Zahraničná svadba vo dvojici verzus normálna s celou rodinou

Ahojte :),najčastejšie sa tu rieši téma,ak vaša predstava najkrajšieho dňa nesúhlasí s predstavou rodičov alebo budúcej svokry,ale čo ak sa nezhodnem s partnerom? :-| Sme zasnúbení už vyše roka a zatiaľ ani nemáme termín ( ani neviem či nastane ). Ja si predstavujem svadbu vo dvojici na nejakom krásnom mieste v zahraníčí,priateľ presný opak - na Slovensku,cirkevný a s rodinou. Neviem či sa naše predstavy môžu aj viac líšiť.Najprv som mu chcela vyhovieť a akože spraviť kompromis,že nebude to tradičná svadba a nebude nás až tak veľa - 40 ludí,ale trpieť vlastnú svadbu-toto nie som ja.On nechce ustúpiť lebo je strašne rodinne založený a asi nevie bez nich prežiť tento deň,a ja určite tiež neustúpim ( samozrejme by som chcela spraviť aspoň nejaké dodatočné posedenie-večeru v nejakej peknej reštaurácii ale to je tak asi všetko,chcel len aby som bola ja + on v náš deň. Neviem ako to riešiť-mám pociť že to asi ani nikdy neuskutočníme aj keď je nám spolu veľmi veľmi dobre.Rozhovory na túto tému u nás nikdy neskončia dobre..Díky za rady ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@lulu0902 my sme s priatelom riesili podobny problem. Ale obaja sme chceli svadbu niekde v zahranici a v sukromi. Ked sme to ale naznacili rodine, tak boli nestastni, sice povedali ze je to na nas, ale...Nakoniec sme nad tym rozmyslali a dohodli sme sa, ze urobime "tradicnu" svadbu, teda samozrejme nie so vsetkymi zvykmi. Nakoniec sme naratali do 50 ludi, tak z nasej malej svadby, nebude nakoniec az celkom mala... hm tazko ti nieco poradit, je to na vas. Ked sa lubite, tak urcite najdete spolocny kompromis. My sa chystame pred svadbou na dovolenku, kde si v sukromi na plazi dame nase sluby... vela stastia, dufam ze coskoro najdete kompromis ;-)
Odpovedať
no aj ja dufam-ale u nas nikto nikdy neustupi,male hadky vacsinou prehrmia mlčaním ale neospravedlní sa nikto,takže ak ide o takúto veľkú vec,tak neviem ako to skončí :/
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si spravili dve svadby :) jednu pre nas, civilnu v zahranici na plazi so vsetkymi papiermi, ktore nam aj platia a o pol roka neskor doma s rodinou v kostole. A mozem povedat, ze nelutujem ani jednu, obe boli ine a uzasne :) v tvojom pripade by som volila asi podobny kompromis, spravit si svadbu niekde v zahranici sami dvaja a potom doma s rodinou, aby boli svetci spokojni. Zalezi ci sa na niecom takomto zhodnete obaja. Vela stastia a drzim palce :)
Odpovedať
@lulu0902 u nas to bolo naopak - manzel uz jednu svadbu mal, chcel sa vziat niekde v exotike, ja som to zase nechcela urobit rodicom a tiez prist o ten pocit byt nevestou...nakoniec ustupil manzel a mali sme svadbu trocha inu, len najblizsia rodina (rodicia, surodenci+1 slobodna teta) a priatelia....pri pripravach sa dosyta realizoval a vobec to nelutoval... myslim, ze je na tebe, aby si ustupila...ak ho milujes, ten jeden "hrozny" den (ktory bude nakoniec uplne uzasny) to vydrzis...ale keby ustupil on, pride o velmi vela - o pocit, ze zdiela svoj vynimocny den so svojimi najblizsimi.... dni plne romantiky a samoty si este uzijete....navyse, keby tom bola taka romanova "tajna svadba navzdory ranam osudu" :-) tak aj pochopim, ze s nim chces byt sama....ale ak spolu normalne fungujete, tak nevidim dovod, preco niekam utekat a brat sa len vo dvojici...co ti vlastne na klasickej svadbe konkretne vadi? preco by si mala trpiet? ty nie si rada obklopena ludmi, ktori ta maju radi a prisli tvoj velky krok v zivote oslavit s tebou?
