Sankcie po nepodaní daňového priznania? Poraďte

Profilova fotka
Ahojte, mam taku otazku ohladom danoveho priznania. Ak sa v tom teda niektore z vas vyznaju, mohli by ste poradit ake sankcie cloveku (fyzickej osobe) hrozia, ak ho nepodaju? Hladala som to aj na stranke danoveho uradu, ale akosi sa mi to nepodarilo najst, rovnako ani v zneni zakona. Vsade pisu len ze to je povinne a uz mi ktosi aj tvrdil, ze to v zivote nepodaval a nic nenasledovalo. Tak vdaka za rady:-).
Odpovedať
1
2
ja len viem, že pokuta sa môže šplhať od 5000 do 1000 000, ale dnešné úrady sú také, že ti budú aj 2 roky čušať, aby ti narástlo penále. Ale nakoľko je dnes systém daňového úradu, sociálnej poisťovne a mám dojem že aj zdravotnej poisťovne perfektne prepojený, môžu na teba veľmi ale ozaj veľmi ľahko prísť. Asi by som neriskovala to, že nepodám priznanie. Predsa len je lepšie pokojne spávať, ako v strachu že budem mať niekde dlhy.
Odpovedať
miriel to by som fakt neskusala:-))) liana ma pravdu, myslim, ze az po 5 rokoch by si mohla pokojne spavat. a preco ho neches podat? ak sa smiem spytat? inak, dobra tema, pripomenulo mi, ze musim zavolat danovej poradkyni:-))
Odpovedať
miriel a nebol ten, kto ti to povedal, riadny zamestnanec s trvalym pracovnym pomerom? vtedy mu to poda zamestnavatel.
Odpovedať
Profilova fotka
aké hrozia sankcie! pokuta za kazdý den omenskania vo výske 0,2% z dane uvedenom v dan. priznaní podanom po 31.marci maximálne 10% z dane a minimálne 2.000SK nezálezí na tom, ci si predala byt a nevies, ci to más zdanit alebo ci si pracovala v zahranicí a nevies ci to tu na SK-ku más zdanit....)!!!!!!!!!!!!!!!!!1 osoba, ktorá z röznych dövodov nemöze priznanie podat,(zdrziava sa v zahranicí, je práceneschopná...) je povinná v zmysle zákona o správe daní a poplatkov urcit si zákonného zástupcu!! nalog(inuj) sa na webku: danový úrad....zadaj otázku a behom 24h budes mat odpoved z PRAVEJ RUKY!! neviem ci som pomohla, al ved existujú aj úrady s tým súvisiace.?? danový úrad- rada nestojí nic!! www.drsr.sk danoví poradci-tí ale nieco stoja!! www.skdp.sk
Odpovedať
Profilova fotka
ciatko: skús a po 5-tich rokoch dostanes takú pálku pokety a srcový infarkt...oni si vás nájdu!
Odpovedať
Profilova fotka
este stále neviem o akú fyz. osobu tu ide?? si u niekoho zamestnaná- tak si to odskáce právnická osoba, ktorá ma na starosti teba(fyzickú os.) ak pracujes a ko au pair, co na daniach chces oddávat, to minimum?? chcem poradit, ale musím vediet viac..??
Odpovedať
Profilova fotka
Odporucam danovych poradcov :-D :-D :-D pretoze si hajim svoje remeslo :-D :-D :-D FO nemusi vzdy podavat danove priznanie, su urcite podmienky, po ktorych splneni FO nemusi podavat DP, zalezi vsak na tom ake mala FO prijmy v danom roku a este kde sa vlastne zdrzovala. potom sa da posudit situacia. Sankcie za nepodanie DP su od 1000 do 500 000 - vysku urci spravca dane. Plus samozrejme sankcny urok ( 4xZUS NBS/p.a.) , ak vznikla danova povinnost a nebola dan riadne a v lehote uhradena.
Odpovedať
zapojím sa...penále ti narastie, až keď ti vyrubia pokutu a ty ju neplatíš...takže ak ti ju vyrubia po 5 rokoch a ty hneď zaplatíš...žiadne penále ti nenabehne. ale ak nepodáš priznanie a nejaký "dobrák" ťa udá...nestojí to za vyplnenie daňového priznania???????? sugi to popísala veľmi presne ;-) s tým zamestnávateľom ahmon nemáš pravdu, lebo ak zamestnanec nepožiada o zamestnávateľa o ročné zúčtovanie je povinný sám podať daňové priznanie.... ;-) takže bacha na to
Odpovedať
miriel...a aký máš dôvod, ab ysi ho nepodala...nechce sa ti????? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahaaa, ty druhá zvedavica!!
Odpovedať
Profilova fotka
to janino: dík za info, bachujem uz teraz. siciliánsky, kleptománsky....aj tak sa to dá vyriesit :-D aleeeee, ono ta to prekvapí práve vtedy, ak to necakás...shit!! ale dane sú tu od toho, aby sa platili!!!?? prezradís, co je vo veci??
