ahojte kocky. Neporadite mi? Rada by som urobila ostrokyslu polievku, na to ale potrebujem aj hubu, ktora sa vola Judasove ucho... Pripadne mi mozte supnut aj nejaky ten vas overeny recept na ostrokyslu polievku. Dakujem
Prehľad surovín používaných v čínskej kuchyni:
Čierne huby: sú známe pod mnohými názvami, napr. Judášovo ucho, lesné ucho, snežná huba, morský rôsol alebo plátové želé. Je to vlastne sušená huba, ktorá po namočení do vody pripomína napučané ucho, z čoho dostal svoje meno. Nemá nijakú chuť a používa sa len na obohatenie pokrmu vlákninami. V sušenom stave vydrží aj mesiac.
...nex sa páči....ostrokyslá polievka ;-)
Suroviny:
1 kurací alebo slepačí vývar, tofu alebo kuracie mäso, 1 mrkva, 200 g hríbov /judášovo ucho/, sójové klíčky, solamyl, sójová omáčka, 1 vajce, chilli papričky, ocot
Postup:
Mrkvu, hríby a sójové klíčky nakrájame na drobné kocky a pridáme do ochuteného vývaru. Zeleninu povaríme s tofu, nakrájaným na malé kocky alebo kuracím mäsom cca 5 min. Do vývaru pridáme chilli papričky, ocot a sójovú omáčku, ktorá polievku zafarbí do hneda.Za prudkého varu zahustíme solamylom a pred dovarením pridáme rozmixované vajičko.Hotovú polievku posypeme nadrobno nakrájaným pórom.