Chýba mi zábava. Je normálne ísť na disko bez manžela?

Ahojte žienky, mamičky....chcela by som sa opýtať, či niekoho trápi podobný problém ako ja. Hlavne chcem osloviť žienky, ktoré sa vydávali tak ako ja - dosť skoro (ja som mala čerstvých 20rôčkov, teraz budem mať o 2 mesiace 23). Vydávala som sa hlavne kvôli tomu, že sme čakali drobčeka. Bolo to v podstate po 3mesiacoch chodenia. Vtedy som študovala na VŠ v 1.ročníku a môj život bol len o zábave. Bola som mimo domov, ďaleko od svojich konzervatívnych rodičov, a tak som si užívala každú chvíľu. 4x týždenne sme chodili tancovať, proste všetko sa točilo okolo zábavy, chlapcov, diskoték, alkoholu apod. Možno povedať, že som žila extrémne. Po svadbe však nastal ďalší extrém. Za 3 roky manželstva som bola tancovať 2x, čo je pre mňa niečo strašné. Ja som typ človeka, čo nemôže len tak sedieť doma - ja potrebujem stále nejakú akciu - potrebujem sa zabávať, potrebujem cestovať, skúšať stále nové veci (napr. skoky padákom, rôzne adrenalínové veci) - proste potrebujem žiť naplno. Od kedy som vydatá, na toto všetko som stratila nárok. Mám 2ročného chlapčeka, ktorého milujem, s manželom máme relatívne pekný vzťah - no nie som šťastná. To že som celé dni doma, ma vnútorne rozožiera. NOrmálne dostávam nejaké depresie, cítim sa strašne nešťastná. Pred pár týždňami som štátnicovala - dovtedy to bolo ešte v pohode. Celý svoj voľný čas som vypĺňala učením, teraz sa však nudím, niečo by som podnikala, no nemôžem. Navyše môj manžel by na diskotéky ani so mnou nešiel, proste niečo také ho nebaví. On má rád rôzne oslavy, výlety v kruhu širokej rodiny (svokrovci, švagrinky z oboch strán...). :-|Preto som rozmýšľala, že kvôli môjmu psychickému zdraviu by som si mohla tak raz mesačne vyraziť s kamoškami (bez drahého) niekde zatancovať. Trošku sa proste odreagovať od toho neustáleho stereotypu, ktorý už fakt nezvládam. Ale čo myslíte je to normálne, keď ide vydatá žena na disko bez manžela???Ja sama som raz takto bola a cítila som sa trošku previnilo, i keď samozrejme som bola len tancovať. V mojom okolí je na mňa vyvíjaný akoby najaký neviditeľný tlak, ktorý mi dáva najavo, že vydaté ženy sa musia správať "slušne". Starať sa o manžela, o dieťa, o domácnosť....Ale ja takto proste žiť nedokážem. Potrebujem k životu viac - navyše budem mať len 23 rokov. Budem vďačná za každý príspevok, za každý váš názor....ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj nevidim nic hrozne aj ked by si isla viac x do mesiaca na disko,ked vies si stanovit odkial pokial a kym si z manzelom na 100percent verite,ze nespravis nejaku hlupost.viem ako sa citis,ja som sa vydavala v skoro 30tke,ale tieto zury som uz mala za sebou(pracovala som v rodinnom bare)a teraz som rada,ze mam kludne obdobie a super rodinku a tie zabavky mi vobec nechybaju.pohovor si o tom z manzelom a na ostatnych neber ohlad,ak stym manzel suhlasi.to len moj nazor.vela stastia.