Dve priezviská pre oboch. Je to možné?

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa spytat ci neviete, ci sa to da spravit tak, aby sme s priatelom po svadbe mali dve priezviska, teda on moje a svoje a ja jeho a svoje. Povodne sme chceli, ze budeme mat priezvisko po mne, lebo ja som posledna v rodine ktora ho este ma. Lenze s tym maju problem priatelovi rodicia (co povedia ludia, ved to poznate). Viem, ze by mi mohlo byt jedno, co si druhi myslia, ale nechcem im robit napriek. Neviete ci to legislativa povoluje? Ja som sa s takym pripadom este nestretla. Dakujem za odpovede
Odpovedať
ja som ten pripad!!! uz to riesim asi 2 roky intenzivne.. ja mam padne dovody pre svoje meno, aj partner to chape, ale jeho rodicia robia nenormalne prieky, urazaju sa, chcu ho vydedit, celu rodinu proti nemu stvu.. a mna znenavideli.. aj obe mena im vadia, proste chcu, aby sme len ich meno mali a len ich pocuvali a im sluzili.. doslova.. no to uz nemienim akceptovat takze.. co som zistovala, ako by sa to dalo spravit.. viem, ze ja si mozem zmenit meno za 100 eur na matrike.. dam si obe, jeho aj moje priezvisko pred svadbou.. a pri svadbe si on preberie moje (dvojite) priezvisko.. lebo tam mas na vyber - bud si zobrat 1 priezvisko spolocne, alebo jeden si necha svoje a priberie aj druheho, ale nemas moznost, kde by si obaja zobrali aj druhe priezvisko.. tak ja by som to takto obisla.. zatial matrikarka nenamietala :) problem akurat s dietatom, tam mozes ibe jedno priezvisko napisat do kolonky, ale tiez sa po case da dietatu pridat dalsie priezvisko :) snad som pomohla.. ja to len takto viem poriesit.. ale hned si ukladam tuto temu do oblubenych, budem ju sledovat... a drzim palce..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
Fiha, tak som ani netusila ze taky problem. Pretoze chcem priezvisko svoje si ponechat a priatelo povedal aby sme mali rovnake tak si on vezme to moje. No budem sa za to aj bit ]-( aby to tak bolo ako chceme. A ze dieta len jedno? Ved dieta sa musi volat ako rodicia, preto necham ako mozes dat dietatu len jedno meno. :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Funguje to tak, ze nevesta si moze ponechat to svoje a pribrat manzelovo, alebo zenich si priberie manzelkine. A potom sa dohodnete na jednom spolocnom priezvisku pre dieta. Na matrike sa za to neplati, aspon ja som neplatila. Najlepsie bude ak pojdes priamo na matriku a spytas sa tetuly :-) Ale dieta by malo mat iba jedno priezvisko, ved si predstav, ze by malo dve bola by to napriklad dcera a vydala by sa a keby si chcela pribrat manzelovo tak uz by to boli 3 priezviska, uz teraz nestacia na to kolonky ked ma clovek 2, ze nema kam vtlacit to svoje a ked by boli este 3 tak to uz fakt neviem ;-) Netreba to zbytocne komplikovat ja aj teraz banujem, ze mam obe a nemam iba manzelovo, ked to mam vypisovat lezie mi to na nervy take dlhe :-) Takze asi si ho dam prepisat iba na manzelovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@uk2000 Ale len ty mas dva, manzel ma len jedno? Lebo mi obaja chceme 2, tak zeby sme mali rovnake ale 2. A keby som mala dceru, tak nech si uz vymysli ako bude ona chciet. A mozno si len ponecha svoje rodne, co budu 2, alebo sa ich bude chciet zbavit a da si len jedno manzelovo. To uz bude na nej. My tak chceme, tak sa nam paci. Dufam ze sa nam to podari a ked sa nezmesti tak bude mimo kolonku a ked sa to im nepaci tak, budu musiet s tym nieco spravit :-) Budem velmi rada si pisat 2 priezviska :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si tiez nechvam svoje priezvisko a uz ma to nebavi pocuvat od okolia poznamky typu co vymyslam a co sa opicim po celebritach a kde kom :-D ako keby to nebola moja vec...mam na to svoje dovody a hotovo :-) a som rada, ze je tu takych zien viac :)
Odpovedať
Profilova fotka
No ja mam dve a manzel iba to svoje, to neviem ci Vam povolia mat obe a obidvaja, no v kazdom pripade tetula na matrike Vam povie, bo tie ich zakony sa stale menia. No hej ako aj ja som bola toho nazoru veru najprv, ze super budem mat svoje priezvisko aj, ale po par rockoch mi to teraz uz zacina liest na nervy :-) je to dlhe vypisovanie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?