Odpoveď na príspevok od jajuska889:
No cena je fakt niekedy rozhodujúca, ale pokiaľ c… @jajuska889 To je ale sluzba navyse, nie?Za ktoru si mozes priplatit, nemusis. Vsade to asi nerobia si myslim.Odpoveď na príspevok od tynnla:
@jajuska889 To je ale sluzba navyse, nie?Za ktoru… @tynnla Nie to nie je sluzba navyse, oni sa uz takto rovno predavaju. Toto rodiovanie robia viaceri predajcovia, no je velmi dolezite pozerat sa na to kto to robi kvalitnejsie. Robi sa to aj na sperkoch z bieleho zlata.Odpoveď na príspevok od jajuska889:
@tynnla Nie to nie je sluzba navyse, oni sa uz ta… @jajuska889 a ako clovek zisti, kto to robi kvalitne a kto nie? 😄 nie je na to len jeden sposob?Odpoveď na príspevok od hannaha040:
@jajuska889 a ako clovek zisti, kto to robi kvali… @hannaha040 zalezi skor od tej hrubky vrsty toho rodia. @kajuska556 nepises ci si alergicka na nejake kovy, to je tiez podla mna velmi zasadna vec na ktoru treba prihliadat pri vybere sperkov aby si vedela po com sa mas pozerat.Odpoveď na príspevok od noravana:
@hannaha040 zalezi skor od tej hrubky vrsty toho … @noravana to velakrat inak clovek ani zistit nevie, mne sa to robi len niekedy napriklad. nie vzdy pri kazdom noseni a ozaj len pri niektorych druhoch. tak neviem, cim to je.Odpoveď na príspevok od noravana:
@hannaha040 zalezi skor od tej hrubky vrsty toho … @noravana nie alergicka nie som nastastie. aj preto sa pytam tak vseobecne. @hannaha040 budget mi az taky problem nerobi, lebo pokial si mam kupit nieco co je ozaj kvalitne a vydrzi mi to tak ma to nebude tak mrziet za to dat peniaze.Odpoveď na príspevok od kajuska556:
@noravana nie alergicka nie som nastastie. aj pre… @kajuska556 A kolko si tak ochotna investovat? Niektore sperky stoja stovky eur. 😜Odpoveď na príspevok od hannaha040:
@jajuska889 a ako clovek zisti, kto to robi kvali… @hannaha040 presne ako noravana napísala. štandard máš tenšiu vrstvu, no napríklad čo mám šperky značky SOFIA zo zlatníctva Sofia Jewelry tak tam je tá vrstva hrubšia a teda sú aj odolnejšie.Odpoveď na príspevok od jajuska889:
@hannaha040 presne ako noravana napísala. štandar… @jajuska889 odolnejsie voci comu? scernaniu? preto sa rodiuju tie sperky?Odpoveď na príspevok od hannaha040:
@noravana to velakrat inak clovek ani zistit nevi… @hannaha040 to su viacere faktory. samozrejme aj to ako casto sperky nosis a kam ich nosis a co s nimi vsetko robis. a druha vec je zase kvalita materialu daneho sperku. @kajuska556 no tak v tom pripade dobre pre teba - mozes si vyberat 😄 ja sa preto pytam lebo napriklad spominane rodium nevyvolava ziadne alergicke reakcie.Odpoveď na príspevok od tynnla:
@kajuska556 A kolko si tak ochotna investovat? Ni… @tynnla pokial maju byt kvalitne tak akoze som ochotna podstupit aj tuto cenu 😃 ale zas na druhej strane sperky si viem vypytat aj ako darcek 😅 @noravana aha, to som nevedela. tak akoze bizuteriu zase nechcem, ale fakt nieco kvalitne, lebo tie lacne srandicky uz nic nevydrzia.Odpoveď na príspevok od kajuska556:
@tynnla pokial maju byt kvalitne tak akoze som oc… @kajuska556 No to mne pride take drze, ze si este poviem, ze co chcem dostat, neviem 😄 Asi zalezi aj na tom, kto ma obdaruva 😅 Niekedy aj tie lacnejsie vedia prekvapit a vydrzia.Odpoveď na príspevok od jajuska889:
@hannaha040 presne ako noravana napísala. štandar… @jajuska889 Mam s nimi tiez dobru skusenost. Nosila som naramok od starkej na ruke v podstate non stop cize jasne scernal mi. No a kedze starka mi prezradila odkial ho kupovala, tak som im napisala s takou malou dusickou ze ci je mozne s tym nieco este robit. Pracovnicky boli velmi ochotne a mile a odporucili mi tiez ten set na cistenie aj handricku. Cize @tynnla byt tebou by som sa nebala ani to nepovazovala za drzost.Odpoveď na príspevok od kiarra55:
@jajuska889 Mam s nimi tiez dobru skusenost. Nosi… @kiarra55 a to ako casto cistis vlastne? az ked vidis, ze je to dake zajdene alebo aj preventivne?Odpoveď na príspevok od hannaha040:
