Štúdium - práca po svadbe?! Poraďte

Ahojte žienky, Dostala som sa do nečakanej situácie a viem že je to možno trošku mimo témy ale naozaj by som potrebovala aj radu trošku iných ľudí ako len môjho blízkeho okolia. V júni sme sa s manželom vzali. Mesiac predtým som mala štátnice a urobila som bc. Už dávnejšie som brigádovala v jednej fajn prácui v oblasti personalistiky - či bolo pre mňa ako zázrak že som sa tam dostala nakolko to bol pre mňa vždy sen pracovať v tejto oblasti. Myslela som však aj na dokončenie školy a bola som prijatá na vyšší stupeň. Študujem naozaj ťažký dopravný odbor - ktorý si externé neviem ani predstaviť len formou denného štúdia. Teraz nastala tá ťažká chvíľa kedy mám na výber buď ostať pracovať na trvalý pracovný pomer alebo počkať ešte 1,5 roka a trapit sa v obore ktorý ma nebaví a veriť v rovnako dobrú ponuku ale už na inom mieste ak toto nevezmem. S manželom bývame v prenajatom byte a nechcem nechať na ňom všetkom už sme to raz skúsili dva mesiace a nebolo to ľahké naozaj veľké odriekanie ani pár hodín na brigáde mibpopri štúdiu nestačilo a to nebolo 1,5 roka. Myslíte si že stojí za to nechať školu pre dobrú prácu a možnosť sa konečne odraziť íst do niečoho vlastného? Alebo máme radšej počkať? Viem že je to otázka na ktorú si mám odpovedať sama - ja som presvedčená že práca ktorá človeka baví a dá mu prax je lepšia ako študovať niečo čo mi moc nedáva len kvôli titulu. Od rodiny som nedostala žiadnej podpory práveže sklamania a odsúdenia že nad takým niečím uvažujem jediný ktorý ma podporuje je manžel lebo vie čo mi dalo spraviť už len to Bc a vidí na mne že som v práci spokojná. Prosím nesudte má rovnako ako rodina len mi dajte váš názor poprípade ak je tu niekto kto riešil niečo rovnaké rada si vypočujem jeho rozhodnutie.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokracovat v studiu sa da predsa aj na inom, lahsom odbore ak ide len o titul... A da sa zvladnut aj skola a praca, ja studujem informatiku a popri tom pracujem na tpp, tvoj zamestnavatel by ti mohla dat napr zmluvu na skrateny uvazok :-)
Odpovedať
myslím, že si si aj odpovedala.. máš prácu, v ktorej sa vidíš, ktorá ťa podľa všetkého napĺňa.. škola sa dá dokončiť aj neskôr, aj na inom odbore, a prvý stupeň VŠ už máš, to je fajn začiatok :-) prípadne ísť na školu, ktorá by sa dala aj popri práci zvládať - tie posledné dva roky..
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ta bavi personalistika mozno by bolo fajn skusit zmenit odbor, ja som ju studovala napriklad externe popri skole a nebolo to najjednoduchsie ale da sa :) urcite ak mas pracu ktora ta bavi a chces ju robit volila by som ju a nie skolu kde v podstate stracas cas :)
Odpovedať
Profilova fotka
ak ti mam pravdu povedat tak ja by som tu skolu teraz odlozila. viem sama ake je tazke utiahnut byvanie, vsetky vydavky a este popritom chodit do skoly na denne, tiez sme to skusili a vydrzali sme tak rok ale vela nam pomahali aj rodicia, bez nich by sme to nezvladli. nakoniec sme sa rozhodli, ze sa vratime domov, teda do nasho mesta kedze som chodila do skoly daleko a nasli sme si obaja pracu. skolu chcem dokoncit, respektive zacat od zaciatku ale ked bude dost nasetrenych penazi a budeme zabezpeceny. a musim povedat, ze to nelutujem :) ty to mas este o to lepsie, ze uz mas bakalara, staci ti dorobit vyssi stupen a to sa da hocikedy a nemusi to byt v tom istom odbore, moze to byt nieco pribuzne co by ta viac bavilo. pokial ta ta praca kde si teraz bavi tak by som sa jej nevzdala pretoze to je v dnesnej dobe velmi ojedinely ukaz. ja ti budem velmi drazt palce a budem rada ked potom napises ako si nakoniec rozhodla a casom ako sa ti dari :)
Odpovedať
Ja by som na tvojom mieste ďalej pracovala, veď druhý stupeň si môžeš dokončiť hocikedy a hocijaký odbor, nie presne ten ktorý ťa nebaví, čo z toho? Nakoniec by si možno skončila s titulom, ale prácu by si nenašla takú ktorú by si chcela a možno už vôbec nie v odbore, ktorý si študovala. Radšej sa venovať práci, možno aj kariérne rásť, vyskúšať si nejaké kurzy na doplnenie vzdelania popri robote v tej oblasti ktorá ťa baví :) Nie je všetko len o titule, myslím, že podstatnejšia je prax
Odpovedať
@anicka94 myslím, že si si už aj sama v tom príspevku zodpovedala. Jednoznačne je lepšie pracovať v robote, ktorá ťa baví ako len študovať nejaký odbor, ktorý je neperspektívny!
