Nová vaňa. Poraďte

Poradte, je treba na vani taky ten servisny otvor, doma to tam mame, ak by sa nahodou islo k odpadu, ale niektori ludia ma presviedcaju, ze sa to uz tak nerobi, ze to netreba....
Odpovedať
1
2
lea- radšej si to tam dajte urobiť,je to potrebné ako píšeš pri oprave a pod. čo keď sa ti upchá vaňa napr. vlasmi alebo iným a ako to opravíš? nemyslím teraz keď bude všetko nové,ale po takých 10 rokoch? Veď sa tam dávajú také dvierka-pekné,estetické,vôbec to tam dizajnovo nevadí. no ak by ti to vadilo,nalep na dvierka aj kachličku ako všade inde a bude. môj otec bol inštalatér a nad takýmito nápadmi len krútil hlavou-koľkokrát sa stalo,že dotyčný musel potom búrať celú kúpeľňu :-p .
Odpovedať
ano,musí to tam byť.a ak nechceš dvierka,dá sa tam dať obkladačka, napr. na magnetky a vyzerá to super.
Odpovedať
Ano, musi to tam byt. Malo kto to vyuziva, ale kvoli odpadu (sifonu) je to tam treba. Inak aj mi to budeme mat na magnetkach.
Odpovedať
mna by zaujimalo, ci vam vyhovuju plastove vane :-) lebo ine ako plastove (a tusim jednu plechovu - ale to nechcem urcite :-D ) som v ponukach nevidela, a viem o pripade, kedy sa plastova vana normalne prelomila :-p teraz mame plastovu (kupili sme starsi dom, vana uz bola v nom) a ten plast je dost osuchany a niekde mam pocit, ze sa akoby vyduva (podla toho kde clovek stupne), v buducnosti by som ju rada vymenila (uvazujem aj len o sprchovom kute bez vane)
Odpovedať
Profilova fotka
Emjee, vane plastové su rôzne. Tie lancejšie okolo 4tis. časom zažlknú a môžu aj popraskať. Taká kvalitnejšia, okolo 14tis SKK by vydrží viacej aj farba je stála. Tie plechové vydržia dlhšie, ale zas nie su také príjemne teplé keď do nej vstúpiš, i keď dlhšie ti v nich vydrži teplá - horúca voda. Ale aj tie sú kvalitnejšie a obyč. Takže ak vaňa za 4tis, tak potom radšej tá plechová (sú aj značkové, čo vydržia v tejto cene).
Odpovedať
Profilova fotka
Inak ja by som tie plechové tak nezatracovala. Pretože máš ich aj v cene okolo 17tis. a sú fakt dlhodobé. Máš na ne super záruku, no fakt kvalita. Poznám veľa ludí, čo sa rozhodlo aj pre takúto vaňu. Konkr. ide o značku Kaldewei - to sú majstri na vane plechové a kvalitné (i keď drahé) ]-(
Odpovedať
a tie plechove "nehucia" pri pustenej sprche?
Odpovedať
Profilova fotka
no, možno hučia...tie z roku výroby 1941 :-D
Odpovedať
nemám pocit ze by hucali nejako extremne. Mala som aj taku ale v hlucnosti som si rozdiel nevsimla. Citala som ze plechove vane dlhsie vydrzia pekne (samozrejme pokial ich mechanicky neposkriabes) Obe maju vyhody a nevyhody. Plechove su lacnejsie a trvacnejsie ale zase studene a nemaju rozne tvary iba klasika. Plastove su drahsie a krasa im vydrzi kratsie. Ako tu uz niekto spominal su teplejsie na dotyk a zalezi od kvality ale znackova by sa prasknut nemala. A vyhodu ma plast v tom ze zozenies rozne tvary. Plastove vane musia mat standartnu hrubku plastu a nemali by preto praskat. Ked sme zhanali nasu tak som si vsimla ze mali aj polke za dobru cenu a mali podnadpis ze eko (tak som sa na to pytala a predavac mi povedal ze je tenka) Neriskovala by som.
Odpovedať
špekuluje niekto nad vaňou čo má aj tie masážne trysky? vraj je na to špeciálna údržba. myslíte že sa to oplatí, pokiaľ je doma športovec, čo by takúto vaňu uvítal?
Odpovedať
ja tiež rozmýšľam akú vaňu... bojíme sa, že plastová nie je taká odolná ako smaltovaná, že sa poškriabe a nevydrží. Celkom sa mi páči vaňa od estap-Fiľakovo : atlantic. Ten servisný otvor máte pri odpade ?
