Je normálne, keď necítite emócie vo vzťahu?

Ahojte, chcem sa Vás opýtať, či je normálne keď vo vzťahu niekedy necítite emócie a potom nie ste ako v siedmom nebi, teda, že láska nie je taka citová. Ja viem, že to nie je o citoch, že je to rozhodnutie a zahŕňa iné veci, ako obetu, skutky a podobne. Viem, že na začiatku vzťahu sú ľudia zaláskovaní, ja som vo vzťahu nejaky 3-4 rok a trápi ma, že emócie sú zriedkavé, potom ako by to nešlo samo od seba, ale ako v "lete na saniach". A ešte jedna vec aj vám sa niekedy stane, že niekedy je pre vás váš partner neskutočne nádherný, príťažlivý a všetko je akoby váš ideál a na druhý deň sa to zení? vyzerá nejak inak a nie ste s tým spokojná? prosto ja by som chcela mať vkuse zaláskované emócie a vkuse ho vnímať ako princa. Ďakujem za názor :-)
Odpovedať
Je vedecky dokázané, že láska ako z románu vyprší po cca 3 rokoch. Tá "puberťácka" zamilovanosť. Potom to je, ako píšeš, o úcte, podpore, dôvere, obete... ;-)
Odpovedať
tak podľa mňa je zamilovanosť počas prvých 6 mesiacov vzťahu spôsobená hlavne tým, že ide o niečo nové a partnera vtedy človek vníma cez ružové okuliare - čiže ako takmer dokonalého človeka bez žiadnej chybičky :) ja aj po viac ako 4 rokoch vnímam môjho drahého ako princa, aj s jeho chybami, ale o tom podľa mňa láska je, pretože aj napriek tomu, že ho už dokonale poznám, (jeho chyby, nálady, zlozvyky - ktoré ma niekedy naozaj vytočia :D ), tak si neviem bez neho predstaviť život, je mojou bútľavou vŕbou, môžem sa na neho vždy spoľahnúť a stále sa neviem nabažiť času, ktorý spolu trávime :) a takáto súhra je podľa mňa lepšia ako prvotné pobláznenie, ku ktorému aj tak vo veľkej miere prispievajú hormóny :D :D
Odpovedať
odporúčam ti prečítať si knihu To keby sme vedeli...pred svadbou autor je Gary Chapman, alebo muži sú z marsu a ženy s Venuše...:D tam sa dozvieš aj kopec iných odpovedi :D
Odpovedať
Profilova fotka
knihu To keby sme vedeli pred svadbou odporucam aj ja :)
Odpovedať
ževraj celé to "zaláskovanie" na začiatku vzťahu spôsobujú určité hormóny, ktoré po cca 1,5 roku vyprchajú a potom sú už "motýliky v brušku" nenávratne stratené. Má to svoje čaro myslieť na drahého každú sekundu a pozerať si zamilovane do očí, ale v takomto stave väčšinou človek zabúda na všetko ostatné, nevie sa venovať práci a druhým. Preto je aj zároveň dobre, že sa to vytratí, človek sa unormálni a môže zas normálne fungovať. Je to také kľudové obdobie vo vzťahu, je to pekné a tak to má byť potom celý život. A to čo asi ty chceš je viac romantiky vo vzťahu - no to nespadne samé z neba, na tom treba tvrdo pracovať. Tak skús s ním o tom viac hovoriť, vyberte sa na výlet, do kina, na prechádzku, na korčule, bláznivé veci, romantické veci... :)
Odpovedať
S manzelom zijem 10,5 roka. Sme do seba stale zalubeni a pri bozkavani mam stale motyliky v bruchu, navyse ma silne vzrusuje a ja jeho. Na inu zenu sa nepozrel, odkedy ma mna. Asi sme chybni, no u nas nevyprchalo nic.
Odpovedať
my sme takmer 9,5 roka a citime to tak ako iskrickaa-tie zanme vedecke pohlady ze po x rokoch sa straca to a to nie su pravdou ak je medzi ludmi Prava Laska-ta je naveky. Skuste sa pozhovorat a isto to pomoze povedat si uprimne co citite-aj Vas to zblizi a spolu iste najdete aj nejaky program ktory Vas potesi a prinesie nieco nove do spolocneho zivota ;-) Drzim velmi prsteky aby si mala svojho princa kazdy kazducky den.
Odpovedať
tá iskra nie je ako na začiatku, ale pretrváva aj po 5tich rokoch. Dôležite je to že na mojho partnera je spoľah a dokáže ma podržať v každej situácii. To je doležité hlavne do buducna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?