Dilema- život s deťmi. Ako zmenil Váš život príchod dieťaťa?

Ahojte nevestičky a čerstvé manželky. Rada by som sa spýtala na Váš názor, respektíve postrehy. Možno potrebujem trošku povzbudiť. Vždy sme s priateľom túžili po deťoch, ja aj on ich máme veľmi radi. Dokonca sme sa pol roka snažili o bábätko, no neúspešne. Na jeseň máme svadbu a rozprávali sme sa, že po svadbe sa budeme o bábätko ďalej snažiť. V poslednej dobe sa na mňa z každej strany valia informácie, že keď prídu deti, nebudem mať na nič čas, budem len doma s dieťaťom, žiadne súkromie a intímnosti s manželom, žiadne výlety. Mám z toho strach, naozaj to tak je? Bojím sa, že keď prídu deti, ma môj budúci manžel už nebude tak ľúbiť. Bojím sa, že bude ľúbiť dieťa viac ako mňa a že budem na dieťatko žiarliť, že už nebudeme mať s manželom čas len pre nás dvoch. Myslíte si, že sú tiet obavy oprávnené, normálne? Cítili ste sa podobne aj vy? Ako to bolo s príchodom detí u vás? Ďakujem Vám za všetky názory, potrebovala som to dostať zo seba von. Pekný deň.
Odpovedať
Ahoj , podľa mňa mňa nemusíš mať žiadne obavy z toho čo píšeš. Beriete sa s drahým lebo sa ľúbite, tak snáď si ťa neberie aby ťa prestal ľúbiť. Síce dnes je doba iná a nikdy nevieš čo sa stane, preto by si nemala myslieť na takéto veci keď nemáš dôvod. Príde bábatko a bude pre teba prvoradé. A ako sa vraví každý ma tak ako si zariadi. Nenechaj si takýmito myšlienkami pokaziť budúcnosť. A užívaj si každý jeden deň ako sa len dá :)
Odpovedať
Profilova fotka
Od svadby uplynuli tri roky a máme malú, ročnú dcérku. A zmenilo sa toho veľmi veľa. Áno, už nemôžeme cestovať ako kedysi, že sme sadli za net, našli letenky a išli sme, áno, som stále doma (ak nerátam prechádzky s malou), lebo kým ja som doma, ostatní sú zamestnaní a pracujú. Ale príde víkend a my vymýšľame, kam by sme vypadli, na aký výlet... Áno, prispôsobujeme veci malej, ale od malička sme ju učili na cestovanie (keďže pendlujeme medzi ZA a BA), boli sme aj na dovolenke v Taliansku, aj na viacdňovovm výlete v Rakúsku, chodíme do Tatier. A či ťa bude mať manžel menej rád ako dieťatko? Otoč to na seba, budeš ho mať rada viac ako dieťatko? Iná láska je partnerská, manželská a iná tá materinská. Budú aj intímne chvíle, budú aj výlety, len už to nebude o vás dvoch, už budete traja. Zmení sa toho veľa, ale bude tam malý človiečik, ktorý vás bude potrebovať oboch, ktorý vás bude ľúbiť najviac na svete a vy mu budete chcieť zniesť aj modré z neba, len aby bolo šťastné... A ver tomu, ak bude dieťa šťastné, budete šťastní aj vy dvaja, budete ľúbiť jeden druhého, lebo ste si navzájom dali to najväčšie šťastie, ktoré ste si mohli dať. :-)
Odpovedať
@macko1001 Ahoj, podla mna su tieto obavy uplne zbytocne. Jedna vec je ta, ze su zeny, ktore ked sa vydaju a narodi sa im dieta, vsetko ostatne prestane existovat. Lebo ved ja som sa uz minula, nemusim sa o seba starat a este k tomu, mam AJ DIETA. Ano, dieta zaberie vela casu, avsak netreba zabudat na to, ze je tam aj muz, s ktorym sa lubite a ktoreho nemozete narodenim dietata zanedbavat. Je len na vas, ako si to zariadite. Mozno to napisem trosku drsne, ale nemozete dovolit, aby vam dieta organizovalo zivot. Vzdy treba mat cas aj na chvilku pre manzela, nie len na dieta. Hovori sa sice, ze "Happy wife, happy life", ale treba, aby bol aj manzel spokojny. Chcete byt predsa stastna rodina, ktoru tvori otec, matka, dieta. Nielen matka a dieta.