Odobierka vo vlastnej réžii

Profilova fotka
Ahojte, organizoval niekto odobierku sam? Mam pripravený príhovor a požiadanie o požehnanie. No neviem ako to bude pri vstupe a privítaní ženíchových rodičov do nášho domu. Mali ste to nejak zorganizované? Ako ste predatavovali nevestu? Alebo ste takéto neriešili?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja som to raz robila ako hlavná družička. Nevestina strana čakala ženícha a jeho hostí, ja som ich privítala, bol tam nejaký rozhovor medzi nami. Určite je dobré pripraviť si nejaký "scénar" na celé privítanie aj odpýtavanie. Samozrejme, že sa ho nedá presne držať, treba sa prispôsobiť, ale je to lepšie. A hlavne treba veľmi uvážlivo vybrať kto to bude robiť, možno je lepší muž než žena 🙂 Ja som zvyknutá hovoriť pred ľudmi a to aj vo veľmi stresových situáciách, ale chvíľami som bola dosť dojatá. Najmä poďakovanie rodičom bolo aspoň z mojej strany vcelku náročné.
Odpovedať
Ahoj, ja som to viac menej neriešila (tiež som mala iba príhovor a požehnanie). U nás bola pred domov kapela, ktorá hrala cca 1/2 hodinu pred a aj počas príchodu áut od ženícha (než všetci vysadli a popárovali sa). Postupne prichádzali na dvor a nejako sa postavili tak, aby všetci videli. Moja strana rodiny ich už na dvore čakala nastúpená, ale žiadne veľké rozhovory nenastali, stále hrala hudba a zbehlo to pomerne rýchlo. Ja som vyšla z dverí keď sa všetci naskladali na dvor a kapela skončila pesničku (nemala som žiadne falošné nevesty a pod.). Manžel mi dal na privítanie kyticu a ja jemu pierko. Hneď nato začal krstní príhovor, ten za nás aj poďakoval a vyzval rodičov na požehnanie. Potom len zahlásil niečo v duchu nech ideme radostne všetci na sobáš. Zakývala som susedom, nastúpila do auta a už nás nebolo.
Odpovedať
U nas by to malo prebiehat tak, ze zenich ked pride po mna, najprv ho budu natahovat, preco prisiel, naco prisiel, ukazu mu ine dievcata (to je taka klasika u nas). Ked pride, dam mu pierko, on mne kyticu a potom by mala nasledovat odobierka. Hostia sa budu schadzat na dvore, bude tam hudba, odobierku chcem mat vnutri. Prihovor a podakovanie si budeme pisat sami, ale citat to bude jeden zo svedkov. Kto bude chciet byt na odobierke tak pride dovnutra 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?