Text svadobnej prísahy svokier

Profilova fotka
Sľub svokier Svadobné mamy sa postavia do stredu parketu a prvá družička začne čítať sľub a svokry musia po nej každý verš opakovať. Sľubujeme pred týmto slávnostným zhromaždením, že budeme pre našich mladých iba samým potešením. Že budeme variť, právať a vnúčence s radosťou opatrovať. Chvíľu jedna, potom druhá, nech je nevesta oddýchnutá. Peniaze, ktoré by sme minuli samé, mladým s radosťou odovzdáme, pretože ich rady máme, a tak svoje dobré meno svokry zachováme. O spoločenský život sa im postaráme, plagáty o plesoch všetky prečítame. Kde bude zábava či disco, ďaleko a či blízko, dopravu i varovanie detí zaistíme, aj keď sa pri tom samé nevyspíme. Keď si zať trošku vypije, alebo sa nevesta s nami pobije, všetko pekne ututláme, nesmie odísť domov k mame. A aj keby sa nám vrátili spiatky, naďalej budeme dobré svatky. Buďme zdravé, neblížme si, po poháriku ako svokry vypime si. Tak prisaháme! Sľub sa spečatí prípitkom. Príjemnú zábavu. Je to príjemná zabava.
Odpovedať
noo tak to si viem predstavit ze to moze byt zabava u nas take nie co nie je :-|
Odpovedať
lusa a s tymi ruzami to je co?
Odpovedať
No, toto opatrujem uz asi od januara, lebo je to dobra zabava, ale hlavne si neviem predstavit nase mamy, ako tam toto odriekaju. Hlavne, ked si jeho mama mysli, ze sme nemuseli robit taku svadbu, tak by asi odpadla, keby mala este nieco recitovat..... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no nasi tiez budu poriadne prekvapeny s org svadby... s takyni novotami ako darceky, menu, predstavovanie hosti, ceremonia ruzi a slub svokier vobec nepocitali. a o slube svokier sa dozvedia az ked budu musiet ist na plac :-D ...isto bude sranda... mozno ma potom prizabiju ale stoji to zato :-D
Odpovedať
lusa, skoda ze mi nemozes povedat ich reakcie, ze mame vadbu v jeden den. ;-) U nas tiez take veci nepoznaju a bude to prekvapenie :-) prosim ta, to predstavovanie hosti je tiez nejak organizovane?
Odpovedať
Profilova fotka
predstavovanie si organizujem sama... bude to robit asi moja sesterka ak prijme rolu hl. druzicky ;-)
Odpovedať
Pozor na toto, myslím sľub svokier, bola som na svadbe, keď sa obe mamy zaťali, nechceli to isť čítať, nevedeli o tom predtým, a z pôvodne milého prekvapenia sa vyklul parádny trapas a 2 nahnevané svokry.. Nuž, aj takí ludia sú...
Odpovedať
lusa a ako prebieha take predstavovanie je nato daka hra?
Odpovedať
Profilova fotka
nie ja nemam... budu sa len citat mena....
Odpovedať
ten sľub svokier je paráda, musíme to zaviesť aj my. Určite to prejde. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme zoznamovanie hosti nemali, je to zabitie casu, co kto z toho ma ked sa postavi a povie ...tak toto je teta Betka zenichova tete, toto je pani Dominikova, zenichova krstna mama..... podla mna je to nevhodne a na nasich slovenskych svadbach nezauzivane,neviem,zatial co som bola tak to nebolo, nasi sa pred svadobu nepoznali,len z rozpravania fotiek,poznali sa len rodicia a surodenci,ale nebol problem bez oficialneho zoznamovaia, zoznamili sa cez prestavky na chodbickach, pokecali pri stoloch a pod. pravdupovediach na konci svadby sme boli jedna velka rodina a poznali a vsetci dokonca tak detailne ze ja som o niektorej rodine nevedela take veci ked sme sa potom rozpravali. a co bolo najsuper tak pokecali aj nasa "sluzba"-kameraman,fotografka,hudobnici a pod. aj kedboli cidzi, rodina mala radost ked sa im prihovorili a porozpravali sa. no u nas to bolo aj tak ze chlapi sli pozvat do tanca aj cudzie zeny a pod. a tak pokecali a zoznamili sa.
Odpovedať
Profilova fotka
:-) Aj ja si myslím, zoznámia sa počas svadby a zapamätajú si jeden druhého oveľa lepšie ako kopec mien a rôznych tvári naraz a čo z toho, že?! Ale ako sa hovorí 100 ľudí - 100 chutí...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nasi sa najprv pocas odobierky a pohostenia /velmi rychleho/ pookukovali kto asi je a aka rodina a na svadbe to uz nebol problem. laurajana a bolo to fakt mile a nenutene take volne. toto ja neuznavam. no neviem si predstavit z opacnej strany na svadbe a niekto ma predstavuje,postavim sa a niekto povie toto je Majka z vysneho konca a je to nevestina sesternica,kamaratka.... a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
Veď práve majkamp prešlo by 5 minút a už by som nevedela,kto bol ten prvý :o))) postupne sa to počas svadby dá :o)))
Odpovedať
sesternica aj sestra s manželmi predstavovali každý svojich a mne sa to zas páčilo. Na našej to bude musieť byť, lebo naša strana a ani naši nepoznajú priaeľovu rodinu, iba rodičov a jednu tetuš.
