Kedy je čas na zásnuby?

Ahojty kočky. Chcem sa Vás opýtať, po akej dobe Vás Váš drahý požiadal o ruku?? Ja už som raz zasnúbená bola, ale no...alkohol je sviňa. Teraz sme s priateľom rok a pol a mne už z toho začína šibať. On sa do rodinného života nijak nehrnie. Má krsňa a to mu stačí, svadba je preňho len papier. Je to môj najdlhšie trvajúci oficiálny vzťah,vážne ho ľúbim, žiadna pubertiacka láska ani nič podobné a po predošlých skúsenostiach mám asi aj strach, a nechcem oňho prísť. + k tomu nátlaky z rodiny, kamarátky sa mi vydávajú každú chvíľu, mladšie známe už kočíkujú....fakt mi z toho haraší. Stále krsňaťu nakupuje veci a minule sme boli nakupovať hračky v obrovskom obchode s hračkami a detskými a kojeneckými doplnkami a všetkými tými prkotinkami pre deti rôzneho veku. V tomto mojom citovom rozpoložení si asi viete predstaviť ako to vyzerá keď balím doma veci a ako to vyzeralo v obchoďáku :-N Čo mám robit? Určite nemôžem naňho robiť nátlaky, ani mu všemožne naznačovať, on nie je ten typ.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@zuzulka86 Ahoj, pozri tuto temu :-) : http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/p...
Odpovedať
@sannussi diky, len tam vsetky pisu kedy sa to stalo. a ja asi potrebujem trosku podporit a poradit ako sa nezblaznit z toho cakania ked sa uz citim pripravena :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulka86 tak skus tam napisat presne to, co si napisala sem, predsa len je to taka otvorenejsia tema a castejsie tam nevesticky pisu, cize ti skor odpisu a poradia. :-)
Odpovedať
@sannussi no skusim, diky ece raz :*
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulka86 rado sa stalo :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@zuzulka86 Chlapom to bohužial niekedy dlhšie trvá....ja som s tým mojím 6,5 roka a nemá sa k ničomu...a to som skončila škola, máme vlastné bývanie, obaja máme prácu a bývame spolu rok...a stále nič:-((
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulka86 ja som s byvalym priatelom bola pat rokov a ani za ten cas sa k nicomu nemal... nakoniec sme sa rozisli, asi to tak proste malo byt lebo potom ked uz konecne vsetko ako tak prebolelo som stretla uzasneho chlapa, ktory ma poziadal o ruku po desiatich mesiacoch vztahu :) a ked sa budeme brat, tak budeme spolu nieco malo cez rok a pol.
Odpovedať
@zuzulka86 skoda, ze je to pre neho len papier a nie sviatost... ty chodis do kostola, nie? skus taku vetu, ze nechces zit nadivoko, a spovedat sa z toho stale. Alebo ze ty si romanticka a nie moderna zena, samostatna, uzivat si, ze by sa ti pacilo, keby ta ochranoval, mozno to v nom vzbudi take to muzske ego.. alebo, ze sa nechces vydavat preto, lebo musis (kebyze si tehotna), ale preto lebo chcete :-) a ze sa ti pacia krasne mlade nevesty, nie s vraskami a sedivymi vlasmi :-) ale taram vsak ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nechápem ako vydržíte s takými chlapmi, ktorí si nevedia uvedomiť, čo to pre nás ženy znamená a ktorí absolútne nemyslia na budúcnosť...svadba nie je iba o papieri...mňa požiadal o ruku cca po roku chodenia...potom sa hráte na silné, že Vám to nevadí a nechýba a potom plačete, že prečo Vás nepožiada. Chlap, ktorý po toľkých rokoch nevie požiadať ženu o ruku je buď sebec alebo sa pred ním hráte, že o nič také nestojíte...