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj tak ja som sa vydvaal tiez v 20ke, ale necitim ziadne zmeny v mojom zivote..nie ze by som zabavu vyhladavala alebo potrebovala, uzila som si toho dost v mladsom veku ale niekedy ist niekam sadnut naozaj nie je naskodu.. manzel je velmi tolerantny a ked niekam chcem ist tak proste idem..ale vecsinou chodime spolu kedze sa dost o novu hudbu zaujimame (manzel byvaly DJ) takze to problem nie je.. ked robil nocne stalo sa ze sme sa s kamaratmi zbalili a isli sa zabavit..a bolo to v pohode.. je normalne ze potrebujes vypnut a trosku si "oddychnut" od stereotypu ktory mate doma.. ale tak vies.. divim sa ze ked si zila takym zabavnym zivotom, preco si si nedavala pozor pri sexe a hned si otehotnela ked si sama vedela ze si chces este uzivat a zabavat sa... neviem...ako pise mirka, skus si o tom s manzelom pohovorit, povedz mu ze ti to obcas chyba a aspon raz dvakrat do mesiaca potrebujes vypnut, a ked jednioducho s tebou nechce nikam chodit povedz ze pojdes s kamoskami..a ked mate super vztah a ste si sebou 100% isty, nemal by v tom byt problem
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj teerinka súhlas s babami, pokecaj o tom s drahým, nemala by si sa obmedzovať, keď ti to chýba a súhlas s nely, čo sa sexu týka, ale zas na druhej strane.....ono sa ľahko hovorí že? ;-)
Odpovedať
ahojko, no s tym sexom - vtedy som to brala úplne inak. V podstate som po dieťatku túžila, drahý tiež nebol proti - tak sme to nejak neriešili, buď sa to stane alebo nie. Vtedy som si myslela, že som "vybujačena" :-D dosť. No teraz to vnimam uplne inak. Asi som sa trošičku sekla..... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
neber to tragicky, keď už mimi prišlo, je pekné keď sa oň staráte. Ale človek potrebuje raz za čas "vypustiť paru" že? ;-)
Odpovedať
dakujem za názory.... :-) Nelynka - a vy ste sa brali z lásky???necakali ste drobceka??? matkajo - presne tak. Ved naposledy sme boli niekde sadnuť ešte v roku 2008 ]-( . Teraz som manžela nahovorila, že nech ideme zajtra niekde sadnúť = OSLÁvIŤ ŠTÁTNICE. Tak súhlasil, no uvidíme čo z toho bude. Inak aby to tak nevypadalo, ja svojich dvoch "chlapov" zbožňujem, no keby sa to všetko dalo vrátiť späť všetko by som to posunula aspoň o 5 rokov dopredu. Ale obávam sa, že aj tak by som tieto pocity mala. Ja som proste ten typ človeka.... ;-)
Odpovedať
urcite sa manzelom porozpravaj, vobec nie je nenormalne, ked chces ist niekam ako pises, ze raz za mesiac. Je to dolezite, aj ked vydata zena a matka, zena potrebuje trosku vypadnut s kamoskami a odreagovat sa. Nie je to o tom, ze by si bola "nevybujacena", ale o tom, ze kazdy clovek obcas potrebuje nejaku malicku zmenu na narusenie stereotypu. Reci okoli asi nevsimaj, je to tazke viem, ked pocuvam napriklad moju babku, ako na adresu mojej seternice poznamenala, ze naco ma kamosky, ma predsa s deckom sediet doma. To ked si dve komosky z pieskoviska doviedla na navstevu domov... takze to je len generacny nazor. Nenechaj sa odradit.
Odpovedať
teerinka trosku ma zarazila veta: odkedy som vydata, na toto vsetko som stratila narok. preco by si ho mala stratit? kto to tvrdi? ved aj vydata zena a matka sa moze ist zabavit, ved nerobi nic zle. pozeram, ze si z okresu Cadca, mozno to je tym krajom, ze nieco take ako vyhodit si z kopytka je pre vydatu zenu tabu, lebo by ju susedy poohovarali.
