tato tema sa velmi netyka svadby ale zase sa tyka kazdej dobrej nevesty ktora vie ze laska ide cez zaludok
:-D
prave sa rozhodujeme ci dat do nasej novej kuchyne plynovy sporak alebo sklokeramicku dosku......chcem sa spytat vas gazdiniek ci mate s elektrikou dobre skusenosti, co odporucate, s cim sa vam lepsie vari
dakujem :-D
cappy: mala som u nasich vytlacene receptiky od nich, ale niekam sa zasili, tak som nasla len toto:
Jogurtová torta:
3 biele jogurty (kyslé smotany)
1 šľahačka v prášku
kompótové ovocie
želatína jemne mletá v prášku - musí byť tá
1,5 dcl mlieka
1 balík piškót
2 PL práškového cukru
1 vanilkový cukor
Postup:
1,5 dcl mlieka vyšľaháme so šľahačkou v prášku na tvrdo, pridáme jogurty (alebo smotany), cukor a vanilkový cukor a ovocie. Želatínu necháme napučať v 1,5 dcl studenej vody, potom zahrejeme do varu a vychladíme v studenej vode. Pridám k ostatným a dobre premiešame. Nalejeme do formy (fialova dezertná) a na vrch uložíme piškóty, ktoré predtým namočíme do kompótovej šťavy a dáme na 15 minút do mrazničky a na 2 hodiny do chladničky.
ešte niečo:
tvarohové guľky:
1/2 kg tvarohu
6 lyžičiek detskej krupice
2 žĺtky
2 lyžice cukru
1 vanilkový cukor
na dochutenie:
opečená srúhanka
1 kyslá smotana s cukrom
Postup:
Zmes pomiešame a tvarujeme guľky, zalejeme horúcou vodou do misy a prikryjeme, necháme vo vode asi 20 minút, občas premiešame.