Odpovedať
@gemini255 niee kdeze. som mu presne to iste povedala :-D do kostola ako takeho uz nechodim, farari uz nie su to co byvali. ale v dusi veriaca som, nie fanaticky, ale som :-) vravela som mu, ze kazda zena tuzi byt aspon raz v zivote kralovsky krasna a obdivovana, aspon raz chce mat na sebe nadherne saty a zapamatat si ten pohlad milovaneho cloveka a ja nie som ina. Nechcem ho do nicoho nutit, ale vzdy som chcela babo az po svadbe a pred 30tkou, ze som vzdy tuzila byt srdcom aj dusou oddana 1 cloveku a pre mna je on tym clovekom a nehanbim sa za to. svadba ni je len papier, aj ked sa mnohe veci po uradnej stranke zlepsia. pre mna je svadba symbol lasky,vernosti a ochrany. po svadbe uz je zivot o spolocnych krokoch, uz viac nebudeme ja a on, uz budeme my. on bude muz a ja zena, casom budeme rodicia a vzdy tu budeme jeden pre druheho a ja uz sa nebudem citit stratena a slaba lebo budem mat pri sebe chlapa, kotry ma ochrani. no a potom som sa k nemu pritulila a ked ma oblapil tymi svojimi ruciskami, tak som mu povedala, ze milujem ten pocit istoty a bezpecia ked sa mu ja taky krpec, stracam v naruci.
Odpovedať
@gemini255 Aaaale to uz je jedno teraz, datum uz mame, len som zvedava ako ma poziada oficialne :-)
Odpovedať
@silvi87 @zuzulka86 no ja som si pockala skoro 5 rokov, pretoze sme boli na VS a kym skoncime a nieco nasetrime, jeho rodicia so svadbou nesuhlasili, takze si uz asi zvykli alebo neviem, uz ma to nezaujima a trosku sme dospeli :-) nechcela by som sa vydavat v 22 rokoch :-) takto je to akurat, presne ako ma byt. Predtym som sa chcela s byvalym strasne brat, ale sa z neho po 2 rokoch vyklul chlap nepouzitelny pre rodinu deti a veci s tym suvisiace, takze lepsie trosku pockat. Chlapa sa do toho neda donutit, skorej len naznaky, aby mal pocit, ze na to prisiel sam :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzulka86 pekne si to napisala... ja som to tu uz pisala, moj sa odhodlal, ked mal mensiu nehodu na aute, a volal mi roztrasenym hlasom nech pridem hned cez celu prahu za nim, s mokrymi vlasmi zo sprchy som letela o 20hod za nim, mala som uz hororve scenare, on uz chcel nech som pri nom, potom mi stale vravel, ze keby bolo horsie, v bezvedomi, kto by mi volal? a zrazu po mesiaci 9.10.2011 to prislo :-) muselo mu to dojst samemu
Odpovedať
@gemini255 My sme sa s byvalym zasnubili po 5mesiacoch a do 3tyzdnov na to bol koniec. Poznali sme sa 3r no to ako sa zmenil bolo az uzasne- v zlom zmysle. Neviem, no tak ako sa rokmi vsetko posuva, tiez by som sa nevydavala ako teenka alebo v 22-23r. Nase mamky sa brali v 18- 19tich rokoch, no ked sa dnes pozriem na 18-19r baby....to su este deti naivne, hlupucke, rozmaznane. Cest vynimkam, no tych je zalostne malo. A ked takyto parik zahlasi, ze sa miluju a chcu sa vziat, som skepticka a je mi z toho akurat do smiechu. Ledva to dokonci SS, prd vedia o zivote, uplatnenie nemaju ziadne a uz si myslia, ze su schopni zit ako dospelaci a este vo dvojici so vsetkym co k tomu patri? Zoberu pozicky pre mladych na velkolepu svadbu a potom placu, mama daj mi peniaze. Absolutna nezodpovednost. Ale ako si zariadia, tak maju. Ja som si do 23r uzivala zivot, chodila kam sa mi zachcelo, s kym a kedy. Dlhy som si nerobila, ked som nieco chcela najprv som si zarobila.Bola som nezavisla telom aj dusou a nelutujem. Vyskusala som si co ma lakalo, vyburila hormony a teraz nadisiel cas sa usadit. Uz som vybujacena, extremy ma nelakaju, nasla som chlapa ktory mi vyhovuje po fyzickych aj emocionalych strankach, mame rovnake predstavy do buducnosti, rovnake nazory na zakladne potreby a uz aj datum svadby a po nej hned pride babo. Predtym pri tejto konverzacii len cusal a odpovedou bolo: uvidime, dorbcek,hej?. teraz s tym uz pride sam. v septembri ide so mnou obzerat salu, pytat sa do kostola, ....sam od seba z nicoho nic prejavuje zaujem. vcera dokonca uz bez debaty zapojil do najblizsich 2r babo. Stastna som ako blcha,nic viac si priat nemozem. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gemini255 samozrejme, že keď študujete, nie je prečo sa hrnúť do svadby. Mimochodom, my už pár rokov pracujeme, nemáme ani 20 :-) Myslím prípady, keď majú obaja prácu, majú po škole a pod. Ale poznám aj baby, čo sa vydávali aj počas Vš.
