Dokedy treba vybaviť doklady po svadbe?

Ahojte, chcem sa opytat - teraz v sobotu sme mali svadbu - do kedy si treba vybavit doklady? niekde som citala, ze do 7 dni a niekde ze do 30 dni treba vybavit doklady. Mam trvale bydlisko v Ziline, ale pracujeme v Ba - musim ist do ZA alebo mi to vybavia aj tu v Bratislave?
Odpovedať
@renyvas A svadbu ste mali kde? Najskor treba ist pre sobysny list, ten staci mailom do 8 dni poslat do zdtravotnej poistovne, ostatne ma cas napr. OP tych 30 dni a potom s novym OP ostatne doklady. Takze ked bola svadba v BA, tak teoreticky nemusis chodit do ZA tych 30 dni, kym nevybavis OP, ten sa da len v mieste bydliska.
Odpovedať
najlepsie je si to vybavit hned a budes mat pokoj
Odpovedať
Ja hned ako som dostala sobasny list som si isla dat spravit obciansky preukaz a vodicsky preukaz. Cez elektronicku zdravotnu kartu som si zmenila udaje pre zdravotnu poistovnu. Mam DOVERU. Kopiu sobasneho listu som dala zamestnavatelovi a to je asi tak vsetko.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte decká, teraz 22. júla sme mali svadbu v USA, prišla som tu na K1 víza- snúbenecké. Všetky papiere čo som vybavovala v ČR som odovzdala na letisku na imigračnom. Chcem sa poradiť, kto má už zkúsenosti. Čo teraz ďalej? Registračný list zo svadby máme a rada by som vybavila čo najskôr zelenú kartu, aby som mohla pracovať. Právnička, ktorá nám pomáhala ma sem dostať ( predtým som tu bola 12 rokov, čím som porušila ich zákon, takže mi zamietli víza) povedala, že už právnika potrebovať nebudeme. A ešte jednu otázku mám, čo OP a ďalšie doklady z domova, musím si meniť meno vo všetkom, keď stejne budeme žiť tu v USA? Prosím, poraďte mi, díky moc , moc.......
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?