Extrémne citlivá pokožka. Akú kozmetiku používať?

Profilova fotka
ahojte baby, mam uz dlhe roky obrovsky problem s fakt velmi citlivou pokozkou.. zo vsetkeho sa mi urobia hned cervene suche flaky. nemozem ist ani ku kozmeticke, lebo aj ked jej poviem ze moja plet sa hned vyhadze a je citliva a sice aj pouzije tie naj vyrobky pre citlivu pokozku, vysledok je stale rovnaky.. skusala som rozne na slovensku, aj tu v UK a nic... mozem pouzivat len krem E45 ( nieco ako kalciova mast u nas), co mi sice ukludni pokozku, ale strasne sa mi upchaju pory... co tiez nie je bohvieco, ked mam cele lica posiate bileymi podkoznymi pupacikmi..take ako vichy a tak u mna uuuplne prepadli, este sa mi to zhorsilo.. najnovsie som si kupila lancome za kopu penazi, este je skoro, aby som videla vysledky, ale nic moc zatial.. mate pre mna nejake rady? co jest, pit alebo hocico, bo uz som na nervy. jedno stastie bolo ze pred svadbou som mala najlepsiu plet aku som kedy mala za co som veeeelmi vdacna :))takze beby prosim vas o radu :))
Odpovedať
1
2
Ja som na tom podobne. Mna vsetky kremy stipu. A vsetky vichy a clinique a LRP mi nefunguju. Len ma podrazdia. mne sa dost osvedcil panensky olivovy olej. A super mi robi krem dermalibour od a-dermy. Predava sa len v lekarnach. Je dost hutny ale neupchava.
Odpovedať
slecny, uplne chapem, ja uz som ten boj vzdala - tiez som skusala od vichy cez biodermu, clinique - vsetko co bolo na citlivu a suchu plet a nic... Dnes sa patlam extra virgin olivovym olejom, obycajnou kozmetickou vazelinou a pouzivam krem na such plet od hodne neznamej a lacnej znacky (distributor vivaco, myslim) a ten sa mi brutalne osvedcil... Inak neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
nuz takze ste asi na tom rovnako, ze tie drahe su asi najhorsie.. super,esteze som vyhodila £ 80 do vzduchu ]-( aaaa. takze naozaj pomoze extra virgin olej? nuz vyskusam:)) dakujem vam baby.. idem hned olej vyskusat :))
Odpovedať
A cim si umyvate tvar? Lebo problem moze byt aj vo vapenitej vode. Ja prave rozmyslam, ze si zacnem tvar umyvat vo flaskovanej vode. Budem vas pripadne informovat.
Odpovedať
Profilova fotka
iwi - skus, ako pisali tu uz baby ciste bio oleje, panennske, ako napriklad jojobovy, makadamiovy, konopny, sipkovy, rakytnikovy, marhulovy....je ich vela, skus si ich nastudovat, ktory je naco vhodny a podla toho si veber ;-) a na cistenie skus micelarnu vodu nejaku napriklad Biodermu sensibio H2O, alebo Jarish roztok z lekarne cerstvo namiesany bez parabenov, ale to neviem ci v UK robia....
Odpovedať
Profilova fotka
a co sa vody tyka, tak naozaj moze byt problem tam, to potom staci si kupit filter na vodu, da sa namontovat na sprchu a umyvat sa len v tejto vode a nestoji to ani vela....odstrani to chlor a tvrdost a hned to urobi svoje a to na pleti aj na vlasoch ;-)
Odpovedať
Myslis, ze sensibio dostatocne umyje tvar? Ja napriklad ked nepouzijem teplu vodu, tak mam pocit, ako keby som sa ani neumyla-ze je to len take oblizovanie a nie hygiena.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja to tak pouzivam...este predtym ale pouzijem aj mlieko a potom docistim micelarkou, ale da sa aj bez toho, len spotrebujes viac tamponov, robis to dovtedy kym nie je cisty ;-) a ja som napriklad robila pokus sama na sebe - umyla som tvar umyvacim gelom a potom som este pouzila tampon s micelarkou a bolo na nom vidno este zvysky necistot, takze len samotne mydlenie pleti nestaci....
Odpovedať
dobrá kozmetika je aj A - Derma- odličovacie mlieko Sensifluid, je špeciálne určená pre citlivú pleť, určite oveľa lepšia ako bioderma.
Odpovedať
Inac, mavate to horsie v zime, alebo je to to iste bez ohladu na pocasie?
Odpovedať
Profilova fotka
danaxi - ja by som sa nezaradila ani k extremne citlivym, skor som len precitlivena na urcite veci - zlozky...ale u mna jednoznacne je to vzdy horsie v zime, hlavne ked su prudke mrazy, v lete mi totiz pomoha k peknej pleti prave slnko ;-) este ma napadlo bambucke maslo 100%, to by malo byt tiez dobre pre extremne citlivky ;-) inak kazdemu reaguje plet na ine zlozky a je aj inak citliva, takze radit nejake konkretne veci je tazke....proste sa neda vyhnut skusaniu, len tak si moze kazda overit co je pre nu dobre....to co jednej sadne, druhej sposobi alergiu :-|
Odpovedať
u mna v zime, uz teraz mam suche kolesa na tvari - teraz okolo oci a nosa. Mate niektora nieco podobne? ja ani make up nemozem davat-lebo na tych suchych flakoch to vyzera otrasne :-( Na noc vrstvu mastoveho zakladu excipial-nestipe, ale ani to nevsiakne, len ostane ako ochranna vrstva na kozi-nastastie neupchava pory
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
erry - tak okolie nosa je aj moj problem, supina jak hrom, ale teraz nastastie este nemam a dufam ani mat nebudem :-D mne dost pomohli prave tie bio oleje nato ;-)
Odpovedať
no ja som skusala to serum full of grace lush, je take olejove ale stipe ako pes, tak asi skusim tie oleje este -ktory poradis na taky ksixt potvorny ako mam ja? ;-) zrovna riesim ako dat dolu ten mastovy zaklad- to je fakt vesele ]-(
Odpovedať
U mna je to tiez v zime horsie. Ale tej sa clovek nevyhne. Bellada, tie olejceky kupujes kde?
