Odpoveď na príspevok od cacianka:
pozrime sa na to z pohľadu cirkvi/viery. Mala som… @cacianka Nie nemám v ňom istotu. Je ZŤP, má problém s ktorým nemôže robiť hocičo, ale apôsob akým sa snaží získať peniaze sa mi nepáči. Podať občas zapas, športku, kupiť žreb OK, no nie za posledne peniaze. Avšak on spravil a aj sa chysta spraviť ešte väčšiu hlúposť. Je tomu asi mesiac čo do podvodného kasína vložil celú výplatu asi 400 eur. Zaregistroval sa tam, dostal zdarma vklad, zazračne vyhraval a nahral asi 50 000. Samozrejme výber bol možný až po overení, nie občiansky ..ale peňažný vklad. Chceli od neho najprv 50, potom viac a viac a on daval až dao všetko. Aj to bolo málo..teraz ho blokli, nema ani peniaze ani výhru. Upozorňovala som ho na to, tak on si riziko uvedomoval, ale peniaze potrebuje. Vraj sa rozhodol a hotovo. Dopadlo to presne tak ako som mu vravela, do neba volajuci podvod. Kto normálny uverí tomu, že sa treba overiť fin.vkladom 😮 A najnovšie si ide zobrať pôžičku z nejakeh podivvej firmy asi 500 eur, ktore chce vraziť do softvéra, ten mu bude denne generovať peniaze. Nechápe, že je to ďalšia somarina.... 🤨 a moje slová nemajú zmysel. O kamaratovi ktorému to spomínal povedal, že všetko spocbybnuje, len preto lebo ho upozornil že môže isť o podvod. Stále mi opakuje ako ma ľúbi, že mam svoje rozhodnutie poriadne zvážiť, aby som potom neľutovala, že som sa vzdala vzťahu. Vraj koľko sme toho zažili za 8 mesiacov, bola by to škoda len tak zahodiť. V každom vzťahu su problémy a su na to aby vzťah posilnili. Teraz je naš vzťah vraj v mojich rukách, on spravil pre záchranu všetko. Zmení sa a dokáže mi že si ma zaslúži. Vraj som sa seba prísna ( nechápem ako to myslel). Najskôr asi tak že aa cez to neviem preniesť. Nie neviem, dať mu tretiu šancu?? Veď aj ja mam svoju hrdosť a svoje hranice. Nedokažem byť vo vzťahu s niekym, kto povie, ze na mňa nebude tlačiť a robí to hneď o 10 minút. Zo žiarlivisťou by nikdy neprestal, možno by sa chviľku ovládal a potom by to cele buchlo. Keď sa ma chce dotknuť, nechcem..tak vraj reagujem tak akoby som sa ho bala. Nie nebojím, ale nestojím už o dotyk človeka, ktorý ma taký nazor aky ma. Že znasilnena žena je fuj, tehotnú ma pošle na potrat lebo decko neni jeho. Dlho som sa toto všetko snažila ignorovať. Ten jeho výstup, ktorý spravil len preto, že som vystupila na zlej zastávke mi otvoril oči. Ja som toho toľko tolerovala a on sa zachova ako hulvát. Stači...Odpoveď na príspevok od angelika14:
@jajuska889 Nie nemáme deti, ani spolu nebývame. … @angelika14 joj moja, tak to ked ani deti ani spolu nebyvate tak nerozumiem potom preco zotrvavat? Chlapov je na svete dost a ja napriklad som si povedala ze keby uz aj tak radsej ostanem sama so psom a mackou 😄Odpoveď na príspevok od angelika14:
@cacianka Nie nemám v ňom istotu. Je ZŤP, má prob… @angelika14 ja som bola mladá, hlúpa, a ke´dže pred 35 rokmi neboli také možnosti internetu a poradenstva pre ženy ako máme tu a teraz, tak som dávala šance do aleluja. Nemal mi kto poradiť, podporiť, že takto sprvány vzťsh nefunguje, stále ustupovať, tolerovať, jeho prístup a prejavy. tiež nemohol a nechcel pracovať tak, že zoberie hocičo, len aby mal za čo kúpiť jesť a zaplatil si strechu nad hlavou. On čakal na lepšiu prácu, vysoký plat, slobodu vedúceho pracovníka, behať po svete a tváriť sa ako veľký šéf, mačo na entú. Len to preod mnou vždy nejako zaobalil, že ja som tá úžasná, že mi všetko vráti, že ako nám bude super tuper ked mu vyjdú kšefty. Že mu kamoš ponúkol o polroka voľný apartmán v paríži, že pôjdeme na 10 dní, iný kamoš má chatu niekd pri Strečne, pojdeme do prírody ked sa dostaneme na rad. manipuloval ma ako ten tvoj, že je v mojich rukách náš osud, ked ona ma tak miiiiluje. Bodaj by nemiloval, ked ja som zarábala, aby mal strechu nad hlavou a kde si umyť lenivú riť, mal sa kde najesť, vyspať, mal mu kto oprať a j fusekle kúpiť. Vždy do tých výletov niečo prišlo, že sa kamoši pomýlili a našu rezerváciu pozabudli, tak pojdeme na jar. alebo že musel odcestovať k rodine, alebo išiel služobne do zahraničia, tak počkáme ked sa ozve. (Vtedy ešte bolo veeeeľmi málo mobilov a drahé volalnia) Vemi dlho mi trvalo precitnúť, "pomohli" až upomienky, ktoré najprv schovával ale potrom sa prevalili, odpojená pevná linka lebo nemal peniaze na zaplatenie, ked fungovala naháňali ho exekútori, policajti, kamaráti ktorým