Som vegetariánka. Čím si môžem obohatiť stravu?

Profilova fotka
Pekny den dievcence, snubenice, manzelky :-) Som vegetarianka a nemohla som tu najst ziadnu takuto temu, chcem sa s vami, ktore ste vegetarianky podelit o zaujimave jedla a mudrosti ohladne vegetarianstva. Ake vitaminky treba papat ked sme vegetarianky a v akom mnozstve.....a podobne. Pekne vam dakujem za vase rady a pomoc. :-D
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
babulky to tu z vas nikto neje iba zelene :-D
Odpovedať
peti, ja sa k tebe pridam, ale nie som prave vzorovy priklad vegetariana maso nepapam uz cca 3 roky a ani neplanujem zacat, ale neprestala som ho jest z nejakej potreby sa zdravo stravovat, proste mi maso zrazu pripadalo nechutne.. postupne som zacala jest pre mna "nove" jedla, ktore som predtym nejedla - telo si asi potrebovalo doplnit niektore ziviny, ktore predtym dostavalo z masa, no a tak je to doteraz.. miesto masa papam napr. tofu, syry, zjem aj rybu.. ale nemam problem jest aj nezdravo - napr. vyprazany syr a veela sladkosti.. teraz drzim dietu, takze to vynechavam :-) snazim sa jest vela ovocia a zeleniny, vlakninu a v tehotenstve budeme potrebovat aj kyselinu listovu takze asi tolko o mne ;-) kto sa prida?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja sa pridavam :-D , ja uz nepapam maso asi sedem rokov. Ale musim sa priznat, ze momentalne mavam prestavky, kedy na maso dostanem chut. Obcas si dam kusok sunky, alebo hryz z kuracieho masa, ale cely rezen to nehrozi. Ale to je len dosledok toho, ze teraz sa vela fyzicky namaham. Inak prave skusam prejst na makrobioticku stravu. Uz som precitala dve knizky, citam tretiu a myslim, ze to je najvyvazenejsia strava aka existuje a aj najviac prirodna. Uplne super aj pre tehotne zienky. To som rada, ze sa zalozila tato tema ;-) , aspon si mozme pokecat. Tiez sa chystam na dietu o dva tyzdne...chcem prestat jest sladkosti a ostatne blbosti..., ktore sice strasne dobre chutia, ale su strasne nezdrave ;-) Pocujte vy ste sa obidve rozhodli pre 7.7.?
Odpovedať
Profilova fotka
Aka je to - makrobioticka strava, Vilocka?
Odpovedať
ahoj vilocka :-) nas je na 7.7. straaaaaaaasne vela :-D ale k teme: makrobioticka strava je fakt super vyvazena, uz som o nej vela precitala, ale stale sa nejako neviem odhladlat.. neviem, ci by som to vedela dodrziavat, lebo to nie je len o jedle - je to v podstate zivotny styl
Odpovedať
Profilova fotka
Baby, napiste aspon v skratke pointu ... zatial som sa k takymto info nedostala
Odpovedať
majcik - kuk http://www.biospotrebitel.sk
Odpovedať
alebo toto http://www.biopark.sk/view.php?cisloc...
Odpovedať
http://www.potravinova-alergie.info/c...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte vegetarianky, mna by v tejto suvislosti zaujimalo, ci ste si upravovali aj svadobne menu. ja som vegetarianka asi 7 rokov, ale nie v pravom zmysle. mam rada zdravu stravu, ale nie to to naj pre mna, len nejem maso. prave som dopisala diplomovku o bioproduktoch, tak mi nieco tieto stranky hovodia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hovoria sorry
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, moc nemam cas popozerat tie linky, co poslala danulik, ale v skratke to je o jedeni vela zeleniny, strukovin, obilnin (v podobe zrnka, nie muka), moze sa ryba a dokonca sa odporuca kazdy den nieco sladke. Lenze sladke v ramci makrobiotiky - nie klasicke sladkosti a cokolada, na co sme zvyknute. Vylucuje sa tam mlieko, maso a cukor - nakolko prekysluju krv a spozobuju vela chorob. Ovocie tiez len striedmo. V podstate tam ide o vyvazenie energii, ktore potraviny dodavaju telu a maju sa jest potraviny, ktore su energeticky neutralne (aj ked to pisem len veeelmi zjednodusene) a preto pre telo prijemne. Zo zaciatku to vyzera sokujuco, ze v podstate nemas co jest, ale postupne sa to da naucit a naozaj to funguje. Cloveku sa precisti nie len telo, ale aj mysel, odidu nadbytocne kila a nahromadene skodlive usadeniny. A ako keby zacne aj citlivejsie vnimat prirodu a vsetko okolo seba. Je to ale velmi zlozita veda, neda sa to takto v par riadkoch vysvetlit. Potraviny, ktore nam tlacia do hlavy v reklamach a obchodoch su ciste chemicke vytvory tejto doby a my ich jeme ako samozrejmost. Bohuzial malokto mysli na dosledky. Takze tak, aspon sa treba snazit vytazit z toho co najviac... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
vilocka - dobre si to vysvetlila :-) mne sa to nechcelo pisat, tak som radsej pohladala nejake linky kotence - my nebudeme mat jednotne menu, kedze by sme sa nikdy nezhodli (vegetarianka vs. masozravec), preto budeme veceru riesit vyberom z 2 jedal a potom uz budu svedske stoly, kde si snad kazdy najde to, na co ma bude mat chut
Odpovedať
Profilova fotka
my asi budeme mat jednotne menu pre vsetkych, okrem nevesty :-D , cize mna. Ja si tam nejako nenapadne podsuchnem nieco ine. A potom budeme mat kapustnicku, na ktoru sa velmi tesim a z nej masko vylovim :-) .Ale este som nebola dohadovat konkretne menu, takze uvidime. Ale urcite to nebude problem, o mne vsetci vedia, ze som vegetarianka, takze sa cudovat nebudu.
