Ako postupovať pri anulácii cirkevného manželstva?

Ja by som potrebovala poradiť s problémom anulácia manželstva.Som rozvedená už 6rokov ale chcela by som aby to bolo aj cirkevné.Príde mi to stupídne aby cirkev takto odpísala rozvedených ľudí.
Odpovedať
Z mojich skusenosti ( od znamych ! ) nieje take lahke cirkvene sa rozviest. Zalezi aj od toho, na koho sa obratis a samozrejme aky je dovod rozvodu. A stupidnym by som to nenazvala, pretoze cirkver nedovoli kolko krat kto chce prisahat pred Bohom :) Tiez by si niekomu neverila ked ti raz nieco prisaha, nedodrzi to ale chce prisahat znova.
Odpovedať
Ak máš dôvod na to, aby cirkevne bol neplatný sobáš, napríklad utajený zdravotný stav, alebo čokoľvek čo bolo zamlčané pre manželstvom, tak by si mala uspieť. Cirkev nie je nič povinná, to je hádam každému jasné. Nerozumiem o čo niekomu ide, že cirkev musí sobášiť v kostole, lebo je to romantické a aj rozviezť musí, lebo sa mi manželstvo nepáči. Ja niekedy fakt nechápem. Zrejme tak ako Ti bol zbytočný sobáš v kostole, tak Ti je aj tento rozvod teraz zbytočný.
Odpovedať
Treba si ale uvedomiť, že anulácia manželstva sa nerovná rozvodu. Pri anulácii sa na manželstvo hľadí ako na neplatné od jeho začiatku, a len na základe dôvodov, ktoré sú uvedené v Kódexe 1983, je ich 12. .
Odpovedať
to je najlepšie riešiť s duchovným vo vašej farnosti.. musí to ísť pred cirkevný súd, ktorý rozhodne.. anulácia, ako vyššie napísali, nie je rozvod, je to vyhlásenie o neplatnosti manželstva.. a jedným z dôvodov môže byť aj to, že si pri vstupe do manželstva jeden z partnerov plne neuvedomoval, že ide o celoživotný záväzok.. a nedávno som dokonca čítala, že pápež František celý tento proces dokonca uľahčil už..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Robia s tým caviky a keď som čítala,čo všetko ešte nie je dôvod na anuláciu tak som sa musela smiať.Celé je to choré .Doslova tým nútia ľudí klamať len aby dosiahli platnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
pokial viem tak to musi byt naozaj vazny dovod nato aby vam anulovali sobas, je to trosku chore ale s tym asi mi nic neurobime
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bola rozvedena a teraz sa idem vydavat v kostole ,ale u evanjelikou priatel je evanjelik aj dcérku sme tam dali pokrstiit .My sme museli napísat žiadost zvolenskému biskupovi ,aby nám povolil sobáš v kostole a povolil .Ja som ani na ich vieru nemusela prestupovat .Priatel chcel mat strašne svadbu v kostole ,že je to krajšie ,ako na urade ;-) ;-) ;-) aj svadobné šaty chcel,aby som mala ,tak mu to splnim . :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja si v prvom rade myslím, že manželstvo uzatvorené pred Bohom sa uzatvára ako sviatosť - a tým pádom sa prijíma na celý život... nemá to byť o tom, že sa mi to teraz prestane páčiť, tak sa idem rozvádzať... nechcem tým povedať, že treba ostávať pri tyranovi, alebo alkoholikovi alebo pri niekom, kto sa v priebehu času otočil o 180° a je z neho celkom iný človek... treba si však uvedomiť, že v kostole sa nevydám dovtedy, kým si nie som načisto istá tým, že toto chcem po celý zvyšok života - a budem sa vedieť vysporiadať aj s tým, ak sa vekom budeme obaja meniť... nebudem sa chcieť predsa vydávať v kostole a prisahať pred Bohom, ak viem, že je to relatívne... ak sme pri vyjadreniach pápeža Františka - v jednom rozhovore povedal, že mladí ľudia dnešné vzťahy vnímajú ako provizórne, že žijeme kultúru provizória - hoci práve LÁSKA by mala byť jedinou ABSOLÚTNOU hodnotou, ktorá má byť nemenná v celom živote :) myslím, že keby sa ľudia vedeli viac obetovať pre toho druhého a menej byť egoistický, tak tie rozvody by nemuseli byť také časté... a cirkevný rozvod, resp. anulovanie manželstva - tak na to by bol z mojej strany nutný úplne nejaký extrémne vyhranený dôvod, ako to, že sa mi už manželstvo prestalo páčiť... a teraz ma tu nerozneste, že mám stredoveké názory - ja som len mala krásny príklad v celoživotnom manželstve mojich starých rodičov (to bola taká tá absolútna láska - hoci si jeden na druhého občas pofrflali, aj tak urobili všetko pre to, aby bol ten druhý šťastný a spokojný - nehľadiac pri tom v prvom rade na seba, ale na šťastie toho druhého) - pretože mať najskôr Boha, potom manžela, deti a až potom seba - tak to je to, čomu sa chcem podľa ich príkladu naučiť :) (verím, že môj manžel to bude takto so mnou zdieľať) :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?