Odpovedať
Profilova fotka
kristinka.s • 23. feb 2008 o 11:35 Ahojte, pred tyzdnom sme kupili smaltovanu vanu v Baumaxe. Osadili, zamurovali a pred 2 dnami sme zistili ze je na nej skrabanec (kt. predtym nebolo vidno) a zacina sa na nej vytvarat hrdza. Mate nejake skusenosti so smaltovymi vanami z Baumaxu - kvalita, zivotnost? Som uplne bezradna, ci kupit nejaku novu, drahsiu alebo ju nechat iba vymenit. Dakujem. cerler • Dnes o 13:25 ahoj... pozeram, ze nik nereaguje... precitaj si clanok - http://www.bydleniprokazdeho.cz/clane... smal ma dlhu zivotnost, ak je kvalitny... takze cena vane casto odzrkadluje aj jej kvalitu... a preco neuvazujes o akrilate (teda ludovo plaste)?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
zuz11: no ono není smalt, jako smalt. Je mnoho výrobců takovýchto van. Je na té vaně nějaký nápis, značka? U značkových van i jiných výrobků je převážně z kraje vany nápis. Smaltované vany se dají opravit. Existuje renovační sada, poškozené místo se dá zahladit, vybrousit a poté natřít. U takovýchto van je různá tloušťka smlatu. Německá firma Kaldewei má dokonce 3,5 mm a 30 let záruku. Sice vany jsou dražší, ale mají i sérii kde vana výjde na 10tisíc. Jsou to vany z ocelových plátů. Jika má plechové vany, tuším, že s tloušťkou smaltu 1,2 mm a vany stojí do 5tisíc. Už v ceně je poznat rozdíl co se týče kvality. Já sama osobně jsem pro zařizovací předměty, které jsou na přírodní bázi. Ovšem nic proti akrylátovým vanám, pokud je kvalitní akrylát "Lucite" jako používá firma Ravak, Riho, Teiko, tak se člověk nemusí obávat, kvalitní jsou. A z hlediska porovnání materiálů... Akrylátová vana zas až tolik neudržuje teplo oproti plechové, když je ve vaně teplá voda, tak i ten plech se krásně prohřeje.
Odpovedať
sú akrylátové a akrylátové vane. lancejšie sú z tenšieho akrylátu- tam je životnosť určite menšia ako pri "hrubších " akrylátkach . My sme teraz kúpili značkovú, z hrubšieho akrylátu a stála 4600,-. nám majiteľ predajne povedal,, že akrylátky z obchod. reťazcov typu baumax,hlavne tie akciové od cca 7 tis sú šmejdy, lebo sú tenšie a tým pádom aj nekvalitné. takúto sanitárnu techniku treba kupovať u výrobcov,ktorí sa na takýto tovar špecializujú. my sme kúpil vlani klasickú plechovú vaňu v akcii lebo sme chceli urobiť len výmenu vane-prenáhlili sme sa. Lebo ked sme ju chceli vymeniť za pôvodnú , zistili sme, že úchyty sú na úplne iných častiach vane ako bývali za socíku.Tieto nové sa musia len obmurovávať. Tak sme sa rozhodli pre kompletnú rekonštrukciu jadra a tak sme radšej kúpili akrylátovú(nechali sme sa presvedčiť) a túto chceme predať. Nekúpite niekto? Dáme ju lacno.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
A čo takto vaňa do záhrady na čľapkanie: Kedysi boli dostať také vane s výpustným otvorom, ľahké, prenosné, používali ich na dedinách. Zišla by sa mi taká do záhrady pre syna na čľapkanie a zároveň na zachytávanie dažďovej vody. Tie nafukovacie bazény sú na dve veci... Už som za ne vyhodila kopu peňazí- Poradí niekto? :-N dulatata
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Dievčatá po roku od svadby sme sa rozhodli, že sa dáme do prestavovania. Chcela by som len radu, čo sa týka vane - nevieme sa rozhodnúť akým smerom sa vybrať z akého materiálu a aký tvar. Ja mám stále pocit, že vaňa ako vaňa ale muž mi tvrdí že to tak nie je :-S
Odpovedať
@michalka0_0 aký tvar? my sme vaňu vyberali takým štýlom čo sa nám páčilo...aby nám veľkostne sedela aby sa ľahko udržiavala aby som ju nemusela nejako drhnúť a hlavne aby vydržala čo najdlhšie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@kristiyna no my sme to pôvodne tiež tak chceli že čo sa nám páči. Lenže keď sme videli, že rohové vane sú už kadejaké. Klasické sú už dlhšie kratšie. Na jednej strane širšie na druhej užšie a podobne tak sme začali pochybovať a preberať si že čo bude asi lepšie, praktickejšie - čo máš prosím ťa na mysli tým že aby sa vaňa ľahko udržiavala? keď ju nechcem drhnúť tak na čo si mám dať pozor?