dlžil a pýtali odo mňa. policajti v civile aj uniforme pravidelne zvonili a hľadali ho. prevalilo sa že, kvôli peniazom, pôžičkám, dlhom klamal, podal falošnú svedeckú výpoveď, dokonca pomáhal pri podvode s poštárom a doručovaním dôchodkov. Lebo nemal koruny, nemal z čoho jesť, žiť. Oklamal moju rodinu, kamarátky, napožičiaval si peniaze - že ma chce prekvapiť a kúpiť auto, aby sme mohli cestovať k rodičom, že chce kúpiť zájazd lebo si zaslúžim, ale ešte mu nevyplatili výplatu, prémie za obchody a dividendy, že hned obratom vráti. Mne aj susede klamal že už robá na Morave, že bude mať super plat. Všetko utajoval, ale prasklo to. Tak ma to konečne prebralo, jedna pani mi napísala návrh na rozvod a rozdelenie BSM počas manželstva. To prebehlo rýchlo, mladý sudca, nové pravidlá. Ale rozvod sa ťahal 4 roky, tak vtedy sa prevalili jeho podvody a klamstvá. K tomu ID - aj môj súčasný partner s ktorým sme spolu 20 rokov, oveš´ľa viac a lepšie, má zdravotné obmedzenia. úrazy ramena -operácia, úrazy kolien - operácia, ale pracuje , našiel si prácu ktorú zvláda v ppohode. Na svoj stav a vek zarobí slušne na život, na všetkyx svoje potreby a nežgrloší ani na mne. Uživí aj dcéru na VŠ. Pracuje na smeny, na každú kus dochádza, nachodí sa, ale vykonáva prácu rád a poriadne, nepotrebuje blázniť s lósmi, kasínami, podvodnými vkladmi, nemusí ho živiť matka, ortec ani ja. nemá ani nejaké top vzdelqnie, či profesiu, ale žije slušne, poctivo. Ked mám ja zdravotné problémy tak sa postará (aj inokedy), pomáha mojej mame o dosť viac ako svojej, nespráva sa ani nehovorí o iných ľu´doch fuj, ani na potraty nikoho neposiela. Chápem že ťa aj dotyk odpudzuje, veď si nemáš na ňom čo vážiť, veľmi dobre to poznám, od nechutného protivného človeka je to nepríjemné a nežiadúce. A že 8 mesiacov ?! no koľko ste toho spolu zažili ? že si ho opatrila a dala mu najesť ? lebo on si presral svoje peniaze a hladoval ?! Toto je tak závadny kus človeka, že až. Takýto len pricucne na ženu, ťahá ju dole, ako trestanecká guľa na nohe, ale žiarlivosťou ešte aj na hrudi a psychike je záťažou ako sviňa. On nebde oporou tebe ani inej žene, on je prepnutý skrachovanec, takého si nezaslúži ani posledná chudera.Odpoveď na príspevok od cacianka:
@angelika14 ja som bola mladá, hlúpa, a ke´dže pr… @cacianka Vidím, že ste si prežili svoje trápenie, obdivujem Vás, že ste to zvládali a aj zvládli nakoniec. Ja som asi slaboch.. Rozišla som sa s nim po necelých deviatich mesiacoch a myslela som si, že budem mať pokoj, no mýlila som sa. On chcel ešte šancu, vraj skúsme mesiac, dva, keď nam to nebude klapať, kľudne to ukončime. No ja som už nechcela dávať ďalšiu šancu. Presviedčal ma asi dve hodiny na stretnuti, že ho všetko trápi, ľutuje to, že sa zmení. Že vie, že mi ublížil, ľúbi ma a nedokáže bezo mňa žiť. Vraj nezahodíme toľko pekného. Že cez problémy sa treba preniesť a nie od nich utekať, že také veci sa bežne stávajú, že Boh to takto chcel, aby nam posilnil vzťah atď.. No ja som to razne utla že nechcem. Lenže on chce ostať kamarát a chce sa občas stretnúť. Má nádej, že o pár mesiacov sa dáme znova dokopy. Stretávame sa na brigáde pár krát do mesiaca, ja so popri práci ešte privyrábam. A on do mňa stále husti a robí všetko preto, aby som mala výčitky svedomia z toho, že som to ukončila. Vraj som mu mala dať šancu, že vie, že už druhu či tretiu, ale vraj si ju zaslúžil, už keď tak bojoval o náš vzťah. Ina žena by sa cez to možno preniesla. Lebo vie že spravil chybu, ale zas nič tak strašne sa nestalo, aby som to tak utla.Že som si to priliš vzala. Že šak ma nezbil. Vraj keby som prijala Boha do svojho života, dokazala by som sa cez to prekusnuť a vo vzťahu pokračovať. Že sa mam začať modliť a sama uvidím čo to so mnou spraví. On ide Boha spomínať..ozaj nechápem. A keď sme sa prvýkrat po rozchode videli, tak mi povedal že uvažoval nad tym že ku mne bude chladný, ale on je vraj taka povaha čo sa nedokaže dlho hnevať..on na mňa hej sa ma hnevať ?? ☹ A prečo sa s nim aspoň normalne nabavím aspoň ako kamaratka, že už ho asi neľúbim, inak by som nebola taka chladna. Na fb uverejnil citat v zmysle že Raz oľutujem, že som sa vzdala kluka čo ma nechcel pre telo ako ostatní chlapi...Stale mi hra na city, snaži sa vo mne vyvolat vyčitky svedomia že som sa ja nepokusila zachraniť vzťah. Pozera na mňa so psimi očami aky je on nešťastny a ja som ta bezcitná.