Odpovedať
@zuzulka86 no vidis, vsetko bude , len my zeny sme niekedy netrpezlive ;-) nechaj to na nom, este ta prekvapi
Odpovedať
@zuzulka86 myslim si ze najvacsia chyba zien je ta ze sa s chlapmi nedokazu porozpravat ako s kamaratkami...proste mu povedz co citis ake mas pocity atd a nechaj to na neho ako sa rozhodne...pokial on nebude vediet co chces tak ako ma rozmyslat nad tym ci to chce aj on...osobne si myslim ze rok a pol nie je vobec dlha doba vztahu a nemas sa preco trapit ze ste spolu uz pomerne dlho a nezasnubeni atd...viem ze dlzka chodenia sa meni narastajucimi rokmi ale nemyslim si ze si stara aby si sa hrnula co najskor do zasnub, svadby atd...ale ked to takto citis ze by si chela rodinu tak mu to musis povedat a porozpravat sa s nim...mlcanim sa nidky nic nevyriesi...
Odpovedať
@puffu tak temu som otvorila pred rokom a situacia sa uz dost zmenila odvtedy :-) my sme sa vzdy rozpravali aj ked o niecom sa hovorilo tazsie. a po krize,ktoru sme mali sa on dost zmenil, uvedomil sa co chce a tak aj kroky nasej buducnosti nabrali rychlejsi spad :-D
Odpovedať
@silvi87 nemáte ani 20 ? :-D klameš v téme alebo v profile ? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@nalla trapka chýba tam nemáme ani 20, ktovie kde by sme tak asi pracovali, ale logika, že ?
Odpovedať
@silvi87 ako krásne sa vieš vymotať aj z takejto trápnej situácie :-D :-D :-D strašne ma toto pobavilo... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@nalla nechápem, čo je trápne na tom, že som tam nenapísala slovíčko ani. Vtedy som tam chcela gemini napísať a že nemáme ani 20, tým som chcela vyjadriť, že máme viac rokov. Pracujem presne od 1.08.2006 ak by ťa to zaujímalo, ale neviem, prečo by som ti to mala vysvetlovať, ja mám na svadbu našetrené a nehrnula by som sa do nej, keby študujem alebo keby nemáme financie alebo kde bývať. Ale samozrejme že chuderka napadne teraz každé jedno moje napísané slovo.
Odpovedať
@silvi87 šikovná si :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nalla vieš je mi úplne jedno, či mi ty veríš alebo nie...mám 25 a pracujem od skončenia strednej.Napádať niekoho za preklep, to už je aké prízemné a že ja do každého rýpem.Ale urážať sa nenechám, tak už buď taká láskavá a neznižuj sa k tomu. Očividne už nevieš čo by si napísala. Múdrejší ustúpi, hlúpejší zostane. Kicsi ribanc toľko k tebe :-)
Odpovedať
@silvi87 ty čo rozprávaš ??? :-D napísala som "šikovná si", vidíš tam snáď čosi iné ??? tebe človek fakt neulahodí :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@silvi87 podľa mňa každá túži po svadbe, nie? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@deniska_petko určite áno :-) ja len že by som do toho asi nešla bez peniažkov, lebo všetko si platíme sami. A po svadbe túžim od malička, to je jasné :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@silvi87 veď to je jasné, že nepôjdeš do svadby, keď nemáš ani fuk :) my máme už tiež dva roky vlastný byt, prácu. Musím však povedať, že nám prispeli aj rodičia...
Odpovedať
Zeny, zasnuby 4.9.2012 na Ciernom Vahu vo vyske 1160m.n.m. a svadba do leta 2013. Dockala som sa :-D Ktora z Vas bude dalsia??
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulka86 gratulujem k zásnubám ;-) vidíš každá sa raz dočká len to chce ten správny čas ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?