S kuracimi stehnami opatrne, radsej ich naporcuj na co najmensie kusky, aby sa poriadne upiekli.
Môzes urobit aj zmes zeleniny a mäsa napichané na spajdli(kusok kuracieho, bravcového ci hovädzieho striedané s baklazanom, cibulou, kuskom cukiny, ceresnovou paradajkou a pod.)
ja som specialista na grilovanie x-) x-) x-) x-) vsetky koreniny, ktore mi vonaju zmiesaj dokopy s olejom a rozmackanym cesnakom a horcicou a na 1 den do chladnicky.......tak napr. korenie gyros, orergano, bazalka, na gril, na kura, su vselijake koreniny, co mas rada, pizzove korenie, fantazii sa medze nekladu, x-) x-) x-) x-) x-) ale rozmackany cesnak fakt odporucam, trosku soli
My sme zvykli grilovat aj nieco ako fasirky. Presny recept si nepamatam, ale ked kupis mlete maso a rozmiesas s majorankou, solou a ciernym korenim, trosku ciblky na drobno pokrajanej..., chuti to vyborne a uplne inak ako tie tucne fasirky na oleji smazene:-)
a este k tomu, kup si v hocijakom supermarkete tu misku na grilovanie, ma take diery, je ako z alobalu......je priamo na to a na to poukladaj masko a okolo mozes na kolieska zemiaky a zeleninu,my mame zatvaraci gril, takze pohodka, sa to super dusi.......aby som sa lepsie vyjadrila, nie misky ale tacky
grilovat sa da podla mna skoro vsetko maso, kuracie (kridelka, vykostene kuracie stehna aj prsia nalozene v olivovom oleji a grilovacom koreni - mnam), grilovane ryby su velmi mnamky, zelenina,,,super je blakazan nakrajany na platky ochuteny morskou solou, cesnakom a olivovym olejom,,,tu je supis,,,ale vela korenia ja nemusim, je mi z toho potom tazko,,,
murka
ak si uz kupila marinadove vystavujes sa riziku, ze to je pokazene maso, vsade ludi varuju, aby take maso nekupovali, lebo tymi vselijakymi koreninami zakryvaju ten smrad pokazenych potravin...... :-(
marinad je kopec, urcite aj na nete. moja svagrina ma super s medom, ja to moc nemusim.
ak chces nieco jednoduche a rychle, vyklep kuracie prsia, posyp - solou (najlepsie bylinkovou), ciernym korenim, cesnakovym praskom, alebo cesnakom, bazalkou. zalej olivovym olejom. nechaj chvilu stat, ale staci len chvilu. potom skus otriast olej, pokial mozno aj s bylinkami (tie sa spalia) a ugriluj.
vyborny recept! - zeleninove raznici - sampiony, ocistit, nakrajat podla velkosti, paprika, nakrajat na kusky, cukina, nakrajat, paradajky, najlepsie male cherry, ale mozu byt aj tvrdsie nakrajane. pomiesat s lyzickou oregana a rozmarinu, strocha soli a cierneho korenia. zaliat olivovym olejom, nechat 2h stat.
napichat na raznici a ugrilovat. tu sa predava aj syr, ktory sa da grilovat, je dobry! nviem, ci aj na sk. dobru chut!
my sme pred tyzdnom mali tiez gril party, najlepsie isli biele grilovacie klobasky, krkovicka v marinade ( kuracie prsia su dost suche a hovadzie sa nam viac krat nejak nepodarilo dobre ugrilovat, skor na panvici ako steak) ale poradim super prilohu, ktora u nas ide vzdy na dracku. Jedna sa vlastne o salat
Urobis si dresing z kyslej smotany, prepasirovaneho cesnaku a do toho korenie zaziky ( vsetko podla chuti) a do toho pokrajat cerstve uhorky na tensie pasiky - super dobrotka a perfektne sa to hodi ku grilovanemu masku. To iste ale bez uhoriek moze posluzit len ako dressing.
a taktiez nam chutili klasicke sampiony na grile
grilovane jablcka :-p
____________________________
jablcka, pomlete orechy, praskovy cukor, skorica, maslo, trosku mlieka
alobal, popripade alobalovu misku
_____________________________
vydlabat stred ale nie uplne, tak aby zostalo dno jalbcka
orechy, praskovy cukor, skoricu zmiesat, pridat mlieko aby vznikla plastelinova hmota, naplnit do vydlabaneho jablcka ...
polozit na alobalovy stvorec, kusok masla, zamotat a sup na gril ...
popripade poozit na alobalovu tacku a az potom do alobalu ...
da sa piect aj v klasickej trube a je to straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne mnam :-p
ja som objavila susene slivky v slaninke...znie to zvlastne ale chutilo to vsetkym...tak ze manzelik ani neochutnal chuda :-N
receptik- namocis susene slivky na noc do bieleho vinka. na druhy den ich obalis do tenkych platkov slaninky a prepichnes sparatkom alebo spajdlou... grilujes, kym slaninka nie je chrumkava...je to geniaaalne ;-)
ahojte, kde kupujete mäso na gril(kuracie a krkovičku)? potrebujem teraz nakúpiť vo veľkom a rozmýšľam kde, uvažujem, že skúsim tesco
https://www.letakomat.sk/lidl/komplet...