@jajuska889 odolnejsie voci comu? scernaniu? pret… @hannaha040 ano to rodiovanie ti vlastne zastavuje celu tu oxidaciu striebra alebo bieleho zlata. preto aj kolkokrat byvaju na prvy pohlad na nerozoznanie. avsak jasne ked raz proste nieco nosis denno denne a hlavne na rukach ako prstene ci naramky alebo ze ich mas viacero pri sebe ze sa ti o seba tru tak sa ti to casom opotrebuje.Odpoveď na príspevok od kajuska556:
@tynnla pokial maju byt kvalitne tak akoze som oc… @kajuska556 no ved toto ze moja mama tak zvykne objednavat z ciny a potom sa cuduje ked sa jej to bud poskodi alebo scerna alebo nieco vypadne. ale okej potesila sa, na chvilu 😃 ja ked uz nieco kupujem tak cakam od toho ze to tu bude nejaky ten cas so mnou predsa.Odpoveď na príspevok od noravana:
@kajuska556 no ved toto ze moja mama tak zvykne o… @noravana Mozno detom take stacia na chvilu, nie? Prave preto, ze ich vsetko rychlo omrzi. 😉 Vidim to aj na svojej neteri 🤣Odpoveď na príspevok od noravana:
@kajuska556 no ved toto ze moja mama tak zvykne o… @noravana hej tiez mam takuto skusenost, preto mi uz viac zalezi na kvalite ako na kvantite. ako ja viem ze je na vyber xy roznych sperkov ci predajni, no mam aj take skusenosti ze sa mi zapinatko pokazilo alebo po objednani z eshopu mi nesedel na ruke bol mi velky.Odpoveď na príspevok od jajuska889:
@hannaha040 ano to rodiovanie ti vlastne zastavuj… @jajuska889 a da sa to nejak obnovit potom, ked sa to opotrebuje? ci proste smolka.Odpoveď na príspevok od hannaha040:
@kiarra55 a to ako casto cistis vlastne? az ked v… @hannaha040 zvykla som kedysi len ked boli zajdene, ale predavacky mi povedali ze je lepsie to preventivne cistit v nejakych doporucenych intervaloch, lebo kazdy sperk sa ma cistit inak.Odpoveď na príspevok od kiarra55:
@hannaha040 zvykla som kedysi len ked boli zajden… @kiarra55 A neviem si to inak dat takto aj v zlatnictve vycistit? Ci to som uplne mimo a to sa vobec nerobi? 😅Odpoveď na príspevok od hannaha040:
@jajuska889 a da sa to nejak obnovit potom, ked s… @hannaha040 tak nic nie je vecne a nekonecne 😅 ale spravnou starostlivostou vies zivotnost predlzit aj o niekolko rokov 🙂Odpoveď na príspevok od tynnla:
@noravana Mozno detom take stacia na chvilu, nie?… @tynnla hej pre deti mozno nieco taketo, teda konkretne pre tie deti co ich dlho nic nebavi 😃 my sme dcerke ale kupovali naramok pandora a je zan velmi rada, hlavne preto ze mas fakt velky vyber tych koralok a tak si dokaze vybrat podla toho co aktualne preferuje.Odpoveď na príspevok od adeline11:
Ahojte, na bazári som našla nejaké Pandora šperky… @adeline11 Myslim si ze ta tu nebude nikto hejtovat. Je to uplne normalne, ze si covek zhana aj lacnejsie alebo cenovo dostupnejsie verzie. Tiez som uz premyslala nad touto cestou vyberu, to nie je ziadna hanba. Clovek si rozmysli kam da ake peniaze 🙂Odpoveď na príspevok od adeline11:
Ahojte, na bazári som našla nejaké Pandora šperky… @adeline11 Hmm, to by aj mna zaujimalo. Mozno nejaky certifikat? Take sperky podla mna musia mat nieco podobne. @kajuska556 Je to normalne, ale ludia su ozaj vselijaki. Mam znamu, ktora sa na ludi, ktori nakupuju v sekacoch a bazaroch pozera s odporom 😅Odpoveď na príspevok od tynnla:
@kiarra55 A neviem si to inak dat takto aj v zlat… @tynnla myslim ze to este niekde robia, ale nemas istotu kolko za to vypytaju a kedy ti to vratia. neviem ci sa to robi ze na pockanie. a za dalsie je to uplne jednoducha vec, ktoru zvladnes aj sama :) a co ma este napada ze nemozes napriklad pandoru cistit hocicim. @adeline11 zalezi od toho kde nakupujes, no myslim si ze pokial si v overenej predajni alebo eshope tak by si mala automaticky k takemuto sperku dostat aj certifikat pravosti. nejdem ta za to hejtovat ani nic, no myslim si ze pokial kupujes z bazaru tak tam moc certifikatov a zaruceni kvality a originality necakaj :DOdpoveď na príspevok od kiarra55:
@tynnla myslim ze to este niekde robia, ale nemas… @kiarra55 ale tak myslim si, ze aj tam vedia k tovaru prilozit vsetko potrebne, pokial su to ozaj originaly. niektori predavajuci su spolahlivi, nie kazdy je tam podvodnik 😉 este sa vratim k tej pandore - to, ze ju nemozes vycistit hocicim, mi pride celkom ako nevyhoda trochu 😁 tipujem, ze aj tie veci potrebne na cistenie su dost drahe ako vlastne aj samotne sperky.