Odpovedať
Profilova fotka
@michalka0_0 keď chceš riešiť aby sa vaňa dobre čistila aby si si nezodrala ruky pri jej umývaní, tak treba pozerať na materiál vane, či teda akrylát alebo oceľovú vaňu. Z vlastnej skúsenosti viem, že akrylát sa udržuje veľmi ľahko, čo je jeho veľkou výhodou. Ale materiál vane by som osobne nechala na muža a ja by som si trápila hlávku len tvarom ;-)
Odpovedať
@michalka0_0 presne to čo ti napísala julinka_martinko - údržba záleží od povrchu vane, preto je dôležité aký povrch si vyberieš :-) čo sa týka dĺžky vane sa určite chodte do vane ktorá bude dostatočne dlhá aby si si tam v kľude mohla ľahnúť.
Odpovedať
@michalka0_0 S vaňou sme sa aj my trápili. Ale u nás to bolo hlavne o tom, že ja som chcela vaňu a manžel chcel sprchový kút. Nakoniec sme vybrali vaňu a do jej polovice máme sklennú zástenu. Takže to máme také dva v jednom :-D aj keď skôr to dopadlo mám pocit, že v môj prospech :-D :-D je dobré vyberať ale hlavne niečo z takých známejších značiek, aby bola vaňa kvalitná
Odpovedať
Profilova fotka
@julinka_martinko @kristiyna je veľký rozdiel medzi akrylátovou vaňou a oceľovou? alebo je rozdiel ozaj len v tom čistení? @zsuzska30 tak pokiaľ sa v tej sprchovani dá v pohode aj ležať tak to musí byť fajn kompromis si myslím :-) lenže už aj tých známejších značiek je viac :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@michalka0_0 tak rozdiel je tam. Ono aj jedna aj druhá má svoje výhody. Moja mamina nedala dopustiť isté obdobie čo viem na ešte starú liatinovú vaňu a to z dôvodu, že keď tú vaňu ohriala teplá voda, tak to teplo si udržala, vieš čo myslím? A teraz ich vystriedali v podstate oceľové vane, ktoré sú v tomto smere podobné. Akrylát má zase tú výhodu, že ho zoženieš v kadejakom tvare, keďže sa tento materiál ľahko tvaruje ale zase vraj je dosť krehký... takže musíš si to len zvážiť
Odpovedať
@michalka0_0 Ja som si dlho myslela že toto bude práca môjho chlapa, že bude vyriaďovať, vyberať, zvažovať, čo áno čo nie noooo som sa prerátala :-D stoja tieto veci viac menej na mne. Mňa si získala asymetrická vaňa jika mio z akrylátu plus sme k nej dávali tiež zástenu, pretože keď sa chceme rýchlo osprchovať tak väčšinou je v kúpeľni hotová potopa a toto nám aspoň ako tak bráni v tom aby sme zafŕkali, zamokrili celú kúpeľňu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@julinka_martinko tak staré vane to veru, to bolo :-) @trundziatko tak toto mi prosím ťa vysvetli, k vani zástenu sklenú? to sa ako dá? :-D tomu nerozumiem celkom a neviem si to po pravde ani len predstaviť. To ste tú zástenu dokupovali alebo?
Odpovedať
@michalka0_0 To sa ako dá? ..ako nič :-D normálne je to sklená zástena, buď si ju dáš z jednej alebo z druhej strany vane. Dokupovali sme hej. My sme najskôr nerátali so zástenou, veď načo, nikdy sme nič také nemali, tak sa zaobídeme aj bez toho nie? a potom keď sme to riešili, že možno by nám to mohlo pomôcť pri tom, že nebude nič zafŕkané, tak sme do toho išli a išla by som do toho aj znovu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@trundziatko z jednej alebo z druhej strany? to máš akože na výber aj že či ľavá alebo pravá strana, alebo ako si to mám vysvetliť? vieš mi aj povedať koľko asi približne ťa to celé stálo? nech si to viem cca predstaviť? alebo sa dá nájsť niekde aj cenník?
Odpovedať
@michalka0_0 je ich viac ale stále ich nie je toľko že by ti porovnanie zabralo týždeň alebo koľko, keď si k tomu sadneš jeden večer tak si prezrieš série od známejších značiek a budeš mať prehľad aj o tvare aj o cenách aj o všetkom čo potrebujem :-)
Odpovedať
@michalka0_0 Áno ono v ponuke to je či ľavú či pravú. Predsa len každému to inak sedí, inak vyhovuje. Čo sa týka toho cenníka, tak na ich stránke sa mi zdá, že by si mala nájsť aj celý katalóg. Vieš ono ide aj o to aké rozmery, keďže napríklad tá vaňa čo sme my kupovali má ak si dobre pamätám dokonca tri veľkostné verzie. Ide aj o to či s konštrukciou, či pravá, či ľavá, či vrátane podpier a podobné veci.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?