nemajú rezervované nejaké chaty/ silvestrovské pobyty alebo lyžovačky a budú vedieť prísť na svadbu... ;-)
Odpovedať
@matulikm @zuzu108 svadbu na silvestra by som nechcela, ale to je môj názor. Odpoveď na otázku- u nás mali jedny svadbu 28.12 alebo 29.12, nejakú tú sobotu čo bola, bolo to tuším 2013 rok, a v pohode :-) Nebýva svadba cez advent. :-)
Odpovedať
@zuzu108 No tak, rodina je už oboznámená, že asi na Silvestra bude svadba. Zajtra sa to až na isto bude vedieť. Takže tým by som si zase ja hlavu nelámala, či majú rezervované chaty, hotely...Neplánujeme veľkú svadbu. Chceme tam mať len rodičov, starých rodičov, súrodencov poprípade ešte chceme aby prišli súrodenci našich rodičov. A to je všetko.
Odpovedať
@bafka Hej veď to je každého osobná vec. Proste my sa chceme vziať tohto roku, chceme už byť rodina...nejde nám o darčeky, či zábavu, či o to, aká ta svadba bude...Chceme sa vziať v kostole - pred Bohom, na tom najviac záleží...Keby bolo na nás, tak si len v kostole povieme áno, a ideme hneď na svadobnú..no kvôli rodičom - rodine to urobíme aj s posedením, no bez hudby, žiadne redovy, kameraman...nič. Fotografa by sme chceli len v kostole, poprípade aby nás ešte v reštike pofotil...A to je všetko. Tak dúfam, že nám to výjde .-)
Odpovedať
@matulikm držím palce :-) mohlo by to vyjsť, zajednajte si reštiku a ohláste sa u p.farára, lebo aspoň u nás sa musí 3 mesiace dopredu nahlásiť :-)
Odpovedať
@bafka u farára sme už nahlásení :-) už sme s nim komunikovali, vie o to, že sa chceme vziať tohto roku, tak dúfam, že bude súhlasiť aj so Silvestrom. A ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu108 @matulikm S tym sobasom v kostole by nemal byt problem z liturgickeho hladiska... patri to sice do vianocneho obdobia, ale nie je to advent, kedy sa mame pripravovat na prichod Vianoc, trochu sa stisit a tak... ale naopak je to "z druhej strany" :D Vianocna oktava, cize prave obdobie kedy sa mame radovat... rovnako ako mozes mat sobas tyzden po Velkej noci, tak aj po Narodeni Pana :) Osobne si myslim, ze je to super napad :) daj vediet, ako ste dopadli
Odpovedať
@aileen_mt Ďakujem za pozitívnu odpoveď :-) dúfam, že to bude tak ako chceme :-) a máš pravdu, je to obdobie kedy sa máme radovať, a čo je väčšia radosť nech povedať mužovi snov ÁNO :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@matulikm super datum a zaroven budete mat aj o oslavu noveho roka postarane. Viem si to zivo predstavit ake to budete mat super:-) Drzte sa a prajem aby vam vsetko dopadlo tak ako si prajete:-)
Odpovedať
@migina Ďakujem veľmi pekne. Snáď nám to všetko výjde. Zajtra už budeme vedieť, či nás zosobášia na Silvestra alebo nie. Možno nám dá termín začiatkom novembra. Viac menej nám by to bolo jedno, my sa chceme vziať, to je dôležité, no čím viac uvažujeme o tom Silvestri, tým viac po tom túžime :-) si viem predstaviť tú krásnu rozprávkovo - zimnú výzdobu :-) to čaro všade naokolo. Áno, sviatky sú o strese...ale predsa, je to čas radosti, lásky, pokoja...taká rodinná atmosféra v každom z nás. a aspoň sa vyhneme sviatkovým návštevám :-) stretneme sa celá rodinka (keď Boh dá) na Silvestrovsko - svadobnej párty :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matulikm tak potom daj vediet ako ste dopadli a ze ci vas zosobasia, som nato zvedava:-) Hej pekne si to opisala, aj zimne svadby maju svoje caro:-) Aspon rodina nebude musiet vymyslat iny program na silvestra ked uz ho budu mat ;-)
Odpovedať
@migina určite sa zajtra ozvem :-) o 9:00 ideme za farárom, tak som už taká nedočkavá, trošku sa aj bojím, kedže mi tu babenky písali, že to snáď ani nebude možné....no mám už aj strach, no..nech už je zajtra :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matulikm ale neboj nic, tak ako to ma byt tak to aj dopadne. Len hlavne klud:-)
Odpovedať
@migina ďakujem :-) ♥
Odpovedať
Takto oslavis dve slavnosti v jeden den. Neviem ci by som to tak chcela ale zase na druhej strane to nemusi byt zle. Tak dufam ze budu farari suhlasit:-)
Odpovedať
@jancurina no dúfam aj ja :-) ako, oslávim 2 slávnosti naraz :-) bude to popravde prvý Silvester, ktorý nestrávim v práci :-) keďže od kedy pracujem, tak makám na Silvestra...ale svadbu neberiem ako oslavu, teším sa to hej, ale ako som vyššie spomínala, my by sme boli najradšej keby sme sa vzali v kostole a hneď na svadobnú...no kvôli rodine urobíme aj posedenie. Ale to len také malé, žiadne veľkolepé prípravy, a už vôbec nie do rána :-) polovička to plánuje do 21:00 :-) aby sme ešte stihli ísť do Tatier na niekoľko dní...
Odpovedať
@matulikm tak to potom plánujete pomerne rýchlu svadbu :-)
Odpovedať
@kristiyna hej, veľmi rýchlu :-) aj keď viem, že asi to tak nebude, že možno sa to natiahne, ale tak nevadí :-) no také že kopec ľudí a všetky tie ceremónie, tak to nie. Ani redovy nebude :-)
Odpovedať
tak babuľky,uz to mame za sebou 😊 Spolocne áno si povieme 31.12.2016 😊❤☺ stastna nenormalne som😊 @migina nakoniec farar suhlasil😊
Odpovedať
@matulikm jej tak to je super sprava ;-) Drzim palce a uz teraz gratulujem :-)
Odpovedať
@jancurina jooj veľmi sa teším :-) a ďakujem :-)
Odpovedať
@matulikm to sa ti vobec necudujem. Tiez by som sa tesila keby som mala taky pekny datum svadby a presne taky ako si aj chcela:-)
Odpovedať
@jancurina Hej najprv to bolo všelijaké, ale nakoniec sa to dalo :-) aspoň mám istotu, že polovička nezabudne na výročie. Krásne ukončíme starý rok a ešte krajšie začneme Nový rok :-) úplne sedí, že začne sa náš spoločný nový začiatok :-) a minule sme tak sedeli, spomínali...a prišli sme na to, že na Silvestra to budú presne 2 roky, čo sme sa zoznámili :-) no, ani nám to nenapadlo pri výbere dátumu, no je to tak, pred 2 rokmi na Silvestra sme sa zoznámili :-) ale dokopy sme sa dali až o 8 mesiacov :-)
Odpovedať
@matulikm jej tak to budete potom uz oslavovat 3 udalosti. Novy rok, vyrobie a este aj zoznamenie:-) Super vam to vyslo ;-)
Odpovedať
@jancurina no no, asi sme nechceli, a tak krásne to vyšlo :-) takže máme už termín, sálu, fotografa, prvú náuku :-) ide to rýchlo :-)
Odpovedať
@matulikm moji rodičia mali svadbu na Silvestra pred 53 rokmi :-) takto ocko nikdy nezabudne na výročie a spolu si pripíjame aj na to :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?