Odpovedať
Profilova fotka
ved to, ze aj mna vsetko okolo toho nosa stipalo a svrbelo jak slak...ja mam odskusany konopny - ten lieci aj ekzem a psoriazu nimbovy - je atibakterialny sipkovy - regeneracny, vyhladzujuci lanovy - pri kožných problémoch, pri akné, ekzéme a psoriáze pomaly uz dochadzaju niektore, tak chcem skusit rakytnikovy, pupalkovy a aj to bambucke maslo s rakytnikom
Odpovedať
Profilova fotka
nieco sa da kupit v leakrni, bio obchodoch alebo potom v eshopoch
Odpovedať
bell a ktory je taky naj naj, ze keby si neskusala dalsie, tak si ho kupis znova?
Odpovedať
Profilova fotka
eryy :-D tak to neviem, ja mam uchylku radsej nove kupit, lebo co ak je este lepsi? :-D ale konopny a sipkovy asi boli najlepsie
Odpovedať
A ktory ti najviac pomohol proti suchym flakom?
Odpovedať
Profilova fotka
danaxi - vsetky :-D su to oleje takze na suche miesta su dobre vsetky a najlepsie som uz spomenula vyssie ;-) na tych olejoch je dobre prave to, ze su vhodne skoro na kazdu plet, aj na suchu - tu zvlacnia a zbavia supiniek, ale aj na mastu a problematicku, pretoze vyrovnavaju produkciu mazu a liecia zapaly a vyborne ma zbavili svrbenia a stipania treba si o jednotlivych olejoch nastudovat ich posobenie na plet a podla toho si vybrat ten pre seba, je ich totiz viac druhov a ani ja som vsetky neskusala, ale su pritom chvalene a mozu byt este lepsie.... ;-) treba akurat dbat nato aby boli lisovane za studena a bez pridania konzervantov, ak su bio, tak je to este lepsie, mozu byt 100¨%, cize jeden druh oleja, alebo zmes roznych olejov a potom su este s pridanim eterickych olejov, ale tu by som bola opatrna prave u velmi citlivej pleti, lebo eteraky mozu sposobit u niekoho aj podrazdenie
Odpovedať
Dievčatá ja mám tiež občas problém s okolím nosa (urobí sa mi červená mapa, plno šupiniek) a najviac sa mne osvedčil pytival od LRP.
Odpovedať
Dakujem za radu, Bella, skusim si namiesat nieco na zimu. Grizzly, mna LRP tak vystipal, ze ten drahy krem teraz pouzivam na ruky a lakte.
Odpovedať
Profilova fotka
grizly66, hej aj ja mam doma Pityval, je fajn pomaha, ale ja ho davam len lokane okolo nosa, ked uz je to fakt zle...a pomohlo mi to plet ukludnit, ale na celu tvar si to nedavam, olej si ale napatlam na cely xichtik namiesto kremu a Pityval som casto davala v hrubej vrste na noc na postihnute miesto, uz po prvom pouziti bolo vidno zlepsenie x-) on je speci urceny na dermatitidu, takze zase asi by nepomohol na vsetko a kazdemu, ja este pouzivam aj Biodermu Sensibio D.S. anti-recidive moussant, je to umyvaci gel tiez na dermatitidu, ked sa mi objavia tie flaky v okoli nosa tak sa umyvam len tym, tiez to pomaha ukludnit
Odpovedať
Ten moussant je podla nazvu pena, ze? To by mohlo vyriesit moju zasadu, ze pokial si tvar neumyjem teplou vodou, tak nie je cista. inac, teraz si umyvam tvar hydratacnou penou od Yves Rocher, ktora je tiez velmi dobra, len sa snazim najst este nieco lepsie, Bellada, ty tomu urcite rozumies - ved co keby to nove bolo este lepsie...
Odpovedať
Profilova fotka
danaxi :-D hej rozumiem, ta Bioderma DS je penivy gel na umyvanie, nie priamo pena
Odpovedať
Zajtra idem do bioobchodu a kupim si rozne druhy tych olejcekov. A potom sa zahram na alchymistu. Olivovy olej mam super-z Toskanska, lisovany za studena priamo od pana, ktory si ho s laskou vyraba sam. Pod tymi olivovnikmi, ktore pred vyse 500 rokmi vysadili mnisi, som stala... Uz len ta pozitivna energia, co v tom oleji je, musi pomahat.
Odpovedať
Profilova fotka
danaxi - tak si potom mozes namiesat svoj vlastny elixir....ja som tak miesala vsetky tie oleje co som mala doma do takej malej flasticky a to som potom pouzivala aj do masiek na tvar aj na vlasy :-)
Odpovedať
skús sa pohrat aj z bambuckým maslom, to je sila, inak pozor olivový olej pri častom používaní začne vysušovat pokožku aj ked je neviem ako kvalitný, najlepšie nanášat tento olej na teplú nahriatu kožu :-) :-)
Odpovedať
necitala som vsetky prispevky, mozno ti to uz niekto radil, ale skus eucerin tie su vraj vyborne na citlivu pokozku. alebo nieco uplne prirodne. na nete najdes vela cisto prirodnych vyrobkov.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?