Ahojte baby, mozem mat s manzelom rozdielne trvale bydlisko? Byvame spolu, no posta tam nebude chodit ani jednemu. Ja mam trvale bydlisko u nasich a on tiez u seba doma. Chceme zmenit jemu fakturacnu adresu na moje trvale bydlisko, s tym nech sa jeho trvale ponecha. Dufam, ze ma chapete :) On je zivnostik a kvoli tomu nechce menit svoje trvale bydlisko, az pokial sa nevybudujeme a potom az zmenime obaja na spolocnu adresu.
ahoj merilin. jasne, preco by ste nemohli? sice sa mozno nad tym pozastavi nejaky vsetecny pribuzny, ale to je tak vsetkopo ;-)
podla zakona o rodine su manzelia povinni zit spolu (aj to neviem, ako sa to da, ak napr. jeden chodi na tyzdnovky?:)), ale o povinnosti mat spolocne trvale bvdlisko neviem :-)
hlavne pre manzela je urcite jednoduchsie nemenit bydlisko (a tym aj danovy urad a ine veci s podnikanim suvisice), pokial v dohladnej dobe planujete dalsie stahovanie niekam inam - to by mal zbytocne vybavovacky, ktorym sa da vyhnut.
Takze nikto to nemoze napadnut,ano? A to ze si manzel zmeni len fakturacnu adresu nic v ramci zivnosti neznamena,ze? T.j. patri pod stari danovy urad, zivnost ako miesto podnikania jeho trvaleho bydliska sa nemeni...
Tak?
Dakujem vam kocky za rady :-)
merilin - my to máme podobne, manžel nemenil adresu a ja tiež nie, a to bývame spolu úplne inde ako sa uvádza na dokladoch :-D ja som si len vybavila doposielanie pošty a hotovo ;-)
fakturacna adresa myslim nie je pre urady podstatna, len pre obchodnych partnerov. urady zaujima sidlo-treba nahlasit zmenu, ak k nej dojde (neviem v akej lehote, to mozno manzel uz vie, alebo zistite).
v suvislosti s tym doposielanim-je to vyborna vec, ale niektore, hlavne uradne zasielky sa doposielat nedaju (mrknite postovy poriadok), tak treba priebezne kontrolovat, ci na adresu trvaleho bydliska neprisli nejake oznamy o ulozeni zasielky.