Odpovedať
Profilova fotka
Babulky ste zlate, ze ste sa ku mne pridali, uz som si myslela, ze som jedina. Ja som masko prestala jest koli tomu, ze ked som mala crevnu chripku, tak mi jednoducho prestalo chutit, no a uz ho ani nepapam. Vobec mi to nic nehovori a pokila si ho moje telo nebude vyzadovat, tak sa ho ani jest nechystam. Chodim na pravidelne prehliadky k lekarke, na odber krvi a tak podobne :-| ...zatial je vsetko ok a som zdrava akoryba. Ja sa snazim jest tak viac bio...skladkosti vynechavam a rybu len niekedy. Za to zjem vela zeleneho a ovocia a tiez soju a tofu :-D ....nejako som si uz zvykla a nehodlam to menit. Ale bodli by mi nejake mnam vegetarianske receptiky :-D Co sa tyka menu na svadbu, tak ja budem mat zapekanu brokolicu s ryzou a sampionovu polievocku....mnamky :-) PSň. milujem musli :-D :-D :-D
Odpovedať
ja nie som vegetarianka, ja len vymýšľam a preberám :-D mnohím to ide na nervy :-N ale po pravde, fakt mäso nemusím, lebo mi nechutí a prekážajú mi te jeho vône. ja radšej múčne jedlá, a zeleninku :-)
Odpovedať
chcem sa spytat vegetarianok, ci ich milacikovia tiez nepapaju masko a ak papaju, ci im ho varite, alebo to mate zariadene tak, zeak chce, nech si ho kupi pripravi sam ;-)
Odpovedať
ciatko, u nas priatel masko papa a nemam problem ho uvarit to, ze ja nejem maso, neznamena, ze to ocakavam aj on neho (chudacik, to by neprezil) - je to kazdeho slobodne rozhodnutie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte babuľky, rada by som sa vyjadrila k otázke varenia v domácnosti vegetarián + mäsožravec. u nás som ten mäsožravec ja a doma varíme bezmäsito. drahý sa rozhodol stať vegetariánom pred rokom a to z morálnych dôvodov a ja to akceptujem. kým som neotehotnela doma sme nemali mäso skoro vôbec. ja som ho jedávala v robote na obed a tak. ale teraz mi aj drahý kúpi salámik, alebo urobí fajnový steak a vôbec sa mu to nebridí. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
bbaulky moj drahy je masozravec ako sa patri, ale od vtedy co nepapam maso ja, tak aj on ho jedava trosku pomenej. Ale ked sa bavime o tom vareni, tak ja mu uvarim masko na vsetky sposoby....a to ho ani nechutnam. Vzdy ked ho ochucujem, tak ho zavolam, nech ochutna a povie mi, ze kolko este treba dat toho a kolko toho 8-) ...my sme taka zohrata dvojka a ide to ako po masle ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
angua, mam 14 rocneho syna, tak je to davno, co som bola tehotna, v case tehotenstva som vobec nejedla maso, proste mi smrdelo, moj syn sa narodil presne o mesiac skor, vobec az do svojich 10rokoch odmietal maso, tiez mu smrdelo, tak som mu ho nedavala a snazila som sa ho nahradit velkou mierou bielkovinami, ale tym, ze prve dva roky zivota mal alergiu na mliecny cukor laktozu, pil len kozie mlieko, tak s tymi bielkovinami to bolo tazke, potom pomaly presedlal na kravske mlieko, ale v 9rokoch mu praskla plucna blana, v dosledku nedostatku bielkovin a bol mu zisteny tzv. Gilbertov syndrom - zvysene mnozstvo bilirubinu, tak pomaly zacal jest masko, tak ja jednoznacne to maso pocas tehotenstva odporucam na zaklade vlastnych skusenosti, ale ako sa hovori vsetko s mierou...