Odpovedať
ciatko - s tym mojim bydliskom mas aj pravdu. Ja som v podstate z malej dedinky, kde sa každý s každým pozná, všetko o každom vie....no takéto veci mi neprekážajú. Ľudia na seba hovoria aj to čo nie je pravda... Skôr ma trápi mamina. Raz som si isla cez den sadnúť s kamarátkou na kofolu - a ta na mna pozerala, ze ci som normálna, ze idem bez muza. Lenze keby som mala chodiť len s ním, tak sa za život nedostanem nikde. On bary, tancovacky, zábavy neznáša. Taktiež neviem ako by to brali svokrovci. Sú to fajn ľudia, máme spolu fakt dobrý vzťah - máme sa navzájom veľmi radi, no neviem ako by to prijali. I keď je pravda, že muž sa im s takými vecami nezveruje. Inak minule som sa bavila so susedkou, či jej syn urobil štátnice. Hovorila, že nie, že má veľa práce - robotu, robia si s priateľkou bývanie, chce ísť aj niekde posedieť. Pritom niečo zatrúsila v tom zmysle, že ja už nepotrebujem chodiť vonku, že už som vydatá. MOžno je to fakt tým prostredím, neviem. A porozprávať sa s manželom - to som skúšala už veľa krát. On to ale akosi nevie pochopiť. On má prácu, chodí na rôzne montáže - denno denne spoznáva nových ľudí. Ani sa nečudujem, že to nevie pochopiť. Inak strasne mi pomohlo, že píšete, že nie je nič nenormálne, keď sa ide zabávať i vydatá žena. Ďakujem
Odpovedať
teri tak to je teda sila:-o ani sa mi verit nechce, ze to tak u vas funguje, ze kofola s kamoskou je chapana ako nieco nenormalne. take zmyslanie ludi asi nezmenis:-S
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, teerinka budem ti drzat moc palce, nech sa ti to podari zmenit :-) ;-) nie je vsetko len o zabehanom stereotype, treba sa obcas aj zabavit a hlavne vypnut :-)
Odpovedať
teerinka, píšeš, že chlapček má 2 roky - predpokladám, že si ešte na materskej. Uvažuješ, že pôjdeš do práce? Jasné, že práca nie je zábava, ale ide o pocit naplnenia, sebarealizácie a tiež spoznania nových ľudí. Podľa mňa by to bolo fajn, veď malý môže chodiť do škôlky. A čo sa týka manžela, určite ty pre neho a pre vašu rodinku robíš veľa, tak by on mal spraviť niečo LEN pre teba a kôli tebe, teda ísť si s tebou niekam vyraziť. NEviem aké sú u vás možnosti, ale možno by pre neho bolo zaujímavé niečo iné ako barová diskotéka - namiesto toho napr. kurz tanca alebo čokoľvek, kde sa dá stretávať s inými ľudmi a pri tom zabávať...
Odpovedať
Článok sa načítava...
alazala - ahoj, do práce ešte nepôjdem. Ešte ma čaká inžinierské štúdium - kvôli dobrým výsledkom som dostala ešte možnosť praxovať v najvýznamnejších firmách v ČR. Možno by som do toho šla...i keď, ešte to treba riadne premyslieť. Určite by to bolo strašne náročné stíhať školu, "prácu" a rodinu - no bolo by to niečo nové a pre mňa možno i ideálne ;-). No uvidíme. My máme s manželom trošku odlišné koníčky - pre neho je na prvom mieste rodina (jeho rodičia a tak) - spoločné výlety, oslavy, gulášovky, chatovačky. Pre mňa v podstate tiež, no skôr v okruhu bližšej rodiny alebo kamarátov. U mna je ale na 1.mieste proste tancovačka - čo on neznáša. SPolu ale chodíme aj do kina, na kafé, na večeru (teda občas). Ja sa však dokonale dokážem odreagovať len na tej diskotéke. Proste si nemôžem pomôcť. Aspon momentálne to strašne potrebujem - potom zas budem mať na niekoľko mesiacov pokoj... :-) x-) Ja som strašná, čo???, :-N
Odpovedať
