Rozchod kvůli vadě řeči

Dobrý večer, nedávno mi snoubenec řekl, že si není jistý jestli chce se mnou vstoupit do manželstav, protože mám vadu řeči. Prý se mu smějí kamarádi/lidé/známý…stydí se se mnou chodit ven…nechce aby takové jako já bylo i naše případné dítě :( Nevím tedy, neboť konkrétně se jedná o koktání, není to nějaký extrém, jen se prostě často zakokci. asi tak každé 3-4 slovo. Doposud vypadalo být všechno v pohodě, ale nevím co tak najednou, neboť věděla jsem, že to nějaký lidé komentují ale doufala, že se to naučil ignorovat a neřeší to: (ale asi ne…nevím tedy co dělat…co jsi o tom myslíte, udělali jste to usté jako on nebo nějaký váš názor (Avšak na své vadě řeči pracuji, zlepšuje se to :))
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ by sa snúbenec so mnou hanbil chodiť von a udal toto ako dôvod, rozchod by veľmi rýchlo prišiel z mojej strany. Rečová vada určite môže byť nepríjemná (sama jednu mám) ale rozhodne to nie je adekvátny dôvod k takémuto správaniu z jeho strany. Obzvlášť, pokiaľ na rečovej vade pracuješ a zlepšuje sa to. Tiež, ak mu takto záleží na názore ostatných, kto vie čo ďalšie mu začne vadiť neskôr... Prípadne, nemôže byť vo veci niečo iné a toto je forma zámienky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od monika_skodova:

Pokiaľ by sa snúbenec so mnou hanbil chodiť von a…
@monika_skodova Ahoj, těžko říct, protože zase je pravda, že zvykl dělat věci, že jsem si šla objednat, v reštice, a on mi do toho skočil, a vždy řekl, že ,,aby to dlouho netrvalo, řekl jsem za tebe" i když vůbec jsem se nezkoktala, řekla jsem polovinu plynule
Odpovedať
Kolko ste boli spolu? Je smutne, ze ti to nevedel povedat skor, nemusela si s takym clovekom stracat cas. A ked nie je schopny ta podporit, no hanbi sa za teba, tak to potom fakt nie je ten pravy pre teba.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adelinka_malinka:

Kolko ste boli spolu? Je smutne, ze ti to nevedel…
@adelinka_malinka Ahooj, 4 roky spolu :( ale bolí me to
Odpovedať
Nájdi si takého, ktorý ťa bude ľúbiť takú, aká si. Ak si ťa nevie vážiť teraz, keď ste mladí a zaľúbení, čo potom o dvadsať rokov?
Odpovedať
ty si koktavá, on korunovaný dutý debil. Tak čo je lepšie ?! Ty na sebe pracuješ, je to iba malá rečová vada,, ktorá sa dá riešiť, žiť, pracovať, si šikovná mladá, perspektívna žena. Jemu ani rozum a EQ čo nepobral, nikto nenaleje naspäť do tej dutiny, a ako sa vraví " ani v apatéce nekoupí ". Ty na sebe pracuj, to je jedno v ktorých oblastiach, či IQ, EQ, reč, pre seba, pre tvoj osoh, tvoju osobnosť, vždy budeš na vyššej a lepšej úrovni ako henten debílek.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vierka_vivusa_viva:

Dobrý večer, nedávno mi snoubenec řekl, že si nen…
@vierka_vivusa_viva ako to chces riesit? vykasli sa na neho. taky chlap by mi za spolocny zivot nestal. ludia maju aj taketo neduhy a da sa s tym fungovat. sama mam takuto kolegynu a nikto to absolutne neriesi. plus ako hovoris, ked sa na tom pracuje, tak sa to da zlepsit. tak na tom pracuj aj nadalej, myslim, ze budes aj ty pokojnejsia potom, ked sa ti podari koktanie este viacej eliminovat.
Odpovedať
Profilova fotka
neries ho. sama kokcem a mam chlapa, ktory to absolutne neriesi. ked som bola mala, nevedela som povedat suvisle jednu vetu, no teraz je to uz omnoho lepsie. ked sa mi aj nahodou podari nejaky smiesny brept, proste sa na tom zasmejeme a to je vsetko. vies kazdy ma nejaku vadu - nik nie je 100% a to by si si mala uvedomit
Odpovedať
to vazne moze niekto riesit taketo nezmyselne veci? prepac, ale on je uplny somar alebo? to akoze predtym nevedel, ze sa ti obcas take nieco stane? strasne obmedzeny nazor ma. a aj keby to s tvojou vadou reci bolo neviem ake zle, to rozhodne dedicne nie je. a nikto nie je dokonaly, pochybujem, ze on je. kazdy mame nieco. tiez sa obcas zakokcem a niekedy je to aj dost vtipne :D
Odpovedať
Děkuji za rekace. Kdyby se rozhodl, že mě nechce ještě na začátku tak bych s tím byla v pohodě ještě, ale po tak dlouhé době mi to přijde divné. Já jsem to skončila už, dál se budu posouvat, zapracuji na sobě, aby to co nejvíc zmizelo :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vierka_vivusa_viva:

Děkuji za rekace. Kdyby se rozhodl, že mě nechce …
@vierka_vivusa_viva kazdopadne sa nemas preco trapit, nie je to tvoja chyba :) je hlupy, ze to takto berie a ze to bral ako dostatocny dovod na rozchod. neviem, nieco mi vsak nasepkava, ze to bola len obycajna vyhovorka a dovod mal uplne iny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zuzanellka:

@vierka_vivusa_viva kazdopadne sa nemas preco tra…
@zuzanellka tak to nie si sama, co si to takto mysli. podla mna sa proste potreboval na nieco vyhovorit, aj ked teda spominala, ze vedela, ze mu ta jej vada trocha vadi, no ja osobne byt nou, no mne by to proste vadilo, ze to nevie akceptovat a rozisla by som sa s nim z sama davno
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Zabudni na neho cim skor, to je jedina moja rada. Isto za tym bolo nieco ine a nie toto, lebo keby ta bol fakt lubil, tak by ho nenapadlo sa kvoli niecomu takemu s tebou rozist
Odpovedať
To zistil až teraz, že máš vadu reči? Myslím že s takým človekom by som nechcela byť. Ja to teda ako problém vo vzťahu a celkovo nevidím. Poznám aj račkujúcich a aj koktajúcich ľudí a nevadilo by mi takého partnera mať. Alebo ted ako už bolo zmieňené je to len výhovorka.
Odpovedať
Profilova fotka
Verim, ze bez neho budes stastnejsia :) dalej pracuj na sebe, aby sa to zlepsilo a najdi si niekoho, kto nema mentalne 10 rokov. Ako baby vyssie pisu, toto bola iba zamienka, pretoze z mojho pohladu mu nemohlo koktanie nevadit a zrazu zacat vadit. 4 roky! Budem uplne uprimna, ja osobne by som do vztahu s clovekom s vadou reci asi nechcela ist, pretoze ci koktanie, alebo sykavky, ci R mna velmi vyrusuju, pokial nie su spravne vyslovene, cize urcite by som si nevsimla az po 4 rokoch, ze mi to prekaza. To znamena, ze tvoj (ex)partner ti klamal a recova vada je zamienka. Drz sa 😊
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?