Manželovo priezvisko po svadbe bez "-ová". Dá sa to?

Profilova fotka
Ahojte, mám taký problém.... :-| Rada prevezmem priezvisko po manželovi, ale nechcem koncovku -ová. Dalo by sa to? Nie je to náhodou tak, že ak nemám priezvisko -ová, tak potom mi papiere nebudú platiť ako úradný doklad? Nevie mi s tým niekto pomôcť?? x-)
Odpovedať
-ova nemusis mat, ale pre podrobnejsie info pozri tieto temy http://www.mojasvadba.sk/forum/index....
Odpovedať
Profilova fotka
Takže ak som to správne pochopila, -ová si dať nemusím a nebudú z toho žiadne úradne nezhody. :-N To som šťastná... :-D emjee ďakujem No a čo vy ostatne? Ako to teraz beží, každý si necháva -ová, alebo to už praktyzujete bez toho?
Odpovedať
ahojte....-ova urcite nechcem pouzivat...moj drahy je cudzinec a ta koncovka sa mi tam nepaci....
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa -ova paci (v nasich menach), takze si ju urcite necham. Napokon, myslim, ze by mi meno bez toho znelo dost blbo (to moje buduce)... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja si -ova tiez necham, paci sa mi to a u nas doma by som mala pocit ze sa volam ako chlap:-) no ine to je keby som mala muza zo zahranicia alebo by som mala planovanu buducnost v zahranici:-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem -ska :-D
Odpovedať
ja zijem v zahranici a tiez budem mat -ova lebo si beriem slovaka a musim to mat, nechala som si ale aj svoje dievcenske meno lebo jeho meno v preklade nie je moc na smiech....
Odpovedať
ja by som si nemohla dat -ova, lebo u draheho doma by to brali ako dve odlisne priezviska
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Moje by síce znelo zaujímavo, ale moj drahý s tým nesúhlasy... :-p
Odpovedať
Ja som si moje dala bez -ová a kedze mam buduceho manzela rakusana berieme sa civilne najskor tam. Musela som tam na matriku priniest potvrdenie od slovenskej ambasady ze mi povoluju priezvisko bez ová. Platila som 13 euro a na matrike este 12 euro ale aj tak sa to oplatilo. Ja by som si priezvisko s tym ani nevedela predstavit lebo by znelo smiesne a okrem toho hned vas tu inak beru ked mate rakuske priezvisko. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?