Manželia študenti - existuje pre nich nejaké sociálne štipendium alebo bonus?

Ahojte, poculi ste uz niekto o nieco takomto? Ja kedysi davnejsie,ale asi aj 2 roky dozadu. A velmi by ma to zaujimalo. Dakujem vam za odpovede. :)
Odpovedať
Profilova fotka
ano socialne stipendium existuje...lebo budete samostatna rodina...
Odpovedať
Profilova fotka
Radsej sa opytaj v skole, nakolko kamaratka bola rovnaky pripad a aj po svadbe ich posudzovali samostatne. Ako vysvetlenie im na studijnom oddeleni povedali, ze pokial nemaju dieta a maju menej ako 25 rokov, tak su nadalej posudzovani s rodicmi.
Odpovedať
Presne tak, treba sa spytat na studijnom.. ktovie ako sa to mohlo za nejaky ten rok zmenit. Na nete si nic nenasla?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
samozrejme to existuje,pokial si na dennom štúdiu a bývate v samostatnej domácnosti,máš na to nárok ako vydatá,ak váš spoločný príjem neprevyšuje určitú hodnotu...
Odpovedať
Profilova fotka
No ja som sa vydala a bývali sme u svokrovcov a dostala som cele socialne stipendium. Oni to aj beru ako daleko byvas od skoly a tak.....skus vypisat ziadost a uvidis
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahoj... my sme boli študenti a brali sme len rodičovský príspevok každý sám na seba, čo v dobe pred 8 rokmi nebola ani tisícka dokopy na mesiac... bývali sme s rodičmi a nárok na nič iné sme nemali VRAJ ani od školy, ani od štátu... možno sa to zmenilo. Bola brigáda, takže sme to nejako prežili a rodičia veľmi pomáhali. Teraz spomíname ako to bolo super, aj keď s holým zadkom... prežili sme a stačilo nám pár korún. ;) Veď po škole sa vzchopíte a bude fajn ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@blsacik rodicovsky prispevok asi tazko , to by si musela mat dieta do troch rokov a uz vobec nie na seba alebo na manzela, myslis mozno pridavok na dieta ked uz, zo statu jedine pridavok mozete poberat kazdy na seba a co sa tyka stipencia, to uz urcuje skola ci ma niake druhy stipendia aj pre manzelov studentov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?