Odpovedať
Profilova fotka
an inasi nepoznali :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mirka mi sme na tom podobne...preto to urobime... sak ma kazdu na vyber... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som nad zoznamovanim tiez rozmyslala. Prisla som na celkom zaujimavy napad. Ked sa moze urobit zoznamovanie-opierkovanie. Hlavny druzba bude vyzyvat pary napr. krsna mama Anka, podte pripad svojmu drahemu Jankovi pierko a druzicka bude mat na vankusi pripravene pierka. Moze to byt aj s hudbou a s kratkym hopsnutim do ritmu ;-) Takto postupne popripinaju muzom pierka a nenasilne sa povie aj ich meno, popr. "zastupenie" Vsetko uz len zalezi od dobreho a vyrecneho moderatora.
Odpovedať
Ja predstavovanie mienim urobit tak, ze kazdy bude mat pred sebou (v ramci prestierania) aj A4 list vo farbe vyzdoby, kde bude urobeny kvazi zasadaci poriadok, ibaze tam nebudu iba mena, ale tam bude "sestra nevestinej mamy", Zuzka - nevestina spoluziacka z vysokej skoly, Katka - zenichova sestra, Peter - zenichovej sestry priatel, nevestina stara mama,.... atd. Povazujem zo zo dobry napad, bude to bez hlasneho predstavovania a kazdy si moze v tichosti studovat, kto je ta vysoka rysava okana, co sedi na tretej stolicke sprava a ku komu patri - uplne jednoduche a podla mna celkom sikovne, nie?
Odpovedať
ad zasadaci poriadok - vsetci vydrzia sediet na tom istom mieste do rana? aby ta vysoka rysava okana, co sedi na tretej stolicke sprava nebola nahodou zenichov stary otec :-D
Odpovedať
My to zrejme spravíme klasicky po prípitku, nejako ma to netrápi, či to bude trápne alebo nie. Ešte uvidím, čo povie drahý. Zatiaľ nad tým rozmýšľam sama. :-)
Odpovedať
No, predpokladam, ze kazdy si s velkym zaujmom prestuduje "zasadaci manual" hned na zaciatku - ako poznam zvedavost svojej rodiny a znamych... Hlavne je to pre tych, co sa vobec nepoznaju, resp. nie su komunikativni, aby sa vypytovali tych, co maju naokolo, ale napriklad moju staru mamu to nebude vobec zaujimat, lebo si to nebude vediet precitat.... :-D
Odpovedať
Zebrička, to je zaujímavý nápad, ale súhlasím aj s majkamp, my určite nebudeme zoznamovať rodiny, podľa mňa je to aj tak trochu strata času, veď zatiaľ čo by som ich všetkých predstavovala, už sme mohli mať tanečky a zabávať sa. Ja celkovo nemám rada " strojenosť ", dávam prednosť prirodzenosti. Čo sa týka časového harmonogramu celej svadby čítala som si tu nejaké, súhlasím s harmonogramon po príchod na hostinu ( ale bez stresu ) a potom už len dohodnutá zábava s DJ-jom. Ja nebudem mať čepčenie a krájať tortu budeme, keď sa rozhodneme, že ju práve teraz "ideme krájať". :-D ;-) Moj harmonogram: od 10.00 hod. až do 14.00 hod. budem sedieť u vizážistky, ktorá má aj oblečie do šiat 14.00 príde môj zlatúšik aj s kyticou 14.30 do 15.30 fotenie 16.00 obrad cca 17.00 odchod na hostinu :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja sa mienim rodicov spytat rodicov. ak budu shlasit, tak budeme predstavovat po jedle....
Odpovedať
Baby, porusili sme pravidla a odklonili sme sa od temy... nemal by nasledovat spravodlivy trest? Alebo aspon moznost nejakej napravy.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
;-) Aj tak si stále myslím, že je to NÁŠ veľký deň a hlavne MY si ho zariadime ako chceme a ostatní?! Však sú pozvaní namy k stolu, tka buď sa prispôsobia, alebo mali sedieť doma, no nie?! :o))) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
laurajana, skutocne to tak myslis? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
;-) ale veď sranda musí byť majkamp nemyslíš? Ty už možno nie, keď vieš čo to obnáša, že?! ;-)
Odpovedať
Som presvecena, ze ak chce niekto robit predstavovanie, moze to urobit tak, ako povazuje za najvhodnejsie. Ak chce niekto robit prisahu svokier, zase to robi tak, ze zvazi, ci su svokry na to vhodne adeptky alebo nie, preto zvazi okolnosti a urobi tak, ako sa mu to najviac paci. Mne sa napr. velmi paci ta ceremonia ruzi a asi si ju urobime sami pre seba vecer predtym, ked budeme poslednykrat slobodni. Takze zase podla svojich predstav. Nemozeme sa prisposobit kazdemu, nikdy nikomu nevyhovieme, iba zvazujeme pre a proti, sme znale svojich rodin (rodina je najproblemovejsia o kamaratov a ich maniere nemam vobec obavy), ale vzdy si to kazdy urobi pre seba a podla seba, lebo MY sme to tak chceli!!! Ked sa vydaval alebo zenil niekto iny, tiez som mu do toho nekecala a neotravovala som, ze preco robia scenky a sutaze, tiez ma nebavilo podliezat vselijake "brany" z ruk, popod stoly, ponad stolicky, dokonca ani stolickovy tanec nemusim, ale bol to velky den zenicha a nevesty, oni to tak chceli, tak som sa prisposobila, lebo nie moja radost bola dolezita, ale ich! Takze tentokrat to bude NASA radost!
Odpovedať
Profilova fotka
:-) Super zebrička...súhlasím
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?