Odpovedať
:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja by som danove podala, aj keby si ho zle vyplnila - treba sa riadit heslom vzdy danove podat v zakonnom stanovenej lehote, aj ked zle, ale podat....taketo heslo ma moj otec on robi dan. poradcu cez 20 rokov tak asi vie o com hovori....:-D ja nastastie s podanim problem nemam - ved je to skoro moja profesia a tak vyplnujem celej rodine :-D :-D :-D :-N a moje hobby je studovat danove zakony :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak len rad! len nie tak, ako tí, co radili borisovi a steffinmu otcovi, lebo milióny sa rozkotúlajú...ajajaaaaaj! ako sa máme, co prípravy????
Odpovedať
yvett...tvoj otec je múdry muž x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Yvetta - suhlas s tvojim otcom - radsej podat prazdne danove priznanie (samozrejme, s vyplnemym menom a identifikac.udajmi :-D ) ale riadne v lehote, ako ho nepodat. potom su mensie sankcie, ked sa poda dodatocne DP, ako ked sa nepoda v lehote.
Odpovedať
Profilova fotka
baby, dakujem za rady :-) CIATKO + JANINO - podla mna je jedno o koho ide, nejde o mna a tak som tu otazku ani nepolozila :-)
Odpovedať
ahojte ja som v zahranici a nepodala som DP....je to zle?to som kvoli tomu mala ist na slovensko....min.rok som podala a danova poradkyna mi povedala,ze ak by som aj nepodala tak to bude v pohode "lebo ja som mala ryba".
Odpovedať
katinka, aj ja som v zahranici. sme sice male ryby, ale nevies co si danovy urad vymysli za par rokov. danove priznanie by si mala podat, resp. musis.
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D :-D danovaci sa casto skor vyburia na tych tzv. malych rybach ako na velkych ;-) A ak ste v zahranici - tak nemusite chodit na SR, danove tlacivo sa da stiahnut aj v webu a poslat postou :-) Navyse sa neoplati spoliehat na to, ze na vas nedojdu, lebo s mnohymi krajinami funguje vymena ifnormacii (napr. s CR asi najsirsia, kde fakt mozu posielat asi aj informacie o cisle vasich topanok :-D ).
Odpovedať
Profilova fotka
moja sestra je v zahraničí, príde až v lete. Tak som požiadala DÚ o odklad podania dańového priznania a vyhoveli. Takže daňové si podá až v lete keď bude mať všetky doklady aj s Anglicka.
Odpovedať
tak neviem, ale ja tu poznam par ludi v CR co si podavaju tak priznania, ze radsej nebudem spominat proste totalny chaoz a este im nato nikto neprisiel tak si pockame :-D :-N a aj tak na tych danovych pracuju ludia co maju v hlave piliny - sorry ak som niekoho urazila mozno sa tam najdu vynimky ja mam skusenosti z KE danoveho, ze naozaj sa danovaci zameriavaju na velke rybicky a velakrat platilo, ked som robila ucto firmam, ze sa danovaci zamerali na firmy co im mal danovy platit dan ako na firmy co danovemu stale dan platili t.j. poznam jednu firmu co za cca 15 rokov nemala ziadnu danovu kontrolu kvoli tomu predpokladam, ze jej nikdy nevznikol preplatok, ale stale nedoplatok proste radsej zacvakam dan a budem dufat, ze mam pokoj :-D :-D :-D :-D :-D no proste ja moc danovy nemusim su to skorumpovani tupci - sorry, ale aj to je moja skusenost :-S :-S :-S
Odpovedať
Profilova fotka
no a este som zistila, ze je lepsie podat aj pre pripad, zeby ste mali nejaky preplatok...tak by ste este aj zinkasovali nejake peniazky 8-)
Odpovedať
ja len pre info, kto nestíha podať daňové v riadnom termíne, vzniká mu povinnosť o tom informovať daňový úrad, a uviesť dôvody, prečo to nestíha. na tento úkon :-D je čas do pondelka (17.3.2008). čo sa tej pokuty týka, tak za nepodanie a za neinformovanie daňového že to nestihnete včas, je pokuta od 1000,- až po 1500 000. Dnes o tom vraveli v ranných správach.
Odpovedať
miriel, pripadne peniazky dostanes len v tej krajine v ktorej pracujes, v ktorej platis dane. na slovensko podavas danove priznanie len akoby informativne. zo slovenska ziadne peniazky nedostaneme. ale! ak je na slovenku vyssia dan ako v krajne v ktorej pracujes tak rozdiel doplatis. ale ak su na slovensku mensie dane tak nam nic nevratia. toto boli doposial moje informacie, dufam, ze sa nemylim. ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Adriana78: aj u nas sa da nieco dostat, napr ak si cely rok nepracovala, ale cast studovala..moji kolegovia tak minuly rok dostali dost vela (6 mesiacov z roka boli este studenti a potom isli pracovat)
Odpovedať
Profilova fotka
Liana: som sa minule docitala, ze do 17.3. sa da podat ziadost o odklad (o tom asi hovoirs :-) )
Odpovedať
baby do kedy to treba podat?
Odpovedať
Profilova fotka
Daňové priznanie treba podať do 31.3.2008. žiadosť o odklad treba podať do 17.3.08
Odpovedať
myslim ze ohladom danoveho priznania vcelku cenne rady najdes na porada.sk :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?