Odpovedať
@lulu0902 tak toto bolo presne aj u nas a ja som nakoniec ustupila s tym ze svadba bude u nas ale pojdeme na svadobnu cestu co nechcel ist drahy ale bude musiet ist :-D
Odpovedať
@lulu0902 Mila lulu, mrzi ma, ak sa vam nedari s priatelom najst spolocne riesenie. My sme to sice videli rovnako, ale nazory rodiny boli vselijake a celkom nam davali zabrat. Tak sme sa rozhodli spravit svadby dve: vacsiu, pre rodinu a priatelov sme aj nadalej organizovali, ale medzitym sme sa tajne zobrali len sami dvaja, v mojom oblubenom meste. Bolo to krasne, romanticke a nase - presne chapem, preco ta to taha k takejto intimnej svadbe pre dvoch. Nam sa vsak pacilo aj to, ze tri mesiace sme boli manzelia "tajne" - oslovovali sme sa tak doma a uzivali si manzelstvo a tym opadol aj stres z vacsej svadby, ktora nas potom cakala na Slovensku. Ked uz nastal ten druhy den D, vedeli sme sa viac tesit so vsetkymi hostami. Nakoniec sme im aj prezradili, ze uz sme sa tajne zobrali predtym, ukazali im fotky.. A vsetci boli v pohode, lebo stale mohli zdielat s nami ten nas spolocny den, aj ked uz druhy v poradi :) Drzim ti palce a verim, ze aj vy najdete nejake spolocne riesenie, aby ste sa obaja mohli tesit z vasho nadchadzajuceho dna, nech uz je akykolvek :)
Odpovedať
@bajana - klasicka svadba? nemam rada tradicie,skor som taky dobrodruzny typ a nemam rada zasady a zvyky,ako by sa co malo robit-to je klasika jeho rodiny :).a najvacsi dovod-mam akusi socialnu fobiu,nemam rada plesy ani velke oslavy,asi preto ze nie som rada stredom pozornosti a som uplne nestastna,ked by som tym stredom vsetkeho mala byt ja :/ mam rada rodinu aj par priatelov,s ktorymi si rozumieme,ale dlho mi trva kym si na cudzich ludi privyknem :)
Odpovedať
@lucinkao - a u vas to bolo presne takto,ze ty si nechcela rodinu a klasiku alebo obratene?
Odpovedať
@zuzzzik - dve svadby? fuuuft,tak to obdivujem,ze ste to takto zvladli a zaroven je to krasne romanticke :) a je pekne,ze to rodine nevadilo - myslim ze jeho babka by skolabovala,aj ked osobne myslim ze je to len a len nasa vec.uz zasnubenie,ked sme jej povedali ako 5 osobe nemohla prezit :(
Odpovedať
Ja sa tiez neviem rozhodnut.. Uz sme rok s priatelom v zahranici a ked sme odchadzali so slovenska tesila som sa ze budeme mat svadbu tu, potom sa ozenil brat a ked som pozerala ich video a videla to rodinne stastie chcela som svadbu doma.... Teraz mam moznosti tri 1. Vezmeme sa na nadhernej plazi sami 2. Odda nas kamarat- kapitan na lodi v medzinarodnych vodach :)))))))) s malou oslavou na plazi... 3. Pockame kym sa vrazime domov a budeme mat svadbu s rodinnym stastim.... Pacia sa mi vsetky tri ale viem ze si mozem vybrat len jednu i ked nevadilo by mi mat s nim svadbu aj kazdy rok:))).... Peniaze sa daju rozhodne minat aj inak ako na svadbu... A kym my pojdeme domov este vela vody pretecie....
Odpovedať
@lulu0902 ja som nechcela rodinu ja som chcela svadbu na mauriciu
Odpovedať
@lucinkao - no ved aj ja takto :) len neviem ci mi taketo plany vyjdu :/
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?