Svadba bez zmeny priezviska

22. jún 2022210

Ahojte. Ak som si po svadbe ponechala svoje priezvisko, potrebujem niečo menit alebo aspon niekde na SK nahlasit zmenu stavu? Brali sme sa v zahraniči.
Dakujem.

• @jankicia  potrebuješ🙂 lebo už nebudeš mať slobodná, ale vydatá🙂

• @nelnel   a čo teda 🙂

• @jankicia  určite zmena dokladov🙂 a nahlásiť napr. na poisťovní alebo niekde treba nahlásiť aj na elektrárne ( ak od nich berieš elektrinu) na bytové družstvo či ako sa to volá😃 ak si v podnájme🙂 ale základ sú rozhodne všetky dôležité doklady🙂

• Sponzor fóra
  • @nelnel  ale sak ved nikde sa nepise stav... podla mna @jankicia  nepotrebuje menit ziadne doklady ak nemenila priezvisko

• Ja sa tiež nechystam meniť si meno, jako viem, že to treba nahlásiť na polícii, a poisťovne a tak ale zmena dokladov a podobne??? Myslela som, že si to len zaevidujú a hotovo - kde sa to dá presne nájsť?

• nepotrebujes menit nic 🙂

• Ja nemam na SK žiednu poistovnu.Byvame vo švajčiarsku.Na SK mám len trvaly pobyt. Len som chcela vediet či je potrebne tam niečo nahlasovat na matrika alebo tak.

• @jankicia  @nicole3006  Kocky, ako to teda dopadlo? Ked ste nemenili priezvisko, museli ste vymenit doklady? Dakujem 🤓

• @mirkam3  ahoj, ja som teda nemenila nič 🙂

• Dakujem, super, to som chcela pocut @jankicia  😂

• nie v takomto pripade na slovensku nemusis menit nic

• Ahoj ja som nemenila vôbec nič nikde som nedávala hlásiť stav vydatá mám rovnaké priezvisko aj za slobodna. Trvaly ešte nemám zmenený az pri zmene trvalého pobytu zmením doklady

• mňa by ale zaujímalo, ak by som mohla byť taká smelá, že prečo si vlastne nechceš zmeniť priezvisko? neuvažovala si ani nad takou možnosťou, že by si si ponechala síce aj svoje, ale pridala by si k nemu aj manželove?

• Super baby ďakujem. Dobre vedieť, že nemusím nič meniť. Ja žijem v Írsku a tu je to normálne, že si nechávaš svoje priezvisko alebo môžeš používať aké chceš. Ja si chcem nechať iba svoje keďže partnerove je dosť zložité 😀

• ved sa nemeni priezvisko preco by mala menit doklady?

• Sponzor fóra
  • podla coho sa vlastne zienky rozhodujete ked si nechcete zmenit priezvisko?

• Podla nicoho 😃 Mne sa moje priezvisko od mala nie ze nepacilo ale tolko ludi ho komolilo ze som sa tesila na svadbu uz len pre tu zmenu 😃 😃 Samozrejme berte to odlahcene trosku 🙂

• Nooo ved jasne, ono ja mam kamosku, ktora si nemenila priezvisko z toho dovodu, ze manzelovo v zenskom prevedeni proste znelo divne a nechcela ho. Dovody su proste vseliake

• @rosiena  heh no pekne a chlap čo na to? Ako je to taký dôvod, chápem, no druhú stranu by to mohlo celkom zamrzieť

• Tak si ho mohla nechat tak ako bolo, teraz vela zien ponechava tvar priezviska ako ma aj manzel.

• ja nemam ani jednu kamosku, co by si nebrala manzelovo priezvisko za svoje a to musim povedat, ze nie vsetky su az tak moc vydarene

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Ponúkame organizovanie svadobných a iných spoločenských udalostí
    Obchodné podmienky: http://brilliantagency.sk/obchodné-podmienky
    Kasolina one&only
    Celé Slovensko
    Nechajte sa uniesť a prežite svoj svadobný deň, na ktorý sa nezabúda. Povedzte nám vašu predstavu alebo sa nechajte inšpirovať našimi nápadmi.
    Buďte hosťom na vlastnej svadbe! Prežite váš svadobný deň spokojne a bez starostí.
    Články od našich partnerov
    Spoločné bývanie novomanželov: ako si vybaviť hniezdočko lásky
    Koľko stojí svadba? Tipy, ako znížiť náklady za svadbu na minimum
    Najdôležitejší doplnok nevesty ? Čo môžeme povedať o kabelkách?
    Archív článkov od partnerov