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :) no samozrejme život s dieťaťom je iný ako ten bez to je jasné. Ale všetko je o tom ako si to zariadite. Tiež som sa spočiatku obávala, že čo nám to prinesie, žiadne súkromie žiadne nič ale nie je to pravda. nedaj sa plašiť takými rečami. A potom čo sa týka lásky ty budeš jeho žena dieťa je dieťa nie je to ten istý druh lásky. Občas som mala pocit, že sa s našim synom baví radšej ako so mnou ale keď som ich tak pozorovala uvedomila som si, aká som rada, že tak miluje naše dieťa, že s ním trávi čas, že ja mám troch voľna pre seba, môžem sa spoľahnúť, že malý je s ním v pohode, šťastný a v bezpečí :) je to iný druh lásky. A von môžete chodiť i s dieťaťom. Jasne budete sa sprvu prispôsobovať a plánovať tak aby to nenarušilo veľmi režim drobca ale stále to pekne ide :) aj návštevy aj výlety aj nákupy :) keď bude väčšie kľudne ho nechaj prázdninovať u starých rodičov alebo niekoho koho pozná a rád s nimi trávi čas a vypadnite von do kina do divadla, na rande :) a jasne také obavy sú oprávnené a úplne normálne ale nech ti nebránia v tom mať deti :) posunú ťa na vyšší level :) otvoria sa ti nové možnosti :) my momentálne každú chvíľu čakáme druhé :D čiže zas sa dostanem niekam kde som ešte nebola :) a jasne že mám aj obavy :) kľudne keď by si sa chcela porozprávať mi napíš ;)
Odpovedať
@macko1001 Ahoj,my sme skoro 3r po svadbe a dieta zatial nemame aj ked odvtedy sa snazime...cize napisem len svoj subjektivny nazor.. Urcite sa zivot s dietatom zmeni,ale ak obaja po nom tuzia a dohodnu sa,ze ho chcu,je to take naplnenie ich lasky resp.posolstvo ich manzelskrho zvazku..podla mna ano uz nebudete mat take sukromie,mozno ani intimnosti tolko nebude,ale mozno na druhej strane pri malom dietati budete radi ked vecer lahnete a pospite si 😉 ale je to cele o tom ako si to rodicia rozvrhnu a zariadia...ohladom yoho vztahu s muzom po narodeni dietata...praveze tieto obavy maju skor chlapi,lebo msju pocit,ze narodenim drobca sa zena stara len onho a manzela odsuva na vedlajsiu kolaj... Ja sa uz tesim ak dieta mat budeme,chyba nam uz len to,vsetko ostatne mame a so svojimi zivotmi sme spokojni...bude to uplne iny "level"nasho vztahu 😉😉
Odpovedať
@macko1001 zdieľam tvoje pocity, ale úplne... :-) tiež sme sa s nastávajúcim bavili o deťoch, obaja ich chceme, tiež sa berieme na jeseň a potom by sme chceli skúsiť zamiesiť :-D aj mne už napadli rôzne myšlienky... čo sa tým všetko zmení, či to budem všetko zvládať, stíhať, starať sa o domácnosť, o dieťatko atď... ale ešte som ich nahlas nevyslovila pred nikým, ak budeš chcieť, môžme pokecať ;-)
Odpovedať