Odpovedať
Profilova fotka
v dnešnej dobe titul nikomu pracu nezaručuje (pokial to nie je it alebo iný vychytený odbor). máš pracu ktorá ťa baví, slušne platenú ---- v dnešnej dobe luxus...načo študovať niečo čo ťa nebaví... ja na tvojom mieste by som zobrala robotu a ked tak sa poobzerala po nejakom odbore na ekonomickej fakulte myslím že zvládneš aj popri robote a ked dokončíš školu budeš mať titul aj prax v rovnakom odbore. ak by ťa to predsa len lakalo späť na tú dopravnú tak si ju dokončíš neskôr nie je nikde napísané že nemôžeš mať 2 tituly z rôznych odborov.
Odpovedať
Neviem no pokial ta ta robota bavi a vies si predstavit, ze by si tam najblizsich par rokov zostala tak by mozno nebolo na skodu tu skolu odlozit a potom casom si mozno vybrat nejaky odbor, ktory sa da normalne studovat aj externe a to nejako tie dva roky uz potom potiahnete :)
Odpovedať
Profilova fotka
@anicka94 podľa mňa treba využiť šancu, chopiť sa práce. Predsa len už máte spoločný život, budete chcieť sa posunúť ďalej a bez financií to nepôjde. A keď máš dobrú prácu už teraz tak prečo tam neostať a neskúsiť to? Do školy sa môžeš vrátiť kedykoľvek.
Odpovedať
podla mna si to napisala jasne, ze sa nechces trapit v danom odbore, ktory ta navyse ani len nebavi. to podla mna hovori jasne. mala by si vziat to miesto personalistky. tuzis po takej prace a navyse ta aj bavi. skolu si mozes dokoncit aj neskor. to je moj nazor
Odpovedať
Uprimne ja by som ostala v praci a popri tom si nasla vysku v odbore prace a dorobila Ing tam externe. :) mas pracu co ta bavi, nestrat ju kvoli vysokej ktora ta nebaví ...je to hlupost
Odpovedať
Profilova fotka
Neopúšťaj prácu ktorá ťa baví :) Niekedy keď je to tak na tesno tak je lepšie sa stiahnuť, pár rokov pracovať a potom sa neskôr ku škole vrátiť keď už sú aj na to peniaze a máš čas si rozmyslieť či chceš školu dokončiť v tomto odbore alebo prejdeš na iný..
Odpovedať
Článok sa načítava...
hej, ja plne súhlasím s babami keď máš takúto dobrú prácu a máš možnosť tam aj nejako kariérne rásť, dobre si tam zarobiť a táto škola ťa veľmi nebaví tak ani nemáš nad čím rozmýšľať :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nenechaj sa rodinou odradit. Mas skonceneho bakala to je uplne super, budes mat ovela lahsie si ju potom dorobit. Mozes sa tam vratit hocikedy ked na tom budete financne trosku lepsie. A ked ta ta praca bavi tak sa jej prosim ta drz ako kliest :)
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim, ze baby ma jednoznacne pravdu. Skola nie je vsetko a vzdelavat sa popri praci da aj inym sposobom ako len VS. Pozri, skola je na 1,5 roka. Praca bude na takmer cely tvoj zivot, ak ta bavi, pokracuj v nej, rozvijaj sa a zlepsuj a ked sa ti to bude hodit, tak si ten druhy stupen dorobis.
Odpovedať
Ďakujem baby veľmi pekne. Cely týždeň som mala fakt strašne ťažký nevedela som teda ako sa rozhodnúť. Ale rozhodla som sa vyskúšať tú prácu a uvidíme ako to pôjde. V škole plánujem požiadať o prerušenie štúdia čo mi zaručuje možnosť vrátiť sa o rok denne alebo externe - poprípade stále zanechať tento odbor a venovať sa tomu čo ma baví. Pozerám už aj po iných školách alebo kurzoch - ktoré by mi dali viac. Ďakujem Vám fakt za podporu - ste naozaj zlaté a už aj doma to pochopili, zvážili to a prehodnotili svoje názory. Bude to veľký krok do normálneho sveta dospelých ale verím, že to zvládnem. Želám aj Vám všetko dobré, nech sa Vám darí či už v štúdiu alebo práci a zároveň hlavne v manželskom živote - lebo to je základ :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?