Mám si dať identické manželové priezvisko?

Zijeme za oceanom. Je lepsie si dat priezvisko (priklad): Petra Modrovsky alebo Petra Modrovska? Tie, ktore ste si dali v zahranici zensku modifikaciu mena a nie je identicka s manzelovu, zazili ste problemy s uradmi a vysvetlovacky, ze ste naozaj manzelia?
Odpovedať
kamaratkini rodicia su poliaci, ziju uz vyse 20 rokov v USA, maju koncovku -cki a ona -cka a ludia sa iba cuduju, ze ked su manzelia, ze preco nemaju uplne identicke priezvisko, ale myslim, ze im to nerobi problem :-)
Odpovedať
Na Slovensku by -sky asi dobre nevyznelo, ale pokial zijete v zahranici a aj tam dlhodobo planujete ostat je lepsie mat uplne rovnake priezviska podla mna
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna by si si mala dat v takom tvare v akom sa pouziva tam, odkial priezvisko pochadza...
Odpovedať
Profilova fotka
prave kvoli tomuto mam priezvisko bez -ova :) lebo by som to tu mala komplikovane s preberanim posty a pod....zijeme v Nemecku
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si zobrala cudzinca a aj jeho priezvisko bez -ova, práve preto, aby sme po odchode z SK nemuseli každému dokazovať, že sme rodina.
Odpovedať
ste slovenka a tym by ste sa mali riadit.
Odpovedať
Nemyslím si, ze slovenku z teba urobí priezvisko s koncovkou. Ja si myslím, že kazdy nech sa rozhodne sám! Kazdy má svoje dôvody. Ja som túto dilemu riešila pred svadbou, nakoniec mám s manželom rovnaké priezvisko, aj ked niektorí sa nad tým pozastavuju aj teraz. Ale ja na to kašlem. Slovenka budem do konca svojho života či už s priponou alebo bez nej. Sú tó prízemné reči. Ja som sa rozhodla pre rpiezvisko bez koncovky, lebo nevylučujem, že skončíme bývať v zahraničí a priezvisko sa mi aj viac oaci bez pripony. A s manzelon máme skutocne rovnaké priezvisko. Niektoi riešia, že je tó moderné a bla bla bla, mne tó je suma fuk čo je moderné, ani oblečenie nenosim podľa módy. Jednoducho som sa tak rozhodla a ked niekto má námietky nech sa stará o seba. Je tó TVOJE priezvisko, ty ho budeš mať a ty sa musíš rozhodnúť aký tvar chceš mať :-):-)
Odpovedať
v zahraničí by som si na tvojom mieste dala asi -sky, aj keď po slovensky to znie zvláštne. osobne sa mi nepáči, keď si mužské priezvisko dávajú tie, čo žijú na slovensku(viď známa Denisa). ale počula som už viac krát, že v zahraničí museli baby vysvetľovať, že áno, naozaj sú manželia... a vysvetľovať toto ľuďom stále dookola by ma asi nebavilo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?