Teeri, môj názor je, že ak dostaneš dobrú ponuku na prácu, tak sa jej treba chytiť a nepustiť. S rodinou sa to dá zladiť, ale musí byť skvelé zázemie doma - tým myslím hlavne manžel, aby ťa v tom podporoval a tiež ochotné babky sa zídu :-) A na tej tancovačke sa musíte s manželom len dohodnúť, súhlasím s tým, čo niekto písal vyššie, že ak sa o tom dohodneš s ním, tak to , čo si o tom myslí okolie ti môže byť ukradnuté. Držím ti palce! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Teri my sme sa brali z lasky...necakali sme drobceka, uz sme rok aj nieco manzelia a stale ho necakame.. kupili sme si domcek a snazime sa ho dat doporiadku, ale drobcovi sa nebranime..HAK neberiem, takze je to vsetko len o prirode ;-) no neviem, ako po 3mesiacoch sa mi to zdalo prilis skoro mat dieta s niekym koho ani dobre nepoznam, aj ked sme spolu byvali od prveho dna... ciatko ma pravdu, tym ze si sa vydala nestratila si narok, je to hlupost a nepochopim muza ktory s tebou nikam nechce ist a robil by ti sceny ked niekam potrebujes "vypadnut" je to normalne...(teraz nemyslim ze tvoj drahy taky je) teri pises ze pre manzela je prvorada rodina a pre teba porste tancovacka..divim sa ze si si tu rodinu chcela zalozit a vydat sa... pride mi to akoby si chcela kazdy den chodit na tancovacky a cakala ze drahy ta v tom bude podporovat..mad dieta, mas rodinu, tak by ta mala byt na prvom mieste a ist vypnut niekam obcas, ale nie davat na prve miesto zabavu a tanec..to mozes aj v tanecnom kurze :-D a okolie si nevsimaj, co koho do toho ze ty potrebujes obcas vypnut..nic.. pokial byvate u rodicov ci jednych alebo druhych tak bohuzial budes musiet reci obcas znasat ale zase aj mama alebo svokra by mali pochopit ze nie je dobre cele dni sediet doma na riti a kukat na 4steny... :-)
Odpovedať
Nelynka - teraz si ma trošku nepochopila. Pisala som, že na prvom mieste je pre mňa tancovačka - myslela som v rámci zábavy, v rámci odreagovania sa. Chcela som tým povedať, že keby sme sa chceli s manželom zabaviť, odreagovať: On dáva prednosť nejakej zábave s jeho rodinou - čiže rodičmi, sestrami, sesternicami - rozne výlety a oslavy, gulašovky, rozne akcie Ja skôr posedeniu s kamarátmi, prípadne len niečo s ním a so synčekom To som tým myslela. Samozrejme je pre mňa dôležitá rodina a strašne veľa. Manžela i synčeka ľúbim a myslím, že máme fajn vzťah. Taktiež pre mňa veľa znamená vzdelanie a dobrá práca, útulný domov apod. Možno inak, tancovanie, diskotéky dávam na 1.miesto v rámci mojich záľub. Asi tak, dúfam, že sa chápeme. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
teerinka prepac, naozaj som ta nepochopila ale uz chapem ako si to myslela... ;-) no je to prijemne, my si na disku radi zajdeme aj napriek ze ma moj starky uz po 30ke..xixi..ale tha DJ sa nikdy nezaprie :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
to dedinske myslenie je horsie ako mor... neznasam ho.... esteze som z podobneho prostredia davno odisla... jasne, ze sa mozes zabavat a chodit von s kamoskami... clovek musi mat v zivote rovnovahu, neda sa byt len zavreta doma s malym, vsak to je na budku... :-|
Odpovedať
teerinka, ja som vydata rok, babo este nemame, a odkedy som spoznala svojho draheho, tak sa chodime bavit vzdy spolu, aj na discoteky, na festivaly.. Uplne chapem ze sa doma nudis, ak tvojho draheho nebavi tancovat, tak preco neist s kamoskami. Teda ak to manzelovi nebude velmi prekazat.. Ja sa prave tohto bojim, nabuduci rok planujeme splodit babo a predstava ze budem stale doma, je takaa ehm :-S Babo urcite chcem, len sa bojim ze z toho domasdenia budem mat depky. Som spolocenska, nerada som zavreta v byte...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?