Odpovedať
tak to je fajn, ze mate tolerantnych partnerov. ja nemam rada takych striktnych vegetarianov, ktori maso zhnusuju ostatnym. byvala som so spoluziackou na intraku, ktora na mna tak zazerala, ked som si isla dat na chlieb platok sunky...vravela, ze ako mozem, ved kolko zvierat muselo zahynut, aby som sa najedla...ona by maso ani nechytila do ruky, nieto aby to varila pre priatela..preto som sa aj pytala, lebo ja osobne by som s takym niekym nevedela zit...prajem vela stastia vo "vego-maso" manzelstvach :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tiez vegetarianka a maskopapkac. Ja, ked varim, tak varim uplne normalne, akurat ja si dam bez maska a priatel s. Ale je pravda, ze vacsinou varim bezmasove. A casto mavame rybu. Ked ma priatel chut, tak si da maso aj niekde vonku, alebo u rodicov. Takze mu nechyba. Navyse ma v nejedni masa podporuje, co je super a sam sa zaujima o zdravu stravu a spolieha sa na mna, ze co pre nas navarim je zdrave. Ani som si to doteraz neuvedomila, ale u niektorych parov toto moze byt naozaj problem.
Odpovedať
Profilova fotka
babulky, ozaj, a ako planujete stravovat vase tka? Ja mu urcite maso davat nebudem aspon do dvoch rokov a ani vajcia sa nesmu (a potom maximlane kura). Rybka je ok, ale tiez pomalicky. Ale ak bude po mne, tak mu ani maso nebude chutit. ;-) Uz vidim , ako mu mamina podstrci do ruky klobasu, ked sa nebudem pozerat :-D .
Odpovedať
Profilova fotka
neviem preco, ale namiesto babatka mi tam napisalo tka :-(
Odpovedať
vilocka - detickam budem davat papat aj maso, ale asi len tak symbolicky :-) bielkoviny obsahuje aj vela inych potravin, takze budem asi uprednosnovat tie nemasove.. ciatko - ako som uz pisala, nemam problem uvarit maso, ale ovela radsej varim nemasove jedla :-) moje zlato tie moje "gebuzinky" velmi nemusi, ale obcas spapa aj to, takze nemusim varit dvojake :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hhenrieta ďakujem za upozornenie. ja mäsko papám skoro každý deň, ak sa mám priznať som na ňom trošku závislá. ;-) no a na druhej strane mám aj dobrý pocit, že sa stravujem aspoň trošku zdravo, pretože s drahým vymýšľame na doma dobré, zdravé vegetariánske jedlá.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja budem davat mimi urcite masko, aby bolo zdrave. Ale ked ho nebude chciet, tak ho nutit nebudem. No ked vyrastie a masko nebude chciet, tak to uz bude jeho rozhodnutie a nebudem mu za to nadavat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
cafte bylinozrutky :-D ja som vegetariancila nejakych 7 rokov, teraz si uz kuracie sem tam dam, najnovsie ho mam dokonca povinne, ale ine maso vyslovene neznasam. nerobi mi dobre ani na travenie ani mi nechuti. dietatu by som maso urcite dopriala ale tiez len nejake decentne kuracie, morcacie, kraliky a ryby, nemyslim ze by niekto umrel bez hovadzieho a bravcoveho. kazdopadne mi pripada chore niekomu na obede rozpravat ze je kanibal alebo nedat dietatu maso lebo sme toho nazoru ze to nie je zdrave. nech si raz vyberie same az bude chciet. ale zase musim povedat aj to ze neznasam ked mi niekto zacne hovorit ze aky je mekac strasny, no a co, mne tam tie salaty a par inych veci napriklad chutia a co koho do toho. proste kazdy nech si naklada ako uzna za vhodne ;) na svadbu vegetarianske jedlo neriesim lebo tusim nebudem mat vegetariana ani jedneho. jednu dobu sme boli cela rodina z otcovej strany ale postupne to vsetkych preslo ;) a ja suhlasim, nic netreba prehanat. a krcovito v snahe si alebo okoliu nieco dokazat uz vobec nie. lebo aj take som zazila ze vegetarian vegetarian a v noci chodil do ladnicky na salamu lebo nemohol prezit :-D tolko na zaciatok :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj divoska, tak teba som tu doooobre dlho nevidela :-) ako sa mas? A sedmickovo uz nenavstevujes? A co pripravy....v plnom prude?Inak kde to vlastne budete mat? My sme obe zahoracky :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?