Máme 2 detičky, pre nás oboch je to najväčšia radosť a láska na svete. Život sa, samozrejme, zmenil, ale všetko sa dá, keď človek chce. Stačí počkať pár mesiacov a nie je problém s nimi cestovať, len treba vybrať vhodnú destináciu. Takisto sa dá ísť aj na túru s nosičom alebo so šatkou, atď. atď. Dieťatko veľa nepotrebuje, len sa napapať, vyspať sa a mať spokojných a milujúcich rodičov :-) Neplatí ani to, že som sedela stále doma, chodila som s nimi do materského centra, kde sme mali vždy kopec aktivít, napr. baby salsa, montessori aktivity, hudobno-pohybové cvičenia, angličtinu pre deti, záhradné párty, karnevaly atď., atď. Pre mňa to bola vždy radosť, keď sme spolu trávili celý deň a mohla som sa im naplno venovať a prispievať k ich rozvoju. Teraz, keď už chodím do práce je to iné. Keď chceme mať večer pre seba, poprosíme starých rodičov alebo si zaplatíme opatrovateľku. Dokonca sa nám podarilo ísť bez nich aj na dovolenku na Maledivy, ale povedala som si, že nikdy viac bez nich nepôjdem, keď som videla, s akými malými deťmi tam niektorí boli :-) Momentálne chodíme s nimi napr. aj na kurz tanca, za čo vďačíme trpezlivým učiteľom :-) Takže je to otázka priorít, či je človek ochotný vzdať sa svojho komfortu a prispôsobiť sa. Tá obrovská láska a radosť za to určite stojí. Pre mňa je to zmysel života.
Odpovedať
My mame skoro 4 roky po svadbe a (ani sme sa nenazdali ako a:) ) mame 2 deticky...dovtedy akcni,vylety,cestovanie,surf,motorky:) A ano,zmenilo sa a vsetko :) Ale to,ze sme si s manzelom oporou,ze sa lubime a aj ked nam davaju zabrat,bojujeme s unavou a nervozitou,nemenili by sme za nic na svete. Ked sa ti narodi dieta a mas po svojom boku toho spravneho muza,neriesis nic,len sa proste "vezies",uzivas si to cele a snazis sa dat zo seba to najlepsie.Vsetko ostatne je vecou nastavenia teba ako maminy a manzelky.Poznam pary co deti tahaju vselikde po svete a poznam maminy,ktore prvych par rokov neboli nikde.Lebo su deticky ktore to zvladaju a deticky ktore to nezvladaju moc dobre.Podla toho,ako si nastave ty,tak sa nastavi cela rodina:) A osobna skusenost- ja mam tiez dcerku a ked vidim,ako ju manzel zboznuje a ona jeho,nikdy by mi nenapadlo ziarlit.Zazijes-pochopis,uvidis;) Neboj sa toho,mat deti je super;)
Odpovedať
Profilova fotka
Deti zmenia zivot ale tak to k nemu patri. Vo vacsine je to zmena k lepsiemu. Zmenia sa vam priority a mate dalsiu osobu, pre ktoru spravite vsetko. Podla mna sa tym zbytocne zatazujes a potom sa dostavas do situacie v akej si teraz. Nie kazdy, kto ma dieta to berie ako neprijemnu zmenu, prave naopak. Ja byt tebou nepocuvam zbytocne nazory inych ale je dobre si ich vypocut. No zachovaj si hlavne svoju hlavu a tes sa ked deti pridu.
Odpovedať
Ďakujem Vám všetkým za povzbudivé slová :-) ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ja by som tiež chcela prispieť do diskusie ale skôr poradiť mne :) mi sme s teraz už s manzelom 6rokov(mam 21on je odomna 3 roky starší)deti urcite planujeme zatiaľ sa o tom len bavine a tak ale mam strach :( prosím neodsudzujte ma ale bojim sa ze keď budem tehotna tak budem tucna a skareda :( že sa mu nebudem pacit a hlavne sama sebe...ze mi začnú vlasy padať..o strachu z porodu a z tých veci okolo toho ani nevravim..bolest kontrakcie aby bolo zdravé...co bude potom či mi nebude sibat doma na materskej c budeme mať dosť peniazkov...proste hluposti :( co s tým poradite niektorá?na druhej strane keď sa o tom niekedy bavine chcem mj dat babetko lebo viem zebjde skvelý otec..a